Aktuellt

Nummerlappsutdelning

Det roligaste med att ordna ett lopp är att träffa alla deltagare. Vi pratar nummerlappsutdelning. På själva loppet har vi delegerat ut den bästa uppgiften av dem alla till våra fantastiska funktionärer. Nu under veckan har vi själv fått äta kakan. Malmö igår, Kävlinge idag.

Vi möts av idel glada människor. Peppiga löpare, förkylda löpare och löpare som undrar över skoval och väderleksprognoser. Vi har träffat fler NILSSON än jag visste fanns, och undrat hur det kommer sig att en av damerna anmält sig med sitt gamla efternamn trots att hon varit gift i fyra år. Mannen undrade också…

Vi har förklarat vad en buff är och hur den kan användas.

Vi har ändrat distanser från 13 kilometer till 6,5, men aldrig tvärtom.

Vi har noterat att folk oftast väljer att säga distans, förnamn eller startnummer när de ska hämta sin nummerlapp, fast vi har listan sorterad på efternamn. Förra året var det tvärtom…

Många har undrat om vi själva satt ihop säkerhetsnålarna fyra och fyra, och vi har ljugit för att verka snälla.  Ett år gjorde vi faktiskt det. Numera vet vi att man kan ha roligare på en fredag kväll och har faktiskt köpt dem färdigmonterade. Fast säg inte det till någon.

Rapport från en lopparrangörs vardag. I morgon intar vi skogen med randiga snitslar. Eller schnitslar som vi envisas med att kalla dem. Stay tuned.

 

 

5 Kommentarer

 • Svara
  Stina
  2 mars, 2018 kl 09:05

  Mysigt ni ser ut att haft bland pulkor och grillkol. Själv ligger jag och min snörvliga kropp nedbäddade. Risken är stor att min lapp blir ensam kvar i lådan när alla andra sprungit iväg.

  • Svara
   Anna
   2 mars, 2018 kl 15:23

   Vi hade värsta lyxen: de hade stängt ena dörren! Det brukar vara fritt blås och minus hundra grader, men nu kunde vi sitta och njuta bland grillkolen. Klar förbättring mot tidigare år .)

 • Svara
  Mia
  2 mars, 2018 kl 11:02

  Alltså, om läget ändå vore lite annorlunda. Brukar ju vara på Teneriffa vid den här tiden på året och missa årets lopp. I år får jag vika ner mig på grund av ”fullt upp”. Föredrar Teneriffa… :D

  • Svara
   Anna
   2 mars, 2018 kl 15:24

   Nästa år viker du inte ner dig alls, då stannar du till i Stävie på vägen till Kastrup och världen. Så blir det inte ens en omväg :)

 • Svara
  Gert Persson
  3 mars, 2018 kl 11:09

  Ändrat distanser till 6,5.Är loppet kortare i år?
  Hoppas ni får en trevlig Söndag.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.