Aktuellt

Adrenalin overload

Starten går 09.00 och jag är taggad till tänderna. Har laddat med en ordentlig frukost tagit på tävlingsmunderingen. 

Det är en viktig tävling. Det handlar om att vara rapp i fingrarna, en hejare på att vissla och ha förmåga att läsa och följa instruktioner. Vi tävlar i Kinder-ägg, och jag ska möta min kollega Pia i en rafflande duell.

Eftersom jag är jordens sämsta förlorare har jag förvarnat chefen om att jag kanske behöver ta ledigt om det skulle gå dåligt. Permission för dåligt humör finns väl på alla arbetsplatser? Smygdricker en klunk te precis innan start. Tänker att en varm mun får chokladen att smälta fortare. Alla medel är tillåtna.

Får av pappret fort som attan, Pia har knappt hunnit blinka. Min te-strategi till trots är hon snabbare på att svälja chokladen. Kanske beror det på att hon gillar kinder ägg. I min mun växer det bara.

Grejen jag ska bygga består av tre delar som ska sättas på varandra, och lite pappersfigurer som ska så bredvid och se snygga ut. Lätt kan tyckas. Om det inte vore för att händerna skakar som värsta jordskalvet. Känner LP-skivorna bildas i armhålorna och helt ärligt är detta svettigare än vilket maraton som helst.

Två minuter och nio sekunder tar det och med det vinner jag över Pia med dryga halvminuten.

Det tar trettio minuter innan jag slutar skaka och armhålorna gör sig påminda till långt efter lunch!  Nu börjar jag känna mig återhämtad efter adrenalinpåslaget och tror eventuellt att jag kan somna innan midnatt.

Men jag är ingen tävlingsmänniska….

 

0

4 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  20 januari, 2018 kl 08:54

  Jag gillar kinder men kväljs vid tanken på att äta chokladägget på tid. Mycket bra jobbat! Och grattis!

  0
 • Svara
  Märta Johansson
  20 januari, 2018 kl 13:32

  Årets viktigaste tävling? :-D

  0
 • Svara
  Isabelle
  22 januari, 2018 kl 10:25

  Haha känner igen mig precis. =) Man vet aldrig vad som kan hända. Sist eldade jag upp påde ögonbryn och fransar då det var en elda av ett snöre tävling =)

  0
  • Svara
   Anna
   23 januari, 2018 kl 18:19

   Oj, verkar vara en livsfarlig tävling. Jag ska inte tipsa arbetskamraterna om den :)

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.