Aktuellt

Löpskador

Jag var på fikadejt häromdagen. Hon påstod att höstlopp är bättre än vårlopp för då har man hunnit träna.

Jag sa emot. Till vårloppen har jag hunnit träna lagom och kan springa med pigga ben. Till höstloppen har jag liksom sprungit för mycket. För att vädret var fint, känslan var skön, loppen var många och oemotståndliga. Till hösten kommer jag halvskadad…

Så har i alla fall de senaste åren sett ut och jag tänker att man skulle ta och lära sig någon gång.  Vara oskadad och ha värsta springflytet i november liksom. Fast ska man vila någon gång så är det väl ändå just då. För att man tagit ut svängarna lite för mycket de månader då livet är som bäst, träden som grönast och kläderna som tunnast.

Skador alltså. Ingen löpare kommer nog helt undan. Så här är min meritlista:

Löparknä ena benet, 2009
Löparknä andra benet, 2011
Konstig vad 2013
Hälsenorna 2014
En sketen fot 2015
Vänsterbenet 2016
Högerbenet 2017

Och så lite småjox i en höftböjare 2012 tror jag mig komma ihåg.

Så med hjälp av arkiven lyckas jag dra slutsatsen att 2010 var THE YEAR.  Det skadefria året.  Året jag cyklade till Umeå, sprang Ultraintervaller, cyklade vätternrundan och sprang 50 km Markuslopp ostraffat.

Får man göra en copypaste på 2010 och få ett skadefritt 2018? Utan att för den sakens skull behöva blanda in cykeln…

4 Kommentarer

 • Svara
  pernillabredolt
  27 februari, 2018 kl 18:47

  Ja det får du. Låter som du gått igenom de flesta kroppsdelarna nu.

  • Svara
   Anna
   1 mars, 2018 kl 10:44

   Ja till och med axeln. Men handlederna mår bra. Peppar peppar…

 • Svara
  Åsa, Mittliv-Mittval
  28 februari, 2018 kl 10:22

  Cyklade du till Umeå?! Från Skåne?! Får man fråga hur ett sånt upplägg ser ut, för jag antar att du inte sträck körde😃?

  • Svara
   Anna
   1 mars, 2018 kl 10:45

   Vi tog det i 10 etapper och hade två vilodagar. Ca 15 mil per cykeldag. En vilodag på spa och den andra i världmetropolen SOLLEFTEÅ där det inte fanns något alls att göra…. :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.