Aktuellt

Åska!

Har ibland funderat på vad som händer om det börjar åska under ett lopp. Idag fick löparna i Köpenhamn veta svaret

Det här året har jag haft maximal otur med vädret. Jag har nästan frusit ihjäl på Österlen spring trail och simmat mellan Sälen och Mora i resultatet av åtta timmars hällregn. Jag har gömt mig för åskan i ett skjul och undrat vad jag gjort för att förtjäna allt elände.

Det hade liksom varit mitt öde att råka ut för åskan och haglet på dagens halvmaraton i Köpenhamn. Men Umeåresan kom emellan.

Så även om jag var så in i bängen avis på alla löpare i morse så är jag, efter att ha sett bilderna på ovädret, galet glad att jag slapp vara med.  Att plaska i 10cm djupt vatten, vara livrädd för åskan och sedan kanske inte hinna i mål innan loppet avbryts är inte min kopp te. Även om det hade blivit ett grymt blogginlägg…

Någon som var där?

17 Kommentarer

 • Svara
  olof
  17 september, 2017 kl 19:31

  Vilken tur att det finns helt inofficiella lopp som bjuder på fantastiskt väder då. 😉

  Annars har jag ju min alldeles egna variant på på din vädersuboptimering; jag formbottnar oftast inför lopp. Hoppas kunna göra ett undantag när jag löser in min fina marathonpresent.

  • Svara
   Anna
   19 september, 2017 kl 21:54

   I Stävie formbottnar du inte. Där springer du med fjäderlätta steg i det fantastiska vårvädret som du ordnat till oss :)

 • Svara
  Mia
  17 september, 2017 kl 20:52

  Själv har jag haft supertur med vädret då Helsingborg Marathon ju typ är det enda lopp jag sprungit i år. Förutom Vårruset i Gävle då, då vi satt i bilen och väntade ut ösregnet. Det funkade. Hade det torrt ovanifrån hela vägen runt :) Men fy alltså, att få det där mitt under ett lopp. Hua.

  • Svara
   Anna
   19 september, 2017 kl 21:54

   Helt crazy! Speciellt åskan. Jag hade nog gjort i tightsen….

 • Svara
  Trail och Inspiration
  17 september, 2017 kl 21:24

  Nä, men jag såg bilderna. Herrejösses, vad vatten???!!! :-o

  • Svara
   Anna
   19 september, 2017 kl 21:55

   Hade det inte varit för åskan hade det nog varit rätt kul mitt i misären. Men åska alltså, hur läskigt är inte det?

 • Svara
  pernillabredolt
  17 september, 2017 kl 21:38

  Var inte där men det måste verkligen ha kommit plötsligt. Jag flög hem i cockpit från Zurich idag vid 12 tiden passerade vi över CPH och flygvädret var jättebra hela vägen inga trista åskmoln p åderas radar iaf.

  • Svara
   Anna
   19 september, 2017 kl 21:55

   Helskumt! Det kanske bara är fake news :)

 • Svara
  Jennie
  18 september, 2017 kl 08:53

  Läskigt! Måste ha varit väldigt lokalt. Vi var på Tivoli och lite regn kom men inte sådana mängder. Åskan gjorde dock att de stängde vissa attraktioner under någon halvtimme eller så.

  • Svara
   Anna
   19 september, 2017 kl 21:56

   Jättekonstigt ju! Maratonåska, ett helt nytt fenomen med åskoväder lokalt över marathonlöpare…

 • Svara
  A-mamman
  18 september, 2017 kl 09:07

  Så förvånad att de på SVT Sport nämnde segraren men inget om att loppet avbrutits, vilket nyheterna tidigare rapporterat om. Men att jag tycker de har väldigt lite löpning med på sporten, ultralopp och sådant, tyder nog mest på mitt nyvunna intresse. De måste ju hinna med alla fotbollsmål från division 32!

  • Svara
   Anna
   19 september, 2017 kl 21:57

   Alltså fotboll division 32 alltså. Superviktiga ting…. :)

 • Svara
  Natalie von der Lehr
  18 september, 2017 kl 09:09

  Jag var där och sprang. Vid 10 km började det först hagla, sedan kom åskvädret. Det var läskigt nära. Sprang som snabbast då! Vid 17 km såg jag en blixt på nära håll igen och efter det fick jag i stort sett springa igenom vatten. Runners area var en enda leråker och precis när vi hämtade våra väskor kom meddelandet att loppet avbryts. Vi fattade ingenting, just då var det rätt soligt men har förstått i efterhand att ovädret var kvar. Senare på eftermiddagen satt vi i Nyhavn och åt glass i solen, kändes lite bisarrt efter att jag sprungit genom hagel…
  Det var verkligen läskigt med åskvädret på så nära håll och jag undrade ett litet tag om de skulle plocka av oss från banan. Kanske dumt att fortsätta springa men det gick lite snabbare i alla fall. Ett lopp att minnas!

  • Svara
   Anna
   19 september, 2017 kl 21:57

   Måste ju vara värsta effektiva sättet att få fart på benen i alla fall! Bra krigat i vattnet :)

 • Svara
  Erika - Löpningen & jag
  18 september, 2017 kl 09:54

  I was! Och det var verkligen det sjukaste vädret jag varit med om. Att det kunde vända så himla snabbt och vara så otroligt lokalt. Jag vadade genom vatten med hagel i in mot mål. Helt ny upplevelse om man säger så x)

  • Svara
   Anna
   19 september, 2017 kl 21:58

   Helt galet! Grymt kämpat och grymt persat i svallvågorna!

 • Svara
  Mari
  18 september, 2017 kl 18:19

  Ja jösses vilket väder dom gick :(

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.