Aktuellt

Det där med runstreak…

Hela Sverige runstreakar just nu. Springer varje dag. Och jag har som vanligt svårt för den där tvångsmässiga varje-dag-grejen. Men jag kanske borde tänka om?

Runstreak innebär alltså att springa varje dag. Hur mycket varierar såklart men Pace On Earth’s variant innebär minst 1,6 km eller 20 minuter om dagen. Och jag har så svårt att se vitsen. För även om jag älskar att springa så är det alltid lite jobbigt att ta sig ut genom dörren. Har jag väl tagit mig över tröskeln springer jag gärna långt.

Att gå ut och springa i 20 minuter är som att plocka russinen ur kakan fast tvärtom, typ äta bakpulvret. Man får hela det jobbiga med att gå ut, det jobbiga med att duscha, men inte glädjen när motorn kickar in vid kilometer 8…

Såklart får jag springa längre än 20 minuter men min kropp mår bra av att variera träningen. Därför vill jag spinna loss ibland, yoga, svinga rep och göra burpees. Så nej. Det blir ingen runstreak för mig. Även om hela löpar-Sverige håller på. Från nybörjare till proffs. Jag vågar vägra. Och kör en yoga streak istället…

9 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  5 januari, 2018 kl 14:29

  Jag vägrar också. Ogillar att ha saker hängande över mig… 😅

 • Svara
  Mattias Skoog
  5 januari, 2018 kl 14:40

  Att ingen börjat med streaking-streak ännu? Hur många dagar klarar man innan polisen tar en? :)

 • Svara
  Susanne
  5 januari, 2018 kl 14:42

  Håller med dig. Till fullo!!! Och vi är inte ensamma. Till och med en bloggare på Runners world håller med oss:

  https://www.runnersworld.se/blogs/runnerslove/darfor-ar-jag-inget-fan-av.htm

 • Svara
  annelitenmottanteliten.blogspot.com
  5 januari, 2018 kl 17:48

  Yoga-streak är tänkbart. Löpar-streak – no way! Är för inkörd på att kroppen behöver vila och variation för att inte skadas så jag skippart.

 • Svara
  Johanna
  5 januari, 2018 kl 22:01

  Här hemma kör vi också yogastreak! Runstreak är ju en kul idé men jag håller med om att det jobbiga är att byta om och framförallt att duscha, så att springa kort är ju kasst. Plus att jag funderar på hur många som drar på sig överansträngningsskador för att man tvunget ska ut och hålla i sin streak även om man kanske känner något..?

 • Svara
  A-mamman
  5 januari, 2018 kl 22:41

  Det passar inte mig heller men är nästan lika kul att läsa om som ultralöpning (som jag väl tyvärr inte heller kommer ägna mig åt någon gång). Smaken är som baken!

 • Svara
  Lisa Remahl
  6 januari, 2018 kl 07:25

  Nja. Jag är skeptisk. Dels för att jag av ren reflex blir motvalls till stora trender, dels för att jag verkligen tror på variationen och vilan ibland.

 • Svara
  Ingmarie
  7 januari, 2018 kl 14:58

  Jag håller med du och kör samma streak! :-) Min kropp vägrar kuta varje dag även om det bara är 1,6 km.

 • Svara
  Johanna
  8 januari, 2018 kl 14:35

  Håller helt med, omväxling förnöjer, och tänk att få längta till det där löppasset :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.