Aktuellt

#healthy?

Ser en fantastisk glass inne hos Catarina König. Det är jordnötter och dulce de leche, en kombination som inte kan gå fel. Den är exemplariskt serverad och fotograferad. Det rinner i mungipan men jag rycker till när jag ser hashtaggarna på instagram.

#healthyfood #healthysnacks och #healthyicecream

Kan inte låta bli att fundera över vad som är definitionen på healthy?

Det här är en energibomb som vilken glass som helst. Karamelliserad mjölk innehåller över 50% socker och en del smarriga stabiliseringsmedel. Jag fattar att det är grymt gott men fattar inte riktigt vad som är healthy?

Att det är turkisk yoghurt istället för mjölk+grädde? Fast fetthalten landar ju ungefär på samma…

Jag äter den mer än gärna som efterrätt. Kanske redan på fredag! För att det ser våldsamt gott ut, men inte för att vara hälsosam.

Men okej. Den innehåller inget gluten…

(Bilden ovan har inget med healthy att göra. Det är en jätteonyttig banoffeepaj. Fast sjuhelsickes god och ger garanterat sprutt i springbenen!)

 

5 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  31 januari, 2018 kl 20:35

  Definitionen numera är att allt vanligt typ mjölk, socker, smör och mjöl som går att byta ut mot något annat är healthy?

  • Svara
   Anna
   1 februari, 2018 kl 07:23

   Undrar hur jag ska få min semla att bli healthy. Utan att byta ut nått…. Grädde är protein. Mandlar är nyttigt. Blir tufft med sockret men det funkade uppenbarligen i glassen…. och vetebullen… det är kört. Jag får vänta tills det visar sig att det finns kärnfriskt folk på någon liten ö någonstans som bara äter semlor. DÅ blir semlan healthy! :)

 • Svara
  Anna
  1 februari, 2018 kl 08:15

  Lite skumt att kalla den healthy. Dock såg den väldigt god ut ;)

  • Svara
   Anna
   1 februari, 2018 kl 08:17

   Eller hur! karamelliserad mjölk och jordnötter kan inte gå fel! Och så snyggt gjort att man bara vill ha!

 • Svara
  A-mamman
  1 februari, 2018 kl 10:18

  Konstig tagg, verkligen. Men om det varit från en dietist vore det inte konstigt för de verkar så lustiga ibland. När en, som arbetat med toppidrottare, stod i TV och rekommenderar O´boy och polarkaka som mellanmål till vuxna kvinnor mellan jobb och träning, då höll jag på att svimma. När hon i samma program skulle visa en bra smoothie så hade hon i vaniljsocker. SOCKER i en smoothie?! Man blir ju mörkrädd. Bättre att ta en semla ibland.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.