Konstigt i träningsklädeslådan

Är det inte konstigt att träningsgarderoben är proppfull, men ändå finns det inte ett enda par långa tights med åtminstone lite värdighet kvar. Längst ner i lådan, under miljoner finisher-tröjor, underställströjor och löparkjolar, hittar jag något som ska föreställa långt och tight. Men det är inget upplyftande jag ser…

Favorit-tights i mörker. Då syns inte skavankerna. Bäst så.

Reflexerna bortskavda från favorit-tightsen. Second best har blivit helt lösa i baken. Några till och med genomskinliga. Alltså hallå. Hösten är i antågande och jag är inte rustad.

Men med tanke på att Högerbenet inte vill springa en enda meter i helgen ser jag genast min chans till tröstshopping. På internet that is. För efter gårdagens kortpass vill detta ben inte ens gå. Och än mindre lyftas upp i den där förtvivlat onda rörelsen som behövs när man ska trä på ett byxben. Något har slagit slint big time. Fortfarande självförvållat och medräknat i kalkylen. Fortfarande inte kul.

Så länge jag kunde träna annat brydde jag mig föga. Nu gör jag. Fast jag låter mig inte nedslås. För jag vet att tröstshopping är lösningen på alla problem. Så hjälp mig nu. Vilka tights är de snyggaste, skönaste, bästa, snabbaste?

12 Kommentarer

 • Svara
  Ingmarie
  6 oktober, 2017 kl 21:32

  Gjort precis samma upptäckt! Har dock halvlånga med kjol. Och tar kjol över de långa (slitna) så de blir lie piffigare. :-)

  • Svara
   Anna
   7 oktober, 2017 kl 12:28

   Tack för piffningstips. Ska se om det funkar för mig också. Fast jag tyckte ju att jag hade en sån bra ursäkt till att få shoppa loss lite så här på en lördag :)

 • Svara
  Lillian
  6 oktober, 2017 kl 21:38

  Surfa in på power woman och du är i hamn! :-)

  • Svara
   Anna
   7 oktober, 2017 kl 12:28

   Tack för tips. Jag ska kika in. Även om jag inte känner mig som någon power woman precis just nu. Mer som en mycket gammal tant….

 • Svara
  Johanna
  7 oktober, 2017 kl 00:31

  Dessa är visserligen bara 3/4 (men på nån som inte är modellång går de ändå ner förbi vadmuskeln) men såååå sköna. Sitter hur bra som helst med den höga midjan och är i ett ovanligt gosigt material för att vara löpartights. Plus att man ser ut som en färgglad tiger i dem!

 • Svara
  Ida (Träningsblogga)
  7 oktober, 2017 kl 10:34

  Alltså om man får vara sån… här är mina bästa från ASICS:
  1. Bästa!! http://www.asics.com/nl/en-nl/leg-balance-tight/p/0010291665.0901
  2. Kompressionstights to die for: http://www.asics.com/nl/en-nl/finish-advantage/p/0010283963.0904
  3. http://www.asics.com/nl/en-nl/fuzex-7-8-tight/p/0010283971.1193
  4. Bonus – bara för att de är så jävla snygga (dock kanske inga jag skulle köra mina långpass i) http://www.asics.com/nl/en-nl/color-block-tight/p/0010297113.8091

  • Svara
   Anna
   7 oktober, 2017 kl 14:11

   Sån får man vara! Speciellt som jag tiggde om det på din blogg :) Ettan är mina favorit-tights sedan tidigare. De som nu mera inte har några reflexer kvar…. Undrar om man ska gå på säkert kort eller testa någon av de andra!

 • Svara
  A-mamman
  8 oktober, 2017 kl 11:53

  Jag fattar inte grejen med 7/8 längd (eller varför alla löparstrumpor tror att vi bor i ett varmt land och lämnar glipa) men har hittat många olika tights som jag gillar: svarta SOC, gröna Even&Odd, färgglada från Ica etc. Lycka till!

 • Kommentera

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.