Aktuellt

Barr i brallan

Jag skrev Springa liksom. Kärlek i förra inlägget. Vilken klyscha. Det blev utomhustoa, barr i brallan, fluginvasion och hostattacker. Men vem hade kunnat ana?

Istället för att njuta av den ljusa sommarkvällen är jag sysselsatt med att:

1. Hitta lämpligt kiss-ställe. Blåsan är sprängfylld och i desperation överväger jag både skolgård, vägren och tomtmark. Eller kan man ringa på hos någon?  Beslutar mig för TÄT barrskog. Det sticks lite här och där men jag syns i alla fall inte…

2. Rensa brallan från barr! Förstår ni hur svårt det är i farten? Och hur mycket ett par fåniga barr egentligen kliar? Att springa med två händer innanför tightsen kan nog upplevas lite udda för en random förbipasserande, så jag passar på att utveckla en teknik för att se ut som att det regnar!

3. Äta flugor. Över åkern svärmar flugor i miljontals. Förutom att blunda tvingas jag stänga munnen. Funkar dåligt att andas. Öppnar munnen och lägger handen som en skyddsmask över näsa och mun. På tal om att se normal ut… Trots detta sväljer jag halva dagsbehovet protein. De flugor som klarar sig från att bli uppätna bor numera i mina lungor. Värsta fancy lägenheten för en fluga kan jag tänka!

Når Barsebäcks hamnkrog exakt samtidigt som cyklisterna jag sprungit dit för att träffa. En tajming i världsklass. Men jag ser inte ut som alla andra. Till vår photoshoot får jag låna en cykelväst för att smälta in. Men det stämmer ändå inte. Det är inte i linje med cykelsportens dress code att ha en långärmad otajt turkos Nike-tröja under en cykelväst. Dessutom har jag en stor lerklump på vaden efter min tur i skogen. I stället för det klassiska nybörjaroljemärket från kedjan…

Har ni trist på en torsdag kan ni leta katten bland hermelinerna på bilden ovan! Det tar nog inte så lång tid…

8 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  22 juni, 2017 kl 14:46

  Jag tycker nog att den gula tröjan sticker ut mest!
  Har läst hos Sara Rönne att det finns många does and dont´s när det gäller cykling och kläder/utrustning. Intressant! Så är det ju inte i andra sporter upplever jag, även om det både finns trender och såklart tillbehör som är bättre lämpade för utövningen än andra. Men tänk om alla löpare förväntades ha en viss färg på nederdel, en viss tighthet på överdel, aldrig skulle kombinera kortbent med långärmat eller tvärtom – mycket att hålla koll på. Du får gärna reda ut lite någon gång här i bloggen.
  Trevlig midsommar, hoppas barren har sluppit ut ur brallorna!

  • Svara
   Anna
   22 juni, 2017 kl 20:15

   Jo det finns lite regler… fast jag tycker de börjar mjukna lite. Dessutom är det olika om man cyklar landsväg, mtb eller triathlon… Och hur fort måste man som kille cykla för att få raka benen…? Jag får nog göra ett inlägg i frågan även om jag inte är helt laglydig…

 • Svara
  Trail och Inspiration
  22 juni, 2017 kl 19:07

  Trodde barren OCH flugsvärmen var i brallan först… Hahaha!
  Hade ett (märkligt nog) oupptäckt minigren med barr i löparbrallorna sista delen av en runda. Och märkte första sista km att jag hade SJUUUUKT skav,… Först när jag var hemma och tog av mig, förstod jag varför. Alltid (!) kolla brallan efter kisstopp! (Innan farten återupptas). ;-)

  • Svara
   Anna
   22 juni, 2017 kl 20:16

   Flugsvärm i brallan hade varit en intressant upplevelse… fast hellre det än barr i lungorna…

 • Svara
  mari
  24 juni, 2017 kl 14:33

  Haha, det där med att kissa i skogen kan vara livsfarligt :)

  • Svara
   Anna
   25 juni, 2017 kl 20:34

   Jamen eller hur! Har jag berättat när jag höll på att kissa på en orm. Längst upp på Gesundaberget i Dalarna…. Har aldrig dragit upp brallorna så fort!

 • Svara
  Löpar-Åsa
  25 juni, 2017 kl 15:48

  Jag är ledsen, men ajajaj så mycket jag skrattat nu! Förlåt! :)

  • Svara
   Anna
   25 juni, 2017 kl 20:33

   Det är lugnt. Skratta på bara. Så att barren i brallan inte var helt förgäves :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.