Aktuellt

Upcoming event: Höganäs halvmaraton

Ibland går saker så fort. Som när jag får en idé och verkställer inom loppet av fem minuter. Det har hänt hittills typ tre gånger i mitt liv. Oftast överväger jag, skriver för-och-emot-listor, får beslutsångest, och är livrädd att jag missar något roligare. Det tar lätt en månad eller två att fatta ett vardagligt beslut. Men inte idag. Då var jag snabbare än min egen skugga…

Det börjar med att jag under lördagens lopp, på en random grusväg, får traktorfeeling. Njuter av att slippa parera rötter och stenar, och att inte behöva vinkla fötterna åt alla håll utom rakt fram. Börjar drömma om asfaltlopp, och som av ett trolleri hittar jag ett inom räckhåll redan på lördag – Höganäs halvmaraton. En snabb glutt på SMHI och sen är jag anmäld. Typ. Det gick så fort att jag inte ens hann skriva mitt eget födelsedatum rätt i anmälan.

Plötsligt sitter jag där med en startplats till ett lopp jag faktiskt inte vet något om. Är det ens asfalt, platt, sol och medvind hela banan? Hur ska jag ta mig dit? Hade familjen någon annan plan? Och hinner foten bli bra på fem dagar?

Frågorna är många men jag känner mig härligt wild and crazy. Spontanitet när den är som bäst. Och familjen går alltid att muta med en fika efteråt…

0

6 Kommentarer

 • Svara
  Hans Broomé
  16 april, 2018 kl 19:58

  Trevligt lopp med familjär stämning, ganska vindkänligt eftersom 7-8 km går söderut längs kusten. Ca 20-25% går på grusstig/-väg. Inte många höjdmeter. Mycket trevliga farthållare :-) på 1:30 – 2:00. Nu är du förberedd!

  0
  • Svara
   Anna
   16 april, 2018 kl 22:04

   Allting låter ju positivt förutom det där med vinden… Hoppas de trevliga farthållarna är extremt bredaxlade så man kan hitta lä där bakom!

   0
 • Svara
  Elin
  16 april, 2018 kl 21:38

  Åh! Nu blev jag också sugen på att anmäla mig sådär spontant! Lördagen är ju ledig…

  0
  • Svara
   Anna
   16 april, 2018 kl 22:05

   Jamen det tycker jag! Spontant är kul! Fint väder ska det bli också! Kör!

   0
 • Svara
  Katarina
  17 april, 2018 kl 10:43

  Anmälde du dig i ungdomsklassen ;)

  0
  • Svara
   Anna
   18 april, 2018 kl 16:42

   Ja nästan. Skrev månad 01 istället för 10 och blev hela nio månader yngre. Och då är man ju nästan ung!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.