Aktuellt

Garmin – när billigast är bäst…

När jag och Fredrik springer tillsammans får jag alltid regga fler kilometer på Funbeat efteråt. Min Forerunner 630 är mycket generösare än hans Fenix 3, och när jag stannar på jämn och fin kilometer behöver han springa många extravarv runt bilen för komma ikapp…

I helgen orienterade han med dottern och vi passade på att jämföra en snordyr Garmin Fenix 3 med Garmins typ enklaste klocka FR 10,  ca 4000 kronor billigare i pris! Det visade sig att dyrare inte alltid är bäst….

Dotterns klocka visar det gröna strecket på den vänstra bilden. Hon passerar huskropparna med tight marginal, sneddar över öppna ytor för snabbaste möjliga väg. Precis som i verkligheten. Fredrik däremot…

Han kortar vägen ytterligare genom att springa GENOM husen, på taken, över innergårdar… En liten rebell är han minsann. Om man får tro Garmin. Men det gör man ju inte. I alla fall inte Fenix 3.

Förstår inte hur Garmin tänkte här. Man brukar ju inte försämra tekniken när man produktutvecklar…

23 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  26 juni, 2017 kl 15:10

  Intressant! Jag springer med en app (gratisversion) som aldrig krånglar men när det fattas flera hundra meter och runt 2 minuter enligt mätning på ett tävlingslopp så blir man ju lite orolig; springer jag inte 5 km när jag tror att jag springer 5 km till vardags och var inte PB på milen en hel mil härom veckan, är inte turen i skogen 6 km när jag kör min krok på slutet osv. Kan jag inte lita på min app?!! Har då alltid trott att klockor mäter rätt. Alla klockor.

  • Svara
   Anna
   27 juni, 2017 kl 21:38

   Jag brukar springa i vattnet när jag springer Stockholm marathon, så det enda man vet är att de mäter exakt fel :)

 • Svara
  Löpar-Åsa
  26 juni, 2017 kl 18:25

  Men vad surt! Fast inte för dig! :)

  • Svara
   Anna
   27 juni, 2017 kl 21:39

   Å andra sidan är det bättre att de mäter för kort än för långt. Fatta hur besviken man skulle bli på raceday om en mil är mycket längre än den mil man är van vid….

 • Svara
  Malin - LiteLängre
  26 juni, 2017 kl 18:55

  Det där är så märkligt. Min ubergamla Garmin 605 är fortfarande mer träffsäker än mannens nya dyra. Och min TomTom budgetvariant jag köpte i höstas är också bättre. Fast där sprack armbandet idag, efter typ 8mån. Kvalitet, kvalitet…

  • Svara
   Anna
   27 juni, 2017 kl 21:40

   Ja är det inte det ena så är det det andra :)

 • Svara
  Mari
  26 juni, 2017 kl 18:57

  Hm, surt…. meddelat garmin om detta?

  • Svara
   Anna
   27 juni, 2017 kl 21:41

   Nej, jag är sådär mesig och gillar läget. Dessutom är det ju coolt att kunna visa hur man springer på tak…. fast nu är det ju bara Fredrik som kan stoltsera med det. Min är ju bättre. Och dotterns. Vi som kör lite äldre modeller…

 • Svara
  Hanna
  26 juni, 2017 kl 20:41

  Produktförveckling?

  • Svara
   Anna
   27 juni, 2017 kl 21:41

   Solklart fall :)

 • Svara
  Kari
  26 juni, 2017 kl 21:52

  Fenix 3 har urdålig GPS, framför allt i stadsmiljö och på löparbana. Jag har klagat till Garmin och fick ett förslag på en fix som inte hjälpte men var för lat för att skicka tillbaka den (vilket jag regelbundet ångrar). Visst, det är jättekul med alla funktioner men det var ju en bra GPS-klocka jag ville ha…

  • Svara
   Anna
   27 juni, 2017 kl 21:42

   Och supersämst i skog… knas!

 • Svara
  Marie
  26 juni, 2017 kl 21:53

  Är de inställda på samma vis, min suunto kollar av gpsen varje sekund och drar då mer batteri än om jag ställer in den att kolla mer sällan. Kanske därför det genas genom hus? Fast det är otroligt mycket pengar för de roliga leksakerna.

  • Svara
   Anna
   27 juni, 2017 kl 21:43

   Jo det är inställda lika. Kollar varje sekund.

 • Svara
  Mia
  27 juni, 2017 kl 08:23

  Det är alltid trist när man betalar dyrt för något men får något annat… :( Eller så är han som Superman i kombination med Spindelmannen Fredrik. Det går liksom bara framåt, uppåt och igenom :)

  • Svara
   Anna
   27 juni, 2017 kl 21:43

   Eller hur! Det är inte vem som helst man är gift med!

 • Svara
  Hanna
  27 juni, 2017 kl 11:16

  Vad trist att den fungerar så dåligt.

 • Svara
  Märta Johansson
  28 juni, 2017 kl 16:10

  Haha ibland visade min gamla Garmin att jag hade sprungit tvärs över Gyllebosjön. Inte illa för en vanlig dödlig ;-)

  • Svara
   Anna
   1 juli, 2017 kl 09:37

   Du får byta namn – Jesus Johansson klingar fint och logiskt :)

 • Svara
  Ingmarie
  28 juni, 2017 kl 23:11

  Fick låna garmins senaste monster (kostar över 6000kr) men den lyckades inte hitta gps:en trots att jag höll på över 3h förra söndagen. Hur är det ens möjligt? vad betalar man för? :-O Dessutom blev den immig på insidan av glaset redan under de första dagarna. PLUS att jag fick en fet ”påminnelsefaktura” med inkassohot trots att jag hade massor månader kvar på LÅNEtiden. Behöver jag säga att jag skickade tillbaka den långt innan den där lånetiden var slut…?

  • Svara
   Anna
   1 juli, 2017 kl 09:38

   Haha! Det var ju inte så smidigt av dem….

 • Svara
  MarathonEmma
  30 juni, 2017 kl 23:17

  Ett MYCKET intressant inlägg må jag säga. Hur i allsindar kan det bli så liksom? Tål att tänkas på. :P Hade kunnat förstå om det var två olika märken….

  • Svara
   Anna
   1 juli, 2017 kl 09:38

   Ja det fattar man ju liksom inte. Varför använde en sämre teknik på en nyare och dyrare klocka? Galet…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.