Aktuellt

Packlista

Jag skriver alltid packlista när jag ska ut och åka.  Annars hade jag glömt hälften. Egentligen hade jag kunnat återanvända dem, för de ser typ likadana ut varje gång. Så här:

Först kommer avdelningen löparkläder. Den kommer först för att den är viktigast. Och upptar större delen av pappret. En bra dag lyckas jag begränsa skorna till ett par, men det händer sällan. Kläderna lyckas jag inte begränsa någonsin. Jag tar med hela garderoben utifall att. Garderar mig för högsommarvärme och iskyla på samma gång. Glömmer varken linne eller buff. Försöker räkna logiskt hur många av varje, men lägger alltid på ett par extra för säkerhetsskull.

Den näst största avdelningen på packlistan heter teknikprylar. Det är dator, telefon, kamera, gps-klocka och dess laddare. Trassligt som attan men livsviktigt för att hålla er uppdaterade på vad jag egentligen roar mig med när jag är på vift. Ni hade nog inte överlevt annars….

Avdelningen mjukis är också viktigt. För vem vill inte gå omkring och skrota i mjukisbyxor och varma strumpor efter avklarat dagsverke i löparskorna.  Och att kunna äta frukost i mjukisbyxor är som bekant viktigare för mig än att vara snygg på stan…

Vid det här laget är packlistan lång som ett marathon och då har jag ännu inte kommit till människokläderna. De där man ska ha på sig för att känna sig piffig på stan. När man ska dricka sina dagliga cappuccino…

Har man tur får de plats på listan. Har man ännu mer tur får de även plats i väskan. Annars får man använda samma kläder hela resan. Och hoppas att tvättmaskinen finns kvar…

9 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  13 september, 2017 kl 20:31

  Jag höll på att glömma julklapparna förra året när jag packade inför julresan, på grund av att träningsklädesplaneringen tog för mycket tid och energi… Hade nog inte fått priset som årets morsa om jag inte hade gjort om och gjort rätt :D

  • Svara
   Anna
   14 september, 2017 kl 07:49

   Nej det hade nog inte varit någon höjdare. Om du inte kunnat slå in dina löparskor och ge till någon…? :)

 • Svara
  Ingmarie
  13 september, 2017 kl 22:51

  Precis samma för mig och det spelar (nästan) ingen roll om jag ska vara borta en helg eller 3 månader. Samma grejer som ska med oavsett.(Fast till Australien skippade jag både långbrallor, mössa och vantar…) Dock har jag aldrig gjort en enda lista. Har inte ens det när jag handlar.:-O

  • Svara
   Anna
   14 september, 2017 kl 07:49

   Vis av erfarenhet skippar jag inte mössa och vantar om det så är afrika jag ska till…. regn och oväder dras till mig oavsett var jag är….

   • Svara
    Ingmarie
    14 september, 2017 kl 20:48

    Hihi. Om det blir så illa i ett finväderland så tänker jag att jag får köpa… Optimist in i det sista! ;-)

 • Svara
  Susanne
  14 september, 2017 kl 09:09

  Hahahaha, hög igenkänning på detta inlägg! Jag är precis som du, packar allt och dessutom lite extra uppe på det. :) Är jag iväg på någon tävling så finns det alltid extragrejer i min väska, till någon annan om någon glömt. Jag fattar inte hur folk gör som ”reser lätt” och packar allt i ett litet handbagage! Jag försöker och försöker och försöker, men hur jag än gör blir det alltid en gigantisk väska… Ifall liksom…

  • Svara
   Anna
   14 september, 2017 kl 09:58

   Alltså jag fattar inte hur folk gör! Tänk om det regnar, eller snöar eller är plus 25. Man måste vara garderad…

 • Svara
  Johanna
  14 september, 2017 kl 11:10

  Jag gör precis lika :) Träningskläder först och sen det som får plats..
  Så smidigt med lista och bara bocka av, gör det iaf lite lättare att kanske få med sig allt som kan tänkas behövas.

 • Svara
  Hanna
  14 september, 2017 kl 22:06

  Hehe, klart träningskläderna är viktigast. Minst en outfit per dag och för alla tänkbara väder också. :-)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.