Aktuellt

Att se ut som en löpare

Dottern hade pratat med någon på Vårdcentralen och säger: ”Du känner säkert henne, hon såg ut som en löpare..”

Följdfrågan blir såklart, hur ser en löpare ut? Det vet hon inte, det bara såg ut så.

Så hur känner man igen en löpare, utan slitsade shorts och linne? I jobbkläder och kamouflerad till vanlig människa. Jag känner alltid igen en löpare, och men kan inte heller peka på varför. Det är inte nödvändigtvis kroppsformen, även om många är tunna norr om naveln. Det kan lika bra vara något i hållningen, sättet att gå, frisyren eller en pulsklocka dold under kavajärmen.

Frågan är om jag ser ut som en löpare. Eller om folk tror att jag sysslar med fotboll, curling eller e-sport .  Nedan är årets 6 bilder utan träningskläder… Vilken sport hade du gissat på?

12 Kommentarer

 • Svara
  pernillabredolt
  18 november, 2017 kl 14:35

  Hade inte gissat på löpare om jag inte visste. Snarare någon som besökte gymmet när andan föll på och gick många powerwalks.

  • Svara
   Anna
   19 november, 2017 kl 19:59

   Haha, spännande! Powerwalks… det har nog inte hänt. Jag är mer en slö-strosare. Gymmet besöker jag förvisso en del, men inte så att det syns :)

 • Svara
  Johanna
  18 november, 2017 kl 19:57

  Jo jag hade nog gissat på löpare! Men det är svårt att säga alltid – på vissa känns det väldigt självklart (ofta nåt med hållningen och kroppsrörelserna tycker jag) och på andra är det svårare att se.

  • Svara
   Anna
   19 november, 2017 kl 20:01

   Bingo! Det är svårt att missta mig för styrkelyftare eller brottare :)

 • Svara
  Erika - Löpningen & jag
  19 november, 2017 kl 20:19

  Löpare har jag svårt att känna igen på den ”vardagliga arenan”, men en ryttare, brottare, gymnast och hockeykillar kan jag plocka 9 gånger av 10. Löpare utmärker sig kanske inte på samma sätt? ;)

  • Svara
   Anna
   20 november, 2017 kl 22:07

   Så jag kvalificerar inte in som ryttare, brottare, gymnast eller hockeykille alltså? :)

 • Svara
  Mia
  20 november, 2017 kl 06:07

  Aerobics-tjej? :) Nej du är så mycket löpare för mig som någon kan bli så jag har svårt att försöka se bortom det…. Så ja, du ser ut som en löpare i alla kläder och väder.

  • Svara
   Anna
   20 november, 2017 kl 22:09

   Fast när jag går på sånna här hårding-pass som bodycombat blir jag alltid mobbad för att jag ser ut som en aerobic-hoppa. Fast jag tycker jag ser stencool ut… :)

 • Svara
  Trail och Inspiration
  20 november, 2017 kl 08:55

  Om jag bortser från träningsvärlden skulle jag säga typ sjuksköterska, eller något annat vårdyrke (sjukgymnast osv).
  (Dessutom är det lite pinsamt att jag följt dig så länge, men inte kan komma på vad du faktiskt jobbar med. Har jag missat det eller bara glömt?) :-o

  • Svara
   Anna
   20 november, 2017 kl 22:13

   Alltså jag har läst två terminer sjukgymnast. För 20 år sen. Det var så nära det blev. Jag är även 87% färdig civilingenjör i kemiteknik. Efter lite velande blev jag tillslut civilekonom, och kontorsråtta på deltid. Resten av tiden är jag min egen, med löpcoachning, föreläsningar etc. Så fick vi det utrett :)

 • Svara
  Hanna
  20 november, 2017 kl 12:43

  Jag tycker att du ser ut som en löpare. Sen kan jag inte avgöra om det är för att jag vet eller för att du faktiskt ser ut som en löpare….

  • Svara
   Anna
   20 november, 2017 kl 22:14

   Ahhh. Såklart. Jag borde inte fråga er som hänger här. Jag borde folk på stan. Som skulle svara schackspelare, astronaut eller något annat oväntat :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.