Aktuellt

Asics frontrunner

Jag har följt Idas år som Asics frontrunner och liksom i smyg önskat att få byta plats med henne.  De verkar ha haft sjukt kul. Liksom levt drömmen i löparbrallor. Därför blev jag helt eld och lågor när jag såg att de nu söker nya frontrunners. Förberedde mig för en snajsig ansökan.

Första frågorna är alltid lätta. Adress, ålder och telefonnummer. Vad kan gå fel liksom? Mer än att min hedervärda ålder kanske ligger mig i fatet, förra årets frontrunners ser inte ut att vara en dag över trettio…

Sociala profiler. Blogg och insta, check. Men hur hopplös är man om man inte har snapchat?

Antal gånger i veckan jag springer själv, med kompis eller i grupp.  Gissar att man är en bättre reklampelare om man springer i grupp. Det gör ju knappt jag. Ingen kommer ju se mina flashiga Asics-kläder i Stävie-skogen liksom.

De vill veta när jag motiverade folk till rörelse senast och det är ju typ hela tiden. I mitt jobb som löpar-pt och gruppträningsinstruktör vore det väl tjänstefel om ingen blev motiverad. Pluspoäng där.

Största prestation.  Tidsmässigt, längdmässigt eller något helt annat? Hur skriver man något smart här som får dem att förstå att jag ska bli frontrunner? Lyckas inte vara särskilt taktisk och plitar ner ett halvtorrt svar.

Favoritlöparskor. Här ska man nog skriva någon cool Asics-modell men jag springer ju i New Balance! Funderar på en vit lögn men tänker att ärlighet varar längst. Det måste ju vara bättre för dem att övertyga en New Balance-nörd och vinna en ny köpare, än att frälsa en redan Asics-frälst.

Sen följer en rad lätta frågor om antal tävlingar per år, personbästa och favoritdistanser. Plättlätt. Kan ju till och sekunderna på mina pb. Och årtalen. Allt som oftast 2010. Fast då kanske man räknas som avdankad… en BACK RUNNER! Hinner jag persa på milen innan ansökningstiden går ut om 26 dagar? Då behöver jag nog ett vildsvin som jagar mig.

När allt känns enkelt avslutar de med frågan VARFÖR jag ska bli en front runner och låter mig försöka övertyga dem på 2-3 meningar. Herregud, jag hade behövt 2-3 sidor.  För att det låter så galet roligt såklart. Fast hur får jag det att låta som en super-win även för dem? På 2-3 meningar har jag knappt hunnit harkla mig klart. Det går så där.

Att hitta två bilder när man ser lagom snygg och sportig ut var inte heller helt enkelt. Speciellt som det står Craft på alla kläder!

Jag tror jag lyckades måttligt med min ansökan och siktar mentalt in mig på en ny ansökan nästa år. För jag vill dit. Jag vill skutta runt i Asics kläder och träffa roliga frontrunners från hela landet. Leva the Ida-life.  Finns det någon kurs i ansöknings-taktik månne?

 

32 Kommentarer

 • Svara
  Märta Johansson
  16 januari, 2018 kl 18:49

  Du hade ju varit klockren i deras team! Det finns inte många som inspirerar lika mycket som du :-) Lycka till med ansökan!

  • Svara
   Anna
   17 januari, 2018 kl 19:47

   Men ååå, tack för dina fina ord <3

 • Svara
  Mia
  16 januari, 2018 kl 20:43

  Jag tror det här blogginlägget tar dig dit! 😅 Du MÅSTE maila dem länken!

  • Svara
   Anna
   17 januari, 2018 kl 19:48

   Eller inte :)

 • Svara
  Olof
  16 januari, 2018 kl 22:10

  Största prestation är ju lätt mitt födelsedagsmarathon – springa den distansen utom tävlan, när du hade en ultra och en riktig mara i benen.
  I alla fall om du utelämnar detaljen om semlor. Nämner du dem i ansökan är du nog körd.

  • Svara
   Anna
   17 januari, 2018 kl 19:48

   Jag håller nästan med om att det var en prestation av rang. Fast jag utelämnar inga semlor. Semlor är mitt signum. Du borde prova dem från LEVE. To die for….

 • Svara
  Hanna
  17 januari, 2018 kl 05:49

  Åh så kul! Jag har varit så avis (dock inte missunsam) på ida för jag vill också vara med. Men det där med att motivera varför just jag ska bli en frontrunner gör att det inte är någon idé att ansöka och min instagram och blogg är inte så löparpeppig utan mest pilatespeppig… Får söka nästa år istället. :-) Hoppas att du kommer med!

  • Svara
   Anna
   17 januari, 2018 kl 21:35

   Lycka till nästa år :)

 • Svara
  Pernilla
  17 januari, 2018 kl 06:51

  Alltså du om någon borde ju bli deras frontrunner! Du skriver så himla kul och bra och inspirerar så många!
  Alla som jag känner som springer mycket följer din blogg! Håller tummar och tår för dig! :)

  • Svara
   Anna
   17 januari, 2018 kl 21:36

   Men tack fina du!

 • Svara
  Susanne
  17 januari, 2018 kl 08:39

  Du är ju given och en klockren FrontRunner!!! Håller tummar och tår för att dom fattar vilken tillgång du skulle vara i deras team! Hejar på dig!

  • Svara
   Anna
   17 januari, 2018 kl 21:36

   Tack snälla <3

 • Svara
  hopihopi
  17 januari, 2018 kl 09:02

  Jag har också sneglat på ansökan och haft svårt att formulera mig på frågorna. Dessutom är jag från Finland och vad jag har förstått finns det inte i Finland ännu :( Men jag kan i.o.f.s vara den första i så fall och den som startar upp det hela :) Man kan alltid drömma…

  • Svara
   Anna
   17 januari, 2018 kl 21:37

   Heja dig! Första finska frontrunnern! Drömma är det bästa :)

 • Svara
  Johanna
  17 januari, 2018 kl 09:13

  Fantastiskt bra inlägg, jag håller tummarna :)

  • Svara
   Anna
   17 januari, 2018 kl 21:37

   Tack Johanna!

 • Svara
  Karoline
  17 januari, 2018 kl 09:14

  Ja i mina ögon finns det ju inte någon mer som skulle vara mer passad för detta än du!! Du peppar varje dag och får löpning att se lätt och roligt ut! Du vill Leva the Ida-life – jag vill leva the Piggelina-life!! Go you girl!!!!

  • Svara
   Anna
   18 januari, 2018 kl 09:28

   Haha, the piggelina life, springa och äta semlor. Och dricka en sjuhelsickes massa cappuccino. Ja det är inte illa det :)

 • Svara
  Lisa S
  17 januari, 2018 kl 11:59

  Du är så underbart rolig!! Lycka till nu!

  • Svara
   Anna
   18 januari, 2018 kl 09:29

   Tack :)

 • Svara
  Ingmarie
  17 januari, 2018 kl 13:41

  Säger som Mia! Men vad är det egentligen sm lockar så mycket?

  • Svara
   Anna
   18 januari, 2018 kl 09:30

   Träffa roliga människor, åka på roliga träffar, springa i snygga kläder. What’s not to like liksom? :)

   • Svara
    Ingmarie
    18 januari, 2018 kl 14:53

    haha. Ok! Antar dock man mste springa i deras skor? Och betala resorna själv? Men självklart ska du söka! Du kommer med!

    • Svara
     Anna
     18 januari, 2018 kl 15:07

     Skorna har jag inget emot att testa. Sprang mycket i dem tidigare :)

 • Svara
  Katarina
  17 januari, 2018 kl 15:21

  Jag funderade också. Men kom på att jag har ett enda par löpskor från asics. Det är de som står i bilen, dvs de jag kör hem i när jag plöjt gyttja i någon skog någonstans i Skåne. De sprigner inte en meter. Så när jag tänkte efter så kändes det inte som att jag var något asics-face. Alls.

  • Svara
   Anna
   18 januari, 2018 kl 09:30

   Men deras tights är grymma :)

 • Svara
  A-mamman
  18 januari, 2018 kl 10:06

  Önskar verkligen att du kan komma med i teamet! Jag känner en tjej som är med i år och det är ju lite imonerande :) Jag tycker det vore bra för Asics om de hade personer av olika sort (dvs din ålder är en fördel!). Man vill ju få inspiration av olika människor på olika platser om man följer dem i sociala medier. Tycker jag alltså.

  • Svara
   Anna
   18 januari, 2018 kl 15:08

   Då hoppas vi att Asics tänker som du :)

   • Svara
    Katarina
    18 januari, 2018 kl 21:29

    Din ålder… Det är lika roligt varje gång Kasper ser en bild på dig och dina barn ”Vem är mamman??!”
    Du ser ju ut att vara mellan 13-22 år :D

    • Svara
     Anna
     22 januari, 2018 kl 08:10

     Haha. Jag och Amanda har blivit tagna för syskon vid två tillfällen. Jag njuter varje gång, det gör inte hon. Frågan är vilket som är värst för henne. Att jag skulle vara 20 eller hon 42…. :)

 • Svara
  Emma
  19 januari, 2018 kl 21:04

  Haha jag ansökte i fjor men insåg senare att tanter över 40 inte är tillräckligt snygga😀

  • Svara
   Anna
   22 januari, 2018 kl 08:11

   Nej det är väl tyvärr så :) Fast jag var fasen fulare vid 20 :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.