Aktuellt

Lucialöpning 2017

Trots ihållande regn blev Lucialöpningen 2017 den största hittills i Stävieskogen. Kanske för att vi struntade i syrsorna. Eller för att det helt enkelt var första gången…

Lite regn och lera skrämmer uppenbarligen inte den sanna löparnörden, och på öde gräsplätt dyker det under luciakvällen upp både julgranar, tomtar och lucior. Grannar kikar fram bakom gardiner och undrar vad som pågår. Det är inte varje dag Lucia smutsar ner linnet i lera minsann.

Det är magiskt att springa reflexbana. Ljuset från lampor, reflexvästar och blingbling lyser upp hela skogen och gör den lite mindre läskig. Men det där knarrande ljudet från träden kan ändå skrämma en del på de avsnitt man lyckats hamna själv…

Leran påminner lite om Ultravasan i somras men det är ganska gott att få klafsa runt lite nu när sträckan är 6,3 kilometer istället för 90.

I målgång väntar glögg och pepparkakor. Under tak, och med gasolvärmare. Till tonerna av Tusen juleljus ur en mikroskopisk högtalare. Alltså klassiska Luciatåg i all ära men det här var fasen roligare!

2 Kommentarer

 • Svara
  Anna
  14 december, 2017 kl 09:03

  Med risk för att vara en sån där tråkig en som ska rätta fel, men 2018? Ligger du inte ett år före nu….

  • Svara
   Anna
   14 december, 2017 kl 09:18

   Oj hoppsan och tack för upplysningen. Fick ändra snabbt som attan. Jag har så mycket Stävie Trail 2018 i huvudet att liksom allting hänger med. Helt förvirrad alltså. Sorry :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.