Aktuellt

Pensionärsträning

Alltså jag inser att jag lät lite störig när jag outade mina fördomar om Bodyvive. När man läser passbeskrivningen ”If you want the optimal mix of strength, cardio and core training this is it” och tror att jag tycker just det är pensionärsträning blir det ju fel. För jag hade inte kollat passbeskrivningen, utan baserade allt på en 15 år gammal observation. På ett dagpass med lila gummiband och tolv glada damer.

Men mycket kan hända på 15 år. Jag är ju tamejtusan 15 år närmare pensionen själv. Kanske är det det som gör att det inte känns så mycket pensionär, eller att de helt enkelt har gjort om konceptet.

Jag får mig i alla fall en bra genomkörare. Styrka, kondition och balans i en bra blandning. Svettigt utan att det blir plågsamt jobbigt. Och inte så mycket tant. Utom sista låten. Alltså vi står på alla fyra och pumpar upp ett ben i luften i typ fem minuter. I syfte att det ska svida i stjärtestumpen. Som värsta Susanne Lanefeldt goes 2017.  (För er som är gamla nog att veta vem Susanne Lanefeldt är. Ni andra får googla.)

Meningslös övning och jag förstår inte vad i hela mitt liv jag ska använda den till. Men damer gillar sånt. Och tjejer. Det tjuts i salen. Av smärta och lycka. Nu ska den perfekta stjärten byggas. Fast jag suckar mest. Ge mig något mindre fjompigt som sista övning. Sen är jag nöjd.

5 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  29 september, 2017 kl 14:50

  OMG! Lanefeldt! VAd gör hon nu för tiden mån tro. Vet definitivt vem hon är, men känner mig ändå sugen på en googling…

  • Svara
   Åsa, Mittliv-Mittval
   30 september, 2017 kl 06:43

   Det kan jag berätta!! Jag var på sturebadet för en tid sedan och där körde hon vattengympa pass. Still going strong!

   • Svara
    Anna
    30 september, 2017 kl 15:37

    Coolt! Heja Susanne!

 • Svara
  Hanna Karlsson
  29 september, 2017 kl 19:36

  Den där övningen är grymt bra för rumpan. Den ska inte underskattas. :-D

  • Svara
   Anna
   30 september, 2017 kl 15:41

   Ja alltså det är den säkert, men jag gillar mer knäböj, utfall och gummibandsgång. I ordentligt rörelseomfång. Inte bara småpulsar i syfte att bygga syra. Hur ofta småpulsar man i livet liksom? Ok man kanske inte går djupa utfallssteg till bussen heller…. :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.