Aktuellt

Definitionen av långpass

I vanliga fall är min definition på långpass typ 27 kilometer. Sen finns det kortlångpass som är lite kortare och långlångpass som är ännu längre. Sju kilometer är typ sprint och fem kilometer orkar jag inte byta om för…

I mitt nya rehab-liv är standardrundan 6 km och idag drog jag till med långpass på 45 minuter. Hur långt det blev vet jag inte eftersom jag inte ens kom ihåg klockan. Sånt som ALDRIG händer i vanliga fall. I det vanliga livet som inte är rehab.

Efter ett vanligt långpass har halva dagen gått. Man är lite lätt sliten och undviker gärna aktiviteter av jobbig karaktär under resten av dagen. Soffan är skön och närheten till kylskåpet högt värderad.

Efter dagens überlångpass på 45 minuter är hela dagen kvar. Jag är pigg som en nötkärna och behöver inte ödsla mer tid än vanligt på att äta.  Därför spontanåkte vi till Köpenhamn, frossade loss på godaste maten och godaste cappuccinon. Dottern drog med oss på fancy varuhus och shoppade dyr jacka. Jag sneglade mot löparskorna men höll mig i skinnet. När långpassen är 45 minuter behöver man inte så många av den sorten…

9 Kommentarer

 • Svara
  Ingmarie
  12 november, 2017 kl 22:37

  Långpass för mig är allt över 2 timmar. :-) Kul med spontanresa! Måste vara bästa rehaben!

  • Svara
   Anna
   15 november, 2017 kl 07:56

   Riktiga löpare mäter sina rundor i timmar :)

 • Svara
  Mia
  13 november, 2017 kl 08:09

  Härligt! Snart är dina långpass lika långa som mina… :D

  • Svara
   Anna
   15 november, 2017 kl 07:56

   8,81 igår.Snart så…

 • Svara
  Staffan
  13 november, 2017 kl 09:15

  Jag har alltid definierat långpass som längre än 90 minuter eller 20 km. Lite väl kort vid maratonträning men det är ändå en definition som fungerar för mig och hjälper mig hålla koll på träningsstatistiken.

  • Svara
   Anna
   15 november, 2017 kl 08:00

   Mina kortlångpassen börjar vid 17. Långpassen 25-30 och långlång däröver :) Som fejklöpare mäter jag aldrig i tid, det är det bara de riktiga löparna som gör :)

 • Svara
  A-mamman
  13 november, 2017 kl 10:48

  Läter härligt ju! Ombyte förnöjer. Och för mig var det en lite kul rubrik – jag slog rekord i långpass igår, inte antal pass (1) men antal kilometer,12 st! Alltså en vanlig vardagsrunda för dig, men rekord för mig. Jag kom upp i 11 km för ett par veckor sedan och nu blev det alltså långt igen. Sakta men säker kommer jag upp i distans :)

  • Svara
   Anna
   15 november, 2017 kl 08:02

   Grattis till långpassrekord! Allt som är längre än vanligt är ju långpass oavsett vilka distanser man brukar harva runt på. Jonas Buud tycker såklart mina långpass är en kortjogg :)

 • Svara
  Life at core
  13 november, 2017 kl 11:21

  Jag säger nog långpass över 15 km, annars är det vanlig distans. Långa långpass blir det nog över 25 km… :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.