Aktuellt

Självpublicerande bilder och det läskiga att inte kunna filtrera lite

Göteborgsvarvet har övergivit marathonfoto för en annan lösning. Alla löpare (som vill) får tillgång till gratis bilder och de publiceras direkt på den egna Facebook-sidan. Utan möjlighet till förhandskoll och bortsållning av de värsta skräckexemplaren…

Jag har naturligtvis anmält mig till tjänsten. För hoppet lever ju att jag någongång ska då den där perfekta målgångsbilden. Där nummerlappen sitter rakt, blicken är skarp och leendet bländvitt. Där jag inte har en gel i handen eller snorfläckar på axeln.

Jag har varit nervös i två dygn nu. Över vilka bilder som ska dyka upp. Över risken att behöva flasha med det fulaste löpsteget eller en ofrivillig grimas.

Men inga bilder har dykt upp. Alla andras har, så jag slappnade av för en sekund och tänkte att jag inte fastnat. Att risken var över. Lättad men samtidigt besviken. För jag ville ju ha den där perfekta målgångsbilden…

Så blir jag upplyst om att jag finns på bild på någon annans Facebook. Ägaren till armen, längst till vänster i bild…

Såklart med spibelt utanför linnet. Allt annat hade varit för stylish…

Undersöker  saken och inser att jag trots allt behöver klicka någonstans för att de ska visas. Men så kommer de alla på en gång. Och tro tusan att någon hinner gilla innan jag hinner radera cellulitbilden. Och så var målgångsbilden suddig. Ja alla andra med för den delen. Så mycket för att det var gratis. Tur att det snart är Helsingborg marathon så man kan få lite snygga gratisbilder igen…

0

10 Kommentarer

 • Svara
  Erika - Löpningen & jag
  21 maj, 2018 kl 18:49

  Haha! Jag registrerade mig först efter loppet – just för att jag inte klarar av tanken på att någon annan hittar alla extremt fula lopp-bilder på mig. Det är lika omöjligt att bli bra på en loppbild som att koka lagom mängd pasta..

  0
  • Svara
   Anna
   23 maj, 2018 kl 07:13

   Fast de fortsätter ju dyka upp!! Stackars fb-vänner som blir spammade med bilder på en halv arm som tillhör mig…

   0
 • Svara
  A-mamman
  22 maj, 2018 kl 09:13

  När jag såg video på min målgång i ett lopp (eller deppigt nog två lopp med samma resultat) så var det rent av obehagligt. Jag sprang på ett stapplande sätt som om jag hade ont eller möjligtvis bajsat på mig. Jag kutade med ryggen och hade inte tillstymmelse till leende på läpparna. Det var inte ett fighting face utan bara ett ugly face. Hemskt.

  0
  • Svara
   Anna
   23 maj, 2018 kl 07:17

   Haha, det var säkert fel på målgångskameran 😎

   0
 • Svara
  Märta Johansson
  22 maj, 2018 kl 16:29

  Helsingborgsbilderna är verkligen så snygga att man nästan vill anmäla sig bara för att få snygga bloggbilder ;-)

  0
  • Svara
   Anna
   23 maj, 2018 kl 07:15

   Eller hur! De är liksom belöningen. Tillsammans med finchokladen 😀.

   0
 • Svara
  Ingmarie
  23 maj, 2018 kl 00:22

  Den enda som är snygg på bilden är ju du!

  0
  • Svara
   Anna
   23 maj, 2018 kl 07:19

   Jag var i alla fall i luften och hade blicken fram. Till skillnad från alla andra bilder jag fick..

   0
 • Svara
  Lisa S
  23 maj, 2018 kl 19:57

  Haha du är så underbart rolig! Jag tror jag är snygg när jag springer men så får jag se bilder från ngt lopp jag deltagit i. Jag ser överjävlig ut på alla bilder😂😂😂😂

  0
  • Svara
   Anna
   24 maj, 2018 kl 08:12

   Vad skönt att det finns fler. Tycker alltid alla andra ser så pepp och starka ut. med blicken rätt in i kameran, fokuserade men glada. Så kommer jag och tittar i marken, gör värsta minen eller ser allmänt bara ful ut. Orättvist :)

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.