Aktuellt

Att inte ha en aning

Ge mig ett maraton och jag kan säga på ett par minuter när, vilken tid du ska vänta mig i mål. På ett millopp kan jag säga inom vilken minut jag kommer att korsa mållinjen. På Ultravasan har jag ingen aning. 90 kilometer liksom. Vad ska jag ska vänta mig? Är det ens lönt att drömma om cappuccino innan stängning, och har jag bokat rätt buss tillbaka till Sälen?

För slut-tiden på Ultravasan beror inte bara på vilken kilometertid jag håller. Den beror liksom också på:

 • Hur lång tid det tar att äta en pannkaka med sylt. Och hur många jag äter…
 • Hur snabbt jag lyckas hitta min dropbag i Evertsberg
 • Hur snabbt man byter skor när man är trött och fingermotoriken inte fungerar
 • Hur lång kö det är till chipsen
 • Hur lång omväg jag måste ta till ICA i Evertsberg när jag inser att det inte finns några chips!
 • Hur många gånger jag behöver gå på bajamajan under en hel dags löpande
 • Hur många läskiga rötter jag måste tvärbromsa vid. För att inte stå på öronen…
 • Hur många gånger jag ändå står på öronen och om jag i så fall måste uppsöka sjukvårdstält
 • Hur många selfies jag måste ta för att lyckas se normal ut på någon. Allt för bloggen.
 • Hur många gånger jag måste ta av och på en regnjacka

Jag säger till Fredrik att jag nog är i mål mellan 11 och 13 timmar. Jag må ha en mattehjärna av rang men Fredrik tycker att jag är sämst på att räkna. Han själv siktar nämligen på 11 och jag är snabbare än honom.  Snabbare men med sämre självförtroende! Eller möjligen med fler planerade fikastopp…

Huvudsaken är att vi är mål innan bussen går tillbaka till Sälen. Vi snackar 13 timmar. För att hitta få kaffe behöver jag under 11,  en morot så god som någon….

På 11 timmar får man dessutom prestationsmedalj. Me that is. Fredrik får snällt hosta upp 9:30 om han ska få medalj. Ibland är det skönt att vara tjej!

Om en vecka vet vi.

0

22 Kommentarer

 • Svara
  pernillabredolt
  13 augusti, 2017 kl 20:37

  Jag gissar att du grejar det på 10:55 – allt för cappucinon :)

  0
  • Svara
   Anna
   14 augusti, 2017 kl 08:06

   Det jobbigaste blir att gå till kaffebaren…. 650 meter liksom!!! Är det ok att ta taxi? :)

   0
 • Svara
  Pernilla
  13 augusti, 2017 kl 21:03

  Känn ingen press men det tror jag också att du gör!👍🏻😎💪🏼🏃‍♀️☕️☕️

  0
 • Svara
  Sara Borg
  13 augusti, 2017 kl 21:22

  Oooooo så spännande! 😃

  0
 • Svara
  Mia
  13 augusti, 2017 kl 21:49

  Alltså, jag har sällan känt mig så lugn inför en start som inför DIN start i Ultravasan :) 9 mil är ju inget man stressar igenom på en höft direkt, men jag tror att det lätt blir både diplom och gokaffe!

  0
  • Svara
   Anna
   14 augusti, 2017 kl 15:39

   Gokaffet är viktigare än medaljen. Men nu var det ju samma tid som krävdes. Allt eller inget alltså. Ju fortare jag springer ju fler cappuccino hinner jag dricka. En morot så god som någon. Jonas Buud får passa sig. Eller är han ens med?

   0
 • Svara
  Staffan
  14 augusti, 2017 kl 09:28

  Tror du fixar sub10 med några minuters marginal! Du är uthållig, se det som en heldagsutflykt i löparskor, jag tror du kan springa extremt länge i 6 min/km och sedan lägga till lite tid för punkterna ovan, men du chips är inte gott så strunta i det :)

  0
  • Svara
   Anna
   14 augusti, 2017 kl 15:40

   Chips är godast. Därför kan det bli 15 timmar, om jag behöver springa omvägar :) Sub 10 var optimistiskt. Jag är glad om jag hinner med bussen = 13 timmar. Jag orkar nämligen inte springa tillbaka….

   0
 • Svara
  A-mamman
  14 augusti, 2017 kl 09:33

  Sjukt spännande ju, och det är ingen tvekan om att du orkar hela vägen så heja dig! Oavsett tid, typ.

  0
  • Svara
   Anna
   14 augusti, 2017 kl 15:40

   Jag hoppas du har rätt :)

   0
 • Svara
  Frida G Svensson
  14 augusti, 2017 kl 13:10

  wow, jag är ändå full av beundran att du klarar detta! <3

  0
  • Svara
   Anna
   14 augusti, 2017 kl 15:41

   Fast det vet vi inte ännu. Jag kanske stukar foten i smågan, drunknar i en hink med blåbärssoppa i evertsberg, eller helt enkelt inte pallar…. Fast jag vill i mål. Det pirrar i hela magen när jag tänker på det!

   0
 • Svara
  Ingmarie
  14 augusti, 2017 kl 13:20

  Haha. Det kommer finnas massor av mat kvar till dig på varje stopp och du kommer kuta snabbare än F. Jag tror du kommer in på max 10 h..Så du kan vara lugn både när det gäller kaffe och medalj. :-)

  0
  • Svara
   Anna
   14 augusti, 2017 kl 15:42

   Det jobbigaste om jag kommer fram i tid, är att sedan masa mig iväg till kaffestället. Hade jag varit Madonna hade jag bett om utkörning :)

   0
 • Svara
  Forsbacka
  14 augusti, 2017 kl 19:14

  Tror faktiskt du klarar 11h. Se bara till att gå ut långsamt så att krutet räcker sista halvan ( då det är jobbigare). Hoppas vi ses på lördag!

  0
  • Svara
   Anna
   15 augusti, 2017 kl 07:59

   Det hade varit najs men jag ser det lite som en söndagsutflykt på en lördag. Det får ta den tid det tar. Vad siktar du på själv?

   0
 • Svara
  Emma
  14 augusti, 2017 kl 19:26

  Chips borde finnas i Evertsberg, annars finns de garanterat i Oxberg och Hökberg och Eldris… 😉 (Har bara sprungit UV45)

  0
  • Svara
   Anna
   15 augusti, 2017 kl 07:59

   Är det sant??? Du gjorde precis min dag! Tack :)

   0
 • Svara
  Susanne Bornmar
  14 augusti, 2017 kl 20:38

  Man kan ju be om hjälp av någon som kommer vara tidigare i mål, och som är piggare i benen efter att bara sprungit 19 km. Be att denna någon fixar en kaffe och möter upp i mål. Men då måste du bara berätta när jag ska möta dig där. 😂😂☕️

  0
  • Svara
   Anna
   17 augusti, 2017 kl 14:22

   Fatta vilken målgångslyx. Fast det där med att veta när man kommer i mål alltså…. någon gång mellan 15 och 20…… :)

   0
 • Svara
  Cecilia
  16 augusti, 2017 kl 21:31

  Ingen tvekan, du kommer få både medalj och kaffe, helt övertygad, hejaheja!

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.