Aktuellt

Smörkola

Jag skulle premiärcykla på räsern men glömde bort det. Löparskorna är ju liksom alltid närmre till hands, där de står och hoppar i hallen när man passerar.  Hur ska man lyckas komma ihåg en cykel som håller sig gömd långt inne i garaget. Och hur ska man orka klättra hela vägen in för att släpa ut den? Kanske var det för att jag sprang på en cykeldag som benen valde att protestera…

Det är smörkola från steg 1. Kämpar mig fram i MEDvinden. Hela tiden plågsamt medveten om att hemvägen kommer att bli ännu värre. Idag vill inte benen och jag ser mig tvungen att STANNA för att dricka. Alltså har det ens hänt sen årskurs fem???

Kanske har benen drabbats av värmechock i de kompressionssleeves jag valt att testa på årets varmaste dag.  Kanske har jag drabbats av galna raps-syndromet. Eller så ville dessa ben helt enkelt bara ligga på stranden. Men ibland är det bra att stöta på patrull, för att uppskatta de där vanliga rundorna lite mer. Ett klämkäckt och präktigt uttalande från en som gladeligen haft glassar-rundor jämt.

Nu är det bara att hoppas att det var en engångsgrej och att studsen hinner komma tillbaka lagom till Göteborgsvarvet. Smörkola i Göteborg och jag börjar gråta…

Men jag fick i alla fall bada i rapsfält och äta årets första tomatpaj. Så dagen har inte varit så pjåkig ändå. I morgon flyr jag landet. Med eller utan ben…

0

5 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  11 maj, 2018 kl 07:51

  Welcome to my World… Tunga ben är grejen. Vi säger så! :)

  0
 • Svara
  Gert Persson
  11 maj, 2018 kl 12:30

  Hela min kropp är smörkola idag efter motionen igår. :)
  Det går säkert bra i Göteborg. :)

  0
 • Svara
  Susanne Bornmar
  11 maj, 2018 kl 14:05

  Dom där passen alltså… Been there, done that… Vidare roligt är det inte, men som tur är brukar det vara ganska övergående. Brukar dock likna det mer som att springa i sirap. Men smörkola eller sirap, same same, smörkola är väl eg bara en kokt variant av sirap, med lite grädde i ;).

  Och vad det gäller Gbg så kommer det gå lysande! Jag rekade förra året och det fanns inte en tillstymmelse till någon typ av varken smörkola eller sirap. ;) Bara en hel del sportdryck som visserligen kan bli lite seg och kladdig, men se till att inte hälla den på benen bara, så ordnar det sig… ;)

  0
 • Svara
  Stina
  11 maj, 2018 kl 14:53

  Jag tror på den bortvalda cyklingen. Du kan ju tänka dig snacket bland skorna när de till cyklingen får stanna hemma mest hela tiden 🙄

  0
  • Svara
   Joanna S
   11 maj, 2018 kl 18:16

   @Stina 😃🤣😄

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.