Aktuellt

Kiropraktorns dom

Har bokat tid hos kiropraktor efter tips från bloggläsar-Elin. Jag har höga förväntningar. Hon ska liksom förvandla mig från en halt kärring till en spänstig maratonlöpare. På trettio minuter. Men för all del, känn ingen press.

Kommer tidigt till Helsingborg och passar på att leta marathonfeeling. Tänker att jag borde hitta något av de blåa strecken som de flashar med på insta. De som gör att jag, om jag kommer till start, i alla fall inte behöver springa vilse. Hittar inga. Däremot hittar jag Simon. Ni vet han med skor.

Jag hittar honom strax utanför Espresso House. Han på väg dit. Jag på väg därifrån. Kanske inte jordens mest otippade. Varken att han var där, eller jag…  Att möta en av grundarna till det lopp jag hoppas kunna springa väljer jag att se som ett tecken. Att det liksom är meningen. Annars kunde jag ju sprungit in i en rullator eller nått.

Anyway.  Det var ju till kiropraktorn jag skulle. Efter att ha fotat mållinjen, starten och letat lite efter han utan skor är jag fulltankad med pepp. Går med raska steg till kiropraktorn och känner inget av det gamla hugget. Så typiskt. Nu kommer hon inte hitta något och så får jag ont i morgon. Men jag har fel. Den här kiropraktorn kan sina grejer.

Bäckenet är snett och ena benet längre än det andra. Lite knakelibrak senare är allt på plats. Hon frågar om jag inte haft ont i sittbensknölen för det borde jag ha haft. Och det har jag. Hon kollar på foten och undrar om jag inte haft ont i den och det har jag. Fast det har jag glömt bort i allt det här nya. Foten är låst och får en omgång.

Jag ordineras att isa sittbenet och foamroala fotsulan. Att springa några kilometer.

Alltså vem är denna wonderwoman? Jag får springa!!!

Men jag väntar till i morgon då jag har företagslöpning. Och osteopat-besök. Hängslen och livrem. Och vet ni. Jag googlade till och med vädret i Helsingborg på lördag. För första gången. Det måste betyda att jag helt omedvetet börjar känna mig redo.

Om det inte vore för att det skulle ösregna!

19 Kommentarer

 • Svara
  pernillabredolt
  28 augusti, 2017 kl 18:07

  Låter väldigt lovande!!

 • Svara
  ell
  28 augusti, 2017 kl 18:37

  Herregud grattis!! Berätta om hur företagslöpningen går.
  Jag fick veta att jag har en strulig benhinna som följd av att jag springer ojämnt (mitt ena ben är starkare än det andra). Ska försöka ta hand om denna smärta så mycket det går, se om jag vågar testspringa.
  *håller tummarna för att vi ses i hbg!*

  • Svara
   Anna
   29 augusti, 2017 kl 12:09

   Håller också tummarna! Vi kanske kan ha en egen startgrupp för halta och lytta? :)

 • Svara
  Mari
  28 augusti, 2017 kl 18:45

  Woop Woop!! Håller tummarna nu att det går vägen :)

 • Svara
  Mia
  28 augusti, 2017 kl 19:48

  Hurra för en springande Anna! Men jag förutsätter att din skada gjort dig skör och ofokuserad och att du därmed kollat fel på vädret…

  • Svara
   Anna
   29 augusti, 2017 kl 12:10

   Nu har de minskat regnmängden från 23 till 13 mm. Alltid något. Med tanke på att vi hade 31 på ultravasan så är det här bara ett duggregn..

 • Svara
  Löpar-Åsa
  28 augusti, 2017 kl 20:10

  Hihi! Jag skrattar lite när jag läser kiropraktorns diagnos, för jag har fått EXAKT samma för ett par år sedan. Dock jag var inte riktigt nöjd (bland annat för att det kostade skjortan och krävdes många besök), så jag ringde en sjukgymnast som jag gått hos tidigare. När jag erkände att jag varit otrogen med en kiropraktor och berättade vad denne sagt, mumlade hons ”Så säger de alltid…”
  Hur som helst är jag bra nu! :)

  • Svara
   Anna
   29 augusti, 2017 kl 12:11

   Fast jag hade verkligen problem med de ställen hon hittade. Så jag väljer att tolka det som hon hade koll. Har inte fått de kommentarerna tidigare i alla fall :)

 • Svara
  Märta Johansson
  28 augusti, 2017 kl 21:08

  Ja! Det finns hopp :-)

 • Svara
  Ingmarie
  28 augusti, 2017 kl 21:24

  Som sagt var, tror bara det är kroppens sätt att bromsa dig. Kommer gå hur bra som helst på loppet!

 • Svara
  Agneta
  28 augusti, 2017 kl 22:08

  Låter ju som det ska kunna funka på lör 👍👏👏 Nu är jag ju nyfiken på vilken bästa naprapaten är som vi har i Hbg. Lycka till!!! Kram

  • Svara
   Anna
   29 augusti, 2017 kl 12:11

   Katja Backe på Drottinggatan. Kiropraktor är hon. Och verkade ha stenkoll!

   • Svara
    Agneta
    29 augusti, 2017 kl 21:55

    Ok, hoppas hon gjorde underverk på dig 👍👏 Hejar på dig på lör. Själv e jag skadad o fick lämna över min stafettplats 🙈😢

    • Svara
     Anna
     31 augusti, 2017 kl 18:43

     Usch vad tråkigt. Hoppas du snart är på banan igen!

 • Svara
  Johanna
  29 augusti, 2017 kl 08:23

  Toppen, hoppet lever :)

 • Svara
  Gert
  29 augusti, 2017 kl 09:17

  Då klarar du säkert marathon.Jag undrar bara vad man gör åt att ditt ena ben är längre
  än det andra.Högre skosula på det korta benet kanske.Lycka till i marathon. :)

  • Svara
   Anna
   29 augusti, 2017 kl 12:12

   Haha, hon knäckte lite och sen var de lika långa. Bäckenet som hamnat snett!

 • Svara
  Pernilla
  29 augusti, 2017 kl 12:36

  Så jäkla gött!👍🏻👌. Du ska se att det går kanon på lördag. Glöm aldrig att du heter Anna och är en maskin!!👍🏻👊🏻🏃‍♀️😎

  • Svara
   Anna
   31 augusti, 2017 kl 18:43

   Det ska jag aldrig glömma. Tack för att du påminde mig :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.