Aktuellt

Älska spinning!

Så här. Jag är skadad, ledbruten och nästintill rullstolsbunden. Så känns det i alla fall. Jag har ont när jag går, står och ligger. Ingen normal människa hade ens försökt att träna med så ont i benet som jag hade i morse. Men jag var instruktören. Utan möjlighet att ställa in.

Tänker att jag i värsta fall får leda från golvet eller låta en annan stackars instruktör, som råkar befinna sig på passet, att ta över.  Jag har plan b och plan c redo när jag trampar igång benen. Jag må vara skadad ledbruten och nästintill rullstolsbunden. Men spinning alltså. Det funkar alltid.

Halvvägs in i passet blir jag nästan gråtfärdig. För det känns så bra. Jag behöver inte sitta ner, trampa löst eller fejka. Det gör verkligen inte ont någonstans. Och då vet jag att även om benet är sunkigt och att jag kommer att behöva löpvila ett tag framöver så finns det en träningsform som fungerar. Där jag kan spinna ut min överskottsenergi, svettas och känna mig som en tränande människa. Jag behöver inte lägga mig på soffan och vänta in bättre tider.

Och benet känns faktiskt bättre efteråt. Blodcirkulation är fina saker.

Därför är jag så glad i dag.

(Så glad att jag bjuder på en oredigerad bild från verkligheten. Spinning må vara bra för precis allt, men man är fasen inte snygg efteråt…)

15 Kommentarer

 • Svara
  Katarina
  7 oktober, 2017 kl 17:23

  När du sedan kan springa igen, så ska du nog inte dra ner på löpmängden. Då korvar dina nerver ihop sig :D
  Kram till Högerbenet <3

  • Svara
   Anna
   8 oktober, 2017 kl 13:18

   Haha, korvade nerver, det är precis så det känns. Eller som att den liksom är för kort. Kan nerver krympa i tvätten? Högerbenet kramar tillbaka!

 • Svara
  Trail och Inspiration
  7 oktober, 2017 kl 17:33

  Mitt i all frustration är det faktiskt helt ok. Spinning är sjukt bra endorfin-substitut!!
  Kramar! <3

  • Svara
   Anna
   8 oktober, 2017 kl 15:52

   Eller hur! Så länge man kan spinna känner man sig i alla fall inte helt slut som människa :)

 • Svara
  Mia
  7 oktober, 2017 kl 21:38

  Spinning – min räddning under båda graviditeterna! Nu, när jag är löpbar igen har det dock prioriterats bort… Men det ÄR grym träning! Glad att du kan köra på medan högerbenet skriver brev?

  • Svara
   Anna
   8 oktober, 2017 kl 15:52

   Brev kommer. Mitt högerben sitter bara och vässar pennan….

 • Svara
  Ingmarie
  7 oktober, 2017 kl 22:15

  Du är alltid snygg! Och vad härligt att något funkar! Vad säger osteopaten? Låter ju absolut som en nervinklämning/inflammation. Testat gurkmeja?

  • Svara
   Anna
   8 oktober, 2017 kl 15:54

   Alltså han sa inte så mycket. Lät inte lika övertygande som sist. Rättade till lite men jag vet inte…. Bokat tid till en annan nästa vecka. Man kan inte få nog av second opinions…. Men helt klart nerv-vajsing. Det kan jag lista ut själv. Gurkmeja har jag inte testat. Hjälper mot inflammation?

 • Svara
  Åsa, Mittliv-Mittval
  8 oktober, 2017 kl 07:17

  Vad bra att spinning funkar. Inget är ju som löpning, men spinning är ändå ett väldigt bra andra alternativ!

  • Svara
   Anna
   8 oktober, 2017 kl 15:55

   Det är något visst med konditionsträning och svett. Får jag det så är jag nöjd. Inte jättesupermeganöjd som efter löpning, men nöjd…

 • Svara
  Gert
  8 oktober, 2017 kl 10:40

  Roligt att spinning fungerar.Du är alltid snygg Anna. :)

  • Svara
   Anna
   8 oktober, 2017 kl 15:55

   Haha, om det vore så väl :)

 • Svara
  Hanna
  8 oktober, 2017 kl 20:06

  Härligt att spinning fungerar!

 • Svara
  Mari
  8 oktober, 2017 kl 20:32

  Bra att spinningen funkar. Och håller tummarna för att du är ”hel” snart :) kram

 • Svara
  Emma
  9 oktober, 2017 kl 10:21

  Håller tummarna för snabb bättring😊

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.