Aktuellt

Mitt nya uppdrag: croissant-testare

Man vet att man bloggat för mycket om croissanter när man får sms från den lokala bagaren:

Jag har tjatat om de där croissanterna länge. Saknat dem i det lokala utbudet. Och bagar-Henrik vet att jag är kräsen. Jag vet att han har gjort sin research väl, provat runt och sökt hemligheten bakom den perfekta croissanten. Det har tagit tid, men det var det värt. För idag fick jag äran att vara croissant-testare. Kan vara det bästa jobb jag haft…

Och så till betyget:

Utseende: Ser inbjudande ut. Vattnas i munnen. Gillar att de är ljusa i färgen, ser mycket godare ut så.
Ingredienser: bara naturliga. Fem plus för det! Och smör. Såklart. En croissant utan smör är ingen croissant!
Storlek: precis lagom. Så där så man hade kunnat okynnes-äta en tugga till, men som lämnar en behagligt mätt i magen. Perfekt!
Luftighet: mycket fluffig bulle. Precis som det ska vara.
Frasighet: frasig även om det är 10 timmar sedan den var nybakad. Kan tänka mig fraset vid åttasnåret på morgonen…  Nu börjar jag dregla av tanken.

Alltså Kävlinge levererar. Kringlan levererar. Nu hoppas jag produktionen är igång på riktigt nästa fredag för då fyller jag år. Fatta hur poppis jag hade blivit på jobbet om jag kom med en sån här låda!

I morgon ska jag bättra på min image som träningsnörd. Så ni inte tror att jag bara fikar. Happy fredag alla!

5 Kommentarer

  • Svara
    Andreas
    20 oktober, 2017 kl 22:14

    Fikalina.se 😂 är de han som springer? Han frågade ut mig om maraton en gång på kringlan. när jag och Marcus hade varit ute på en morgonjogg med frallstopp.

    • Svara
      Anna
      21 oktober, 2017 kl 12:06

      Måste kolla om namnet är ledigt..fikalina alltså. Min nya identitet :)
      Ja han springer. På väg till New York om någon vecka. Kolhydratladdning med croissanter är mycket godare än vitargo. Han har bra förutsättningar :)

  • Svara
    Mari
    21 oktober, 2017 kl 08:36

    Woohoo!! Värsta grymma testaren 😊

    • Svara
      Anna
      21 oktober, 2017 kl 12:04

      Mitt bästa jobb hittills! Så gott!

      • Svara
        Mari
        21 oktober, 2017 kl 18:49

        Förstår det :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.