Aktuellt

Är jag en kamel?

Jag tar med mig vatten för att jag tänker att det behövs. 27 km är en ansenlig runda som tar sin tid. Enligt regelboken borde jag behöva dricka.

Packar 2 x 2,5 dl i vätskevästen och ger mig av. Efter 15 km är jag fortfarande inte törstig men inser att det nog kan vara bra med en klunk. Den kalla drycken rinner ner i strupen och känns mer fryschock än törstsläck. Ångrar mig och tutar vidare.

Under de resterande 12 kilometerna tänker jag inte en enda gång på fenomenet vatten. Det beror nog på att jag har siktet inställt på en annan dryck. Som är varm och len. Dessutom är jag fullt upptagen med att prata med mitt sällskap som anslutit sig efter drygt halva rundan.

Jag kommer hem ett par timmar senare och packar upp mina grejer. Däribland två nästan fulla flaskor med vatten. Jag har klämt en halv deciliter på 2,5 timme och borde vara törstig. Men det är jag inte. När lunchen är intagen står mitt vattenglas orört. Jag känner ingen törst.

Jag tror jag är en kamel.

Och när vi ändå är inne på djur, vi fick sällskap av dessa snyggingar idag:

Livet på landet liksom.

7 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  19 februari, 2018 kl 12:33

  Jag minns de första långpassen jag sprang och hur nojig jag var med allt. Laddade upp med fil och Start och hade så mycket mat och vatten med mig i ryggan att jag knappt tog mig framåt… Jag är numera en kamel precis som du. Om man inte har en dålig dag i löparskorna det vill säga. Då vill man ju äta och dricka hela tiden :)

  • Svara
   Anna
   21 februari, 2018 kl 15:35

   Jag tar alltid med mig för att jag tror att det ska vara så. Men jag kommer alltid hem med nästan allt. Eller allt :)

 • Svara
  Ingmarie
  20 februari, 2018 kl 13:19

  När det är sånt väder du verkar ha dricker jag också pyttelite men jag LOVAR att du hade slurpat i dig varje droppe här. :-)

  • Svara
   Anna
   21 februari, 2018 kl 15:36

   Ja på sommaren dricker jag faktiskt. Nästan så jag måste åka till Australien bara för att få använda min utrustning. Sommar har vi ju knappt här hemma nuförtiden…

 • Svara
  Isabelle
  21 februari, 2018 kl 14:37

  Hej!
  Kan man köpa sådana vätskeblåsor löst? Eller tillhör dom vätskevästen?

  • Svara
   Anna
   21 februari, 2018 kl 15:36

   De tillhör vätskevästen men tror absolut det går att köpa till lösa!

   • Svara
    Isabelle
    22 februari, 2018 kl 08:57

    Ok får kolla det då. Bra men så liten storlek på dom går ju ha i fickan. Vad är det för en vätskeväska?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.