Aktuellt

Formkoll 2018 – där satt den!

Klänningen är testad. Den årliga formkollen gjord. Och än kommer jag i den utan att spräcka sömmarna!

2008 började jag med den årliga och numera traditionsenliga formkollen. Den äger rum på vår bröllopsdag den 1 juli varje år,  och går ut på att undersöka om jag fortfarande kommer i min brudklänning. Allt dokumenteras och outas här på bloggen.

Temat för själva bilden varierar men ska symbolisera något jag för tillfället snöat in mig på. De 10 första bilderna har inte helt oväntat med träning att göra…..

Hittills har jag klarat bedriften med hedern i behåll. Nu var den rafflande frågan om jag skulle gå igenom besiktningen även 2018. Det krävde en något annorlunda packlista till vår löparutflykt på Höga Kusten…

Packlista

Årets tema fick bli vårt nyvunna friluftsintresse, och för årets foto har min klänning rest 300 mil och bestigit ett berg på Höga Kusten. Den har upptagit osunt mycket plats i vår full-lastade bil och gett oss huvudbry under 10 dagar på resande fot. Och till Fredriks förtret är den inte ens LÄTTVIKT. Men vem är jag att neka brudklänningen en utflykt av rang? Även om den väger lite för många gram.

Sedan tidigare äventyr har klänningen förärats fläckar av cykelolja och gräs. Nu finns det även spår av barr och mossa. Men hallå. En brudklänning är väl till för att användas…?

Och nu alltså. Klänningen är testad. Och än kommer jag i den. Lika smidigt balanserar jag inte på en sten vid ett stup. Men det ingick ju heller aldrig i bröllopsdealen.

Om två år fyller vi 20 år tillsammans. Om denna blogg fortfarande finns och existerar lovar jag att ni ska få se hela brudparet. Fredrik i sin högtidsdräkt som samlat damm sedan år 2000 . En skapelse som är rätt väl tilltagen då Fredrik årsmodell 2000 var lite mindre slank än senare versioner. Han kommer inte få något problem att glida i den. Om han inte får en astmachock av dammet.

Det blir värre för dottern/brudnäbben som hunnit gå från 1 år till 21, medan vi andra fortfarande är 25…

Nog om brudklänningar, nu ska vi fira bröllopsdag.

0

11 Kommentarer

 • Svara
  elsa
  1 juli, 2018 kl 12:40

  Grattis! Ser fram emot 20-årsjubileet här på bloggen :)

  0
  • Svara
   Anna
   2 juli, 2018 kl 22:25

   Jag med faktiskt…. har redan börjat smida planer :)

   0
 • Svara
  Ingmarie
  1 juli, 2018 kl 23:19

  Grattis till er!!!!

  0
  • Svara
   Anna
   2 juli, 2018 kl 22:25

   Tack!

   0
 • Svara
  A-mamman
  2 juli, 2018 kl 09:09

  Grattis! Himla kul idé faktiskt, att prova klänningen varje år (även om jag nog inte skulla pallat att släpa den till Norrland). Min klänning vore lätt att hoppa i så till vida att den hänger på samma plats sedan dagen efter bröllopet, i ett fordral på en garderobsdörr. Kanske borde prova den? Måste dock tänka på ev motgångar på den fronten, hur man kan tackla dem.

  0
  • Svara
   Anna
   2 juli, 2018 kl 22:26

   Ja, den dagen motgången kommer, vet jag inte hur jag ska hantera det…. kanske får ha sumobrottartema det året :)

   0
 • Svara
  Mia
  2 juli, 2018 kl 09:33

  Jonna Jinton-feeling på årets formkoll. Det är ett bra betyg! Längtar redan till nästa års formkoll!

  0
  • Svara
   Anna
   2 juli, 2018 kl 22:28

   Fick googla och hittade en bild som såg typ på pricken likadan ut. Nu kommer ju alla tro att jag har härmats. Fast jag inte ens visste vem det var. Bäst att jag börjar med fula bilder mot garageväggen som vanligt så slipper jag bli anklagad för härm :)

   0
 • Svara
  Johanna
  2 juli, 2018 kl 11:51

  Härligt :)

  0
 • Svara
  Hannas krypin
  2 juli, 2018 kl 21:50

  Grattis till er! Tycker det är så kul med den här formkollen. :-) Skulle jag med vilja göra med min brudklänning men av olika anledningar lånade jag min och har den inte tillgänglig. Men kanske skulle leta fram min studentklänning och balklänning och se om jag får plats i dem. Tror magen är för stor…

  0
  • Svara
   Anna
   2 juli, 2018 kl 22:30

   Provade faktiskt balklänningen för några veckor sedan. Den var ap-tight i ärmarna men rymlig som attan överallt annars. Och med puffärmar, och rosett därbak. Märks att jag inte gick på bal förra året….

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.