Aktuellt

Me and Morton

Jag har en elak kompis som heter Morton. Vi har inte setts på flera år, men under början av min löparkarriär gillade han att bosätta sig i min fot.  Där satt han och framkallade en brännande känsla i tårna som gjorde att det liksom inte gick att springa vidare. När jag bytte skor flyttade Morton. De luktade väl inte lika gott eller nått…

Nu har Morton aviserat sin återkomst. Det är tydligen min gamle vän från förr som spökar i foten. Hos kiropraktorn svarade foten positivt på Mortons klicktest. Positivt som så ofta inom sjukvården är negativt. Det är alltså Morton himself som bråkar igen. Och det är nödvändigtvis inte löpningen som fått Morton att söka upp mig. Det drabbar tydligen medelålders kvinnofolk med eller utan löparskor. Så watchout. Ingen går säker! Fast just det där med medelålders vill jag inte precis kännas vid….

Anyway. Sedan jag fick min dom i morse har jag gått loss fullständigt på google och hittat fancy övningar. Ni vet de där käcka grejerna man rekommenderar andra men helst slipper att göra själv. Vi snackar fotgympa. Men om alternativet är att opereras om något år, låter det ju bra mycket roligare att bygga fotvalv. Fotvalvsgympa kommer lätt bli det nya svarta här hemma.

Och springa får jag, så länge inte smärtan stoppar mig. Just nu känns det överkomligt, så vi kör. Springer halvmarathon och bygger fotvalv.  Bye bye Morton bye bye!

0

10 Kommentarer

 • Svara
  Ingmarie
  18 april, 2018 kl 22:56

  Jag har också en Morton som var flitig besökare i många år! Men peppar peppar har hen lyst med sin frånvaro så länge att jag glömt bort när vi sågs senast… Stötvåg + specialgjutna sulor verkar vara min grej! Krya!

  0
  • Svara
   Anna
   19 april, 2018 kl 21:23

   Alltså den där Morton. Han verkar känna alla! Förut hade jag mycket problem med brännande tår men det händer väldigt sällan nuförtiden. Den här känslan är annorlunda men tydligen kan han uttrycka sig på många sätt :O . Glad i alla fall att de värsta släppt. I portugal kunde jag inte ens gå!

   0
 • Svara
  Mia
  19 april, 2018 kl 08:32

  Jag har också en kompis som heter Morton. Sedan vi stiftade bekantskap med varandra 2010 har jag inte sprungit ett pass utan mina ilägg… Min Morton håller sig oftast lugn numra, men ibland klickar det oobehagligt i tårna och bränner om jag tar fel skor vid fel tillfälle. Hoppas din Morton håller sig på mattan nu!

  0
  • Svara
   Anna
   19 april, 2018 kl 21:24

   Morton- go home! Liksom. Känns ok nu i alla fall. Men den där löpformen alltså….

   0
 • Svara
  Trail & Inspiration
  19 april, 2018 kl 08:39

  Vad är ”klicktest”… :-o
  Håller tummarna att du UNGA DAM lyckas mota bort Morton!

  0
  • Svara
   Anna
   19 april, 2018 kl 21:25

   När man trycker ihop foten från sidorna så klickar det liksom. Skitläskigt…

   0
 • Svara
  Gert
  19 april, 2018 kl 11:15

  Hoppas det snart är bra.Undrar om det kan drabba killar också.

  0
  • Svara
   Anna
   19 april, 2018 kl 21:26

   Det kan det alldeles säkert! Så var försiktig med trånga skor och högklackat som tydligen skulle vara högriskprylar. Inte för att jag någonsin går i högklackat men….

   0
 • Svara
  Johanna
  19 april, 2018 kl 11:25

  Hoppas Morton håller sig lugn och inte går helt bananas…

  0
  • Svara
   Anna
   19 april, 2018 kl 21:27

   Eller hur! Banan-Morton vill jag inte ha!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.