Aktuellt

Konsten att knö in

I det bästa av världar startar en långpass-söndag med frukost i lugn och ro, innan löparskorna åker på. Ett par timmars njutlöpning senare kommer jag hem till ett tomt hus, så att jag precis hinner lägga upp på instagram, blogga och regga träningen utan att någon tycker att jag är tråkig. När bilden för bekräftelse är publicerad kommer resten av familjen hem för en mysig frukost del två. Och cappuccino. Ett par timmar senare när tidningen är läst och korsorden är lösta, kryper jag upp ur soffan för att göra något lagom oansträngande. Typ åka och äta söndagslunch. Fast verkligheten är ju sällan så… 

Istället ställer jag klockan tidigare än tuppen, slänger i mig gröten och ger mig iväg. Iklädd ett par icebugs som jag i sista sekunden förstod var livsnödvändiga. Det har ju snöat såklart. Sen springer jag långpasset under tidspress och hinner egentligen inte alls stanna för den obligatoriska insta-bilden, men passar på under en oundviklig kisspaus. Jag har en tid att passa.  Och den är avvägd på minuten, för att få logistiken att gå ihop.

När jag kommer in genom dörren hinner jag varken lägga upp på insta eller blogga om min bedrift. Än mindre hinner jag läsa tidningen över en värmande god cappuccino. Nu är fokus att få av kompressionsstrumporna utan att få kramp och duscha av den värsta svetten inför den filminspelning som väntar. Dessutom ska jag bre mackor att ta med,  och slänga i mig en lunch fastän klockan bara är elva. Micron kan inte jobba fort nog, men halvljummen mat är också mat.

Plötsligt sitter jag i bilen på väg mot nästa uppdrag. Löpningen är utförd men ej ihågkommen. Den bara avverkades och bockades av.  Men förmodligen gav den något in på formkontot. En extra mitokondrie eller ett snäppet mer tåligt pannben.

Till nästa söndag vill jag ha andra bullar. Njutarlöpning med semmelbullar. Typ.

 

3 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  5 februari, 2018 kl 21:41

  Jag knödde in löpning under vår första helg. Råkade låsa mig ute i Gbg och familjen var i Hindås… All egentid efter passet spenderades i kallt trapphus och jag blev omåttligt populär… Men knödde det gjorde jag!

  • Svara
   Anna
   6 februari, 2018 kl 19:01

   Kalla trapphus låter som en typiskt dålig idé. Testa varmt spa nästa gång du knör dig ute :)

 • Svara
  Mia
  5 februari, 2018 kl 21:42

  ”första flytthelg” ska det stå… 😅

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.