Aktuellt

Fredagstankar

Det här är inte vilken fredag som helst. Idag har jag och Sarah överlämnat 46285 kronor till Ronald McDonald Hus i Lund. 

Pengarna kommer från Stävie Trail och det känns fint i hjärtat att tillsammans med alla härliga löpare få bidra till ett så bra ändamål. Fredagsfeeling på den.

I övrigt har jag mest brottats med mina egna demoner om huruvida jag borde anmäla mig till HUNDRA kilometer löpning i Helsingborg i sommar. Jag känner att ödet drar mig dit. Det började med att jag hittade mig själv i ett reklaminlägg för loppet:

Det måste vara ett tecken! Fast 10 mil är jäkligt långt. Det är ju fasen långt även när man åker bil. Men man får mindre träsmak i baken när man springer…

Tänk om jag bara skulle bli som vanliga människor. Inte låta mig luras av min egen bild i ett reklaminlägg och ett löfte om mjukost på fikabordet. Inte låta mig frestas av 10 mil på en runt-runt-bana.  Bara liksom köpa en tidning och en lagom bekväm hängmatta. Grilla lite och dricka rosévin. Springa 10 km och vara klar sen. Ta en dusch utan att det svider över hela kroppen av skavsår. Och ha tio välvårdade tånaglar i piffigt sommarlack…

Men nej. Min hjärna funkar inte så. Den tycker om utmattningen och känslan av att vara så hungrig att falukorv med chips är höjden av delikatess.  Fast jag ska inte ta några överilade beslut. Jag ska åka till skogs och springa på saken. I helgen våldgästar vi kompisar och de ska få springa minsann. Undrar om de vet hur mycket…

Vad hittar du på?

 

0

6 Kommentarer

 • Svara
  Löpar-Åsa
  28 april, 2018 kl 10:37

  Go for it!!!

  0
 • Svara
  A-mamman
  28 april, 2018 kl 22:23

  Jag filar på löparformen – vilket just nu betyder att jag måste springa mer igen och då upp fler km per vecka om inte löpningen ska fortsätta kännas tung. Det tror i alla fall min PT (ej löpcoach). Så idag blev det 10 km i stabilt tempo. Dålig tid som jag verkligen försöker ignorera då jag ville ta det lugnt. Blir dock stel och kan knappt sätta mig på huk efteråt och fattar inte hur man ens kan tänka tanken på 10 mil?! Respekt .

  0
 • Svara
  Pernilla
  29 april, 2018 kl 11:48

  Exakt så känns det A-mamman, så fort man byter ut löpningen mot något annat så känns det supertungt när man ska öka distanserrna igen😏

  0
 • Svara
  Jennie
  29 april, 2018 kl 18:09

  10 mil?! Helt galet men heja, heja!

  0
 • Svara
  Trail & Inspiration
  29 april, 2018 kl 18:48

  Tänker att dina 10 mil (!?!) känns lika galet (eller mer?) som min jäkla fundering att springa på fjället i MÖRKER… :-o

  0
 • Svara
  Märta Johansson
  30 april, 2018 kl 09:04

  Om du hade hittat din bild i ett reklaminslag för typ Trans Scania eller TEC 200, hade du kört det också då? 😜
  Men skämt åsido, tio mil är ju helr klart långt men absolut ingen omöjlighet! Bara foten håller.

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.