Aktuellt

Kom och köp!

Jag lovade ett snaskigt inlägg idag, och kommer med skor. Hur snaskigt är det liksom? Jag tog mig nämligen i kragen igår och började min utrensning av världens mest fullproppade garderob. Here is what I found:

Ett par sprillans nya barfotaskor! Vivobarefoot Primus Trail FG. Aldrig använda. Till och med så att den där ihopknölade pappersklumpen är kvar i ena skon, och snöret som lappen hängt i. De har max gått två meter mellan hallen och köket. På alltid nystädat golv utan smulor och dammråttor….  De är för breda för mina pinniga fötter. Jag drunknar. Men de är grymt sköna, och för dig som stoltserar med ett par fötter i storlek 39 något mer normalbred modell är det ett kap.  Check this out!

Mitt första försök till Ultravasaskor. Inov-8 Roclite 305. Använda en handfull gånger. Sköna och rekorderliga, men aningens tunga för mig som springer marathon på skor avsedda för tävling på bana… Jag vill ha fjäderlätt. De är inte dessa. Men för dig som vill ha lite mer ombonad och dämpat i terrängen, här är dina skor! Kolla här!

Alltså kolla färgen på Salomons senaste snyggeskor för asfaltlöpning, Salomon Sonic Pro 2. Älskar den! Storleken är 40 men den är lite för bred över framfoten för mig. Jag har försökt förtjocka fötterna, tagit vinterstrumpor på sommaren, bara för att kunna cruisa runt i dessa pärlor, men det funkar inte riktigt. Därför ger jag den lyckliga med lite bredare framfötter chansen att shoppa loss. Lägg ditt bud här! 

Och ja, det där smulorna på hälen kan jag borsta bort med Fredriks tandborste. Jag bara såg dem inte med solen i ögonen. Och nu orkar jag inte fota om…

 

15 Kommentarer

 • Svara
  Elsa
  9 augusti, 2017 kl 23:08

  Alltså åh! Jag har storlek 38 så jag tror tyvärr alla skor är för stora för mig :(

  • Svara
   Anna
   10 augusti, 2017 kl 08:50

   Jag har 38,5 i vanliga skor men köper alltid större i löparskor. Vet inte om det är jag som vill ha mycket svängrum eller om det är löparskor som är små i storlekar :)

 • Svara
  M
  10 augusti, 2017 kl 08:39

  Hej, intressant, men alltid lite gambling att köpa oprovat. Är ditt upplägg att du att du har strl 40 i skor, eller är det 40 som står som _märkning_ i skorna?

  Ett tips i all välmening för uppdatering eller liknande försäljning i framtiden: ta även en bild på storlekslappen på plösen, eller om du har kartongen kvar, så har man lättare att förstå. T ex om jag har en annan/egen Inov-8, så kan jag enkelt jämföra mellan EU-strl/US/UK/cm/mm.

  (Jag brukar säga att jag har 40 i skor vilket är den storlek jag har om jag köper ”vanliga vardagsskor” typ Ecco, Vagabond, Gabor mfl. Men för löpar/friluftsskor, beroende på märke och typ, kan det bli upp till 41 1/3 på t ex italienska märken, typ Scarpa.)

  • Svara
   Anna
   10 augusti, 2017 kl 08:55

   Tack för supertips! Det ska jag ta med mig till nästa gång. Jag har 38,5 i vanliga skor men behöver alltid 40 i löparskor. 40 är det som står på storlekslappen. Eller om du vill ha alla siffror:
   Roclite: UK6,5 – EU 40 – CM 25,5 – US W 9
   Salomon: UK 6,5 – EU 40 – CM 25 USA 8

   På barfotaskorna står bara 39

   • Svara
    M
    10 augusti, 2017 kl 10:07

    Tack! Attans, jag är en 26-centimeters!

 • Svara
  Mia
  10 augusti, 2017 kl 09:30

  *backar ut långsamt i väntan på ännu snaskigare grejer* Men de turkosa var ena riktiga pärlor – det får jag medge. Tyvärr är jag för snål och det är nog fel storlek också :)

  • Svara
   Anna
   10 augusti, 2017 kl 09:38

   De är skitfina! Men jag lovade ju snasket idag, och skoinlägget postade jag av säkerhetsskäl igår, så att du inte skulle slå ihjäl mig. Nu filar jag på något snaskigt att publicera senare under dagen…. Typ ”bästa tipsen för att få not so sexiga löpartånaglar”, ”fem sätt att förbättra löparbrännan i mellanrummet mellan sleevesen och skon”, eller något annat rafflande…. våga inte backa för långt!

   • Svara
    A-mamman
    10 augusti, 2017 kl 10:27

    Du eller någon annan läsare kanske kan svara på min fråga angående solbränna: varför ser man löpare i VM som har värsta vita randen långt ner på låret men springer i småbyxor? Om de uppenbarligen föredrar att elitträna i annan modell på klädsel, varför springer de inte det viktigaste loppet i samma modell? Fenomenet syntes på flera i marathon och där springer man ju rätt länge, borde alltså vara beprövade modeller på kläderna man väljer till sin kropp? Jag kan ju inte sluta undra om detta, snälla hjälp mig!
    P.S. Don´t get me started gällande längdhoppartjejer som har småbyxorna inne mellan skinkorna när de ska landa i sand. Praktisk klädsel??!!!

    • Svara
     M
     10 augusti, 2017 kl 13:12

     Haha, jag är så gammal att jag brukade titta på Linda Haglund på TV, och var ledsen för hennes skull att hon fick springa i apfula små trosor…
     Don’t get me started heller på hur klädselkoden (eller i värsta fall, reglementet) är för beachvolley… var det inte så att kvinnors underdelar fick ha en längd av max 6 cm på sidan av höfterna, medan männen spelar i gigantiska badshortsliknande brallor. Ofattbart dumt, men förmodligen snarlikt din observation med friidrotten: man är sitt eget varumärke, och kroppen är dess skyltfönster, för sponsorpengarna.

     • A-mamman
      10 augusti, 2017 kl 22:06

      Jag undrar också varför alla män på lite längre lopp i VM har lösa linnen och shorts. Är det verkligen ingen av dem som tycker det är skönare eller snyggare med tighta kläder, även om de inte jagar hundradelar som sprintlöparna?

    • Svara
     Anna
     11 augusti, 2017 kl 08:26

     Haha, har också funderat kring det där. Längdhopp i småbyxor liksom. Hur sandigt låter inte det! Helt galet! Och höjdhopp där de filmas i alla konstiga vinkar, då hade åtminstone jag velat ha lite mer tyg på mig…

    • Svara
     Staffan
     11 augusti, 2017 kl 14:00

     Hahaha, jag reagerade också på det där, framförallt de brittiska kvinnliga maratonlöparna med tightsbränna långt ner på låren och så minitrosor. Lustigt det där hur klädkodel skiljer sig mellan kvinnlig och manlig långdistanslöpning. Splitshorts och linne är ju de klassiska tävlingsplaggen i långdistanslöpning, ses även på många som springer så kort som 1500m av herrarna på arenan. På kortare distanser ses oftast tights. Damerna däremot springer ofta i dessa minitrosor, så även vår egen Isabella Andersson när hon springer maran.

     Jag själv började som motionär för länge sedan att springa i shorts, och det dröjde ett tag innan jag vågade köpa mitt första par tights, numera använder jag mest långa tights på vintern och det är snyggt och funktionellt men ett par lätta shorts är det allra bästa för löpkänslan så numera är det splitshorts som gäller igen :-)

     • A-mamman
      12 augusti, 2017 kl 10:32

      Härligt att man inte är ensam med sina tankar framför TV:n! Man ska ju absolut springa i det som är mest bekvämt, tävling eller ej. I tjejgrupper om löpning diskuteras ganska ofta om man törs springs i bh/topp fast man inte har en ’snygg’ kropp. För att det är skönast om det är varmt. Men jag behåller gärna tishan på :)

 • Svara
  Hanna Lindblom
  11 augusti, 2017 kl 19:39

  ser inte vad du vill ha för trailskorna vivobarefoot, men jag är intresserad. Har sjukt breda fötter. Var bor du?8 Fraktkostnad?)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.