Aktuellt

Upp till bevis, norrlänning!

Tisdag kväll. Står i valet och kvalet om morgonlöpning är en bra idé, när SMHI hotar med snöfall, minus 10, friska vindar och klass 1- varning.  Jag bad mina facebookvänner fatta beslutet åt mig.

Onsdag morgon. Går in och kollar svaren på min fråga. Av 11 svar är nästan alla negativa. Kreativa. Ersätter löpning med kettlebell eller spinning. Men det biter liksom inte. För i en av kommentarerna läser jag: Upp till bevis, Norrlänning!

Och det är det enda som krävs. Jag tar på mig allt jag äger och ger mig ut på sju galna kilometer i vinterrusket. Jag flyger som en vante åt ena hållet och får tokstopp åt det andra. Ögonfransarna klibbar ihop av snön och näsan antar en helt ny färgton. Men jag fryser inte. Jag har bara kul.

Skönt är det också. Älskar det kalla piskandet i ansiktet och känslan av att vara helt crazy. Och framförallt: jag har bevisat att jag är norrlänning trots 25 år i exil.

 

10 Kommentarer

 • Svara
  Trail & Inspiration
  28 februari, 2018 kl 19:28

  Ja, tänk vad allt kan vara ”upp och ner”….. (Haha! Förlåt.. Jag bor för nära götet).
  Kram M

  • Svara
   Anna
   1 mars, 2018 kl 10:42

   Haha, jag fattade ingenting för allt var åt rätt håll i mobilen. När jag kom hem och kollade i datorn förstod jag vad du menade :) Åtgärdat nu. Hoppas jag…

 • Svara
  carlssonkarlsson
  28 februari, 2018 kl 20:23

  Jag är också umebo i exil, bor i Göteborg nu. När jag stack ut och sprang från jobbet igår (-9) var det flera som varnade mig hur sjuk jag skulle bli – inte hur sjuk jag var, haha! Folk tror det är farligt att vara ute på vintern, eh?
  -17 hade min gympafröken som gräns, och hennes termometer satt längs husväggen på solsidan, jojjemän!
  (Haha, tävling i att klaga på sörlänningar via hur hård man haft det som norrlänning…)

  • Svara
   Anna
   1 mars, 2018 kl 10:43

   Då hade ni en hårdare gympafröken, vi hade minus 15. Innan dess funderade man ju inte ens på att vara inne…

 • Svara
  Märta Johansson
  28 februari, 2018 kl 21:30

  Jag är också lite stolt över att jag gav mig ut på en 5 km jogg idag. Det var tillfälligt uppehåll när jag gav mig ut, men halvvägs började det snöstorma i sidled igen så de sista 2,5 km fick jag springa med handen som skydd för ögonen och såg absolut ingenting. Frågan är om man är tuff eller bara korkad?

  • Svara
   Anna
   1 mars, 2018 kl 10:43

   I ditt fall, med tanke på hur det ser ut på bilderna från din landsände, så vetetusan :)

 • Svara
  Mia
  1 mars, 2018 kl 10:51

  Jag hade en sådan där uppfriskande runda igår morse. Fixade dock bara en halvtimme i -13 grader och snålblåst. Kanske har min inre norrlänning lämnat mig! :O

 • Svara
  Johanna
  1 mars, 2018 kl 14:27

  Tummen upp :)

 • Svara
  A-mamman
  1 mars, 2018 kl 18:40

  Bra där! Och man känner sig alltid mer hardcore när man gör något som har lite motstånd. Typ springer i sådant väder.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.