Aktuellt

Status update

Det är trevligt om sista löpturen innan ett lopp går lätt. Om benen tassar utan motstånd och lungorna är större än oceaner. Så att självförtroendet inför starten är på topp. Så är det sällan…

Och inte idag heller. Jag smyger ut strax efter klockan 06 för en sista runda. Luften är frisk och solen är uppe. Lätta regndroppar faller, och allt är liksom perfekt. Förutom det faktum att andningen är tung och det strålar från höger skinka. Dessutom hugger det lite retsligt i vänster höftböjare. Och vad är det som stramar mellan skulderbladen och svider svårt på baksida axel? Är det möjligen resultatet av ett cirkelpass som jag något orutinerat ramlade in på bara några dagar innan start? Det är stelt nu. Och det behövs uppenbarligen olja i detta maskineri.

Jag unnar mig en massage för att bättra på oddsen men efter 75 min på bänken känner jag mig inte nämnvärt spänstigare. Som tur var är det är länge till på lördag. Hallå vi snackar massor av timmar.  Och eftersom jag är knappt fyllda 23 så återhämtar jag mig snabbare än blixten. Kan jag inte lura er så kan jag i alla fall lura mig själv.

Nu går jag all in på vila, högläge, foam roller, croissanter, och cappuccino. Och hoppas det räcker åtminstone till Avenyn. Där har jag hört att Mia ska heja på mig, och hejar inte hon så kanske jag kan få en skvätt vatten av Mr Poseidon i fontänen.  Så att jag klarar mig hela vägen in i mål.

Och medan jag vilar mig i form funderar jag över frågan jag läste i något forum. Om vad en ”svampstation” är för något? För en som sprungit ett par varv är det ju en självklarhet, men det finns alltså folk som inte vet det. Precis lika konstigt som att folk inte vet hur långt ett marathon är.

Och nej, jag kan inte reglerna i golf, eller namn på italienska hockeylag, men ändå. Svampstationer är ju viktiga ting…

0

9 Kommentarer

 • Svara
  Märta Johansson
  17 maj, 2018 kl 21:19

  Svampstationen måste ju vara där man får en blöt ”tvättsvamp” att svalka sig med. Rätt skönt om det blir ett varmt varv. Lycka till på lördag!

  0
 • Svara
  Märta Johansson
  17 maj, 2018 kl 21:21

  Aha först nu fattade jag att det inte var du som undrade om svampstationen. Dags att gå och lägga sig kanske ;-)

  0
  • Svara
   Anna
   18 maj, 2018 kl 17:22

   Haha! Jo, svampen känner jag till, den är min bästa vän :)

   0
 • Svara
  A-mamman
  18 maj, 2018 kl 08:58

  Jag antar att det du tvekar lite över är om du kan springa i den fart du vill, eller med en bra känsla hela vägen, eller i alla fall känna dig frisk i kroppen? För att du kan avverka 21 km råder det väl inga som helst tvivel om? Tänk på det om det känns tungt; att många i loppet inte har sprungit en så lång tävling förut, vissa kanske för länge sedan och vissa kanske inte alls tränat tillräckligt i vår. För dig är ju detta som en förrätt tänker jag, rent längdmässigt. Njut av den tanken!

  0
  • Svara
   Anna
   18 maj, 2018 kl 17:24

   Jag vet att jag kan springa distansen och tiden bryr jag mig inte så mycket om. Det jag är mest nervös över är precis som du skriver att jag vill känna mig lätt i kroppen. Att det ska vara en bra feeling. Och som kroppen känts sista dagarna känner jag mig lite närmare 100 än 23 :) Jag lovar att njuta!

   0
 • Svara
  Mia
  18 maj, 2018 kl 09:06

  Mycket på agendan på lördag för mig. Listar grejer nedan i prioritetsordning:

  1. Heja på Anna!
  2. Se till att kidsen får springa Minivarvet.

  P.S. Kan inte lova att jag står på Avenyn. Se mig lite som gubben i lådan som kan dyka upp var som helst…

  0
  • Svara
   Anna
   18 maj, 2018 kl 17:24

   Känner mig hedrad över prioriteringen :)
   Jag håller ögonen öppna och hoppas att jag ser dig!

   0
 • Svara
  Johanna
  18 maj, 2018 kl 13:09

  Den dagen en sista lätt löpning inför lopp/tävling går lätt då kommer jag att bli nervös.. haha för när går de lätt? Och loppen brukar funka fint ändå ;)

  0
  • Svara
   Anna
   18 maj, 2018 kl 17:25

   Bättre att det känns segt innan, än under. Jag hoppas det löser sig :)

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.