Aktuellt

100 år!

Med 18 dagar till Österlen Springtrail 60k känner jag mig långt ifrån i toppform. Jag känner mig snarare oförberedd, gammal, trött och omotiverad. Har haft ont i magen från och till ett par dagar, ryggen värker och jag går omkring och småfryser. Och så är det den där foten. Jag känner mig som minst hundra år. Funderar om 60 kilometer är speciellt realistiskt när det känns närmare till rullatorn än till löparskorna. Dessutom snöar det fasen jämt. 

Jag läser i löpar-pm:et. Ord som ras-risk, svårpasserat stenparti, hård vind och höga vågor. Jag läser om branta sidor och om att höja koncentrationen. Om färister som är hala vid nederbörd och att Österlen kan vara kallare än väntat i april.

Jag kanske borde tagga till av den målande beskrivningen av banan, men jag pallar inte mer kallt. Jag vill ha varmt nu. Och känna mig som tjugotre igen.

Sorry för neggoinlägg. I morgon ska jag peppa till mig lite. Rycka upp mig och välja mina tankar. Se positivt på snön och inse att tjura gör ingen glad. Men ibland är det lite skönt. Är det inte?

0

18 Kommentarer

 • Svara
  Karoline
  27 mars, 2018 kl 21:18

  Jo det är skönt att få negga ibland, det måste man få. För hur ska man annars kunna uppskatta allt det som är bra? :) You go girl!! Du är så oerhört peppande och positiv alla andra 364 dagar på året så detta är du värd!! :)

  0
 • Svara
  A-mamman
  28 mars, 2018 kl 08:03

  Klart du får gnälla i din egen blogg! Jag förstår att det är svårt, men FÖRSÖK att tänk på alla oss som är någon slags löpare men som aldrig kommer springa ett marathon. Som tycker att allt över 10 km är långpass fast vi springer flera gånger i veckan. Tänk på oss och känn dig oslagbar.

  0
 • Svara
  Hanna
  28 mars, 2018 kl 08:48

  Ibland behöver man få gnälla av sig lite.

  0
  • Svara
   Anna
   28 mars, 2018 kl 16:22

   Men eller hur! Man kan inte vara äppelkäck alltid. Inte i det här vädret….

   0
 • Svara
  Mia
  28 mars, 2018 kl 10:27

  Klart man får gnälla och oroa sig när allt inte känns som det ska! Hälsar, gnäll-experten

  0
  • Svara
   Anna
   28 mars, 2018 kl 16:20

   Tack bästa gnäll-expert! Då gnäller jag vidare lite…

   0
 • Svara
  Johanna
  28 mars, 2018 kl 11:08

  Precis, ibland måste man få gnälla lite, det kan ju inte finnas en människa som är glad och positiv jämt?! eller…

  0
  • Svara
   Anna
   28 mars, 2018 kl 16:19

   Kanske någon som tycker väldigt mycket om snö och isvindar…. :)

   0
 • Svara
  Johanna
  28 mars, 2018 kl 11:10

  När vädret är som det är måste man få gnälla! Fy tusan så trist det är att det inte blir vår. Det bara MÅSTE bli varmt nu och FÅR inte bli en upprepning av förra årets Ekotrail!

  Hoppas du snart känner dig mer på banan igen!

  0
  • Svara
   Anna
   28 mars, 2018 kl 16:19

   Blir det en favorit-i-repris på Österlen dör jag. Eller så tar jag bara första bästa flyg till värmen! Det känns som en roligare idé :)

   0
 • Svara
  Gert Persson
  28 mars, 2018 kl 11:38

  Gnäll på bara.Det måste man få göra ibland.Detta vädret är som gjort
  att gnälla på.Det känns säkert snart bättre.Kom igen. :)

  0
  • Svara
   Anna
   28 mars, 2018 kl 16:18

   Tack Gert! Då gnäller jag lite till. Det känns faktiskt lite bättre då :)

   0
 • Svara
  Erika - Löpningen & jag
  28 mars, 2018 kl 13:13

  Det enda jag gör mellan november till april är att gnälla om vädret så det är ju bara trevligt att du hänger på ;)
  Jag är också så ofantligt jäkla trött på detta eviga snöande och blåsande och annat skit. Nu får det faktiskt ta och ge sig!

  0
  • Svara
   Anna
   28 mars, 2018 kl 16:17

   Vi kan starta gnällklubb! Skönt att det finns fler!

   0
 • Svara
  Ingmarie
  29 mars, 2018 kl 03:11

  Gnälla är livsviktigt! Men är foten inte bra? Jag tror dock att du och din kropp kommer leverera precis som alltid när det gäller!

  0
  • Svara
   Anna
   29 mars, 2018 kl 09:53

   Njäe, den är inte bra. Gör ont att gå barfota. Men ontet flyttar omkring. Ibland stortåleden ibland utsida och ibland mitt på…

   0
   • Svara
    Ingmarie
    31 mars, 2018 kl 03:15

    Men du, du behöver inte kuta loppet barfota! ;-)

    0
 • Svara
  Lomma-Eva
  29 mars, 2018 kl 12:27

  Kanske är det mig det är fel på, men jag tilltalas mycket mer av beskrivningar av dalar o dippar än av jag-har-brutit-benet-och-är-magsjuk-men-livet-är-underbart-berättelser! Och jag förstår din känsla précis, även om jag bara återkommer till Österlen för att springa halvmaran – känner mig helt otränad och ur form, men det får helt enkelt gå. Och vädret kan INTE bli lika hemskt som sist, det finns bara inte. Keep on med att dela dina ärliga känslor, vi är nog manga som känner igen oss!!

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.