Aktuellt

Instagram

Så spännande frågor ni ställde i förra inlägget. Jag måste lägga band på mig för att inte tjuvstarta med svaren. Vissa svar är enkla, andra kräver sina funderingar. Jag kommer att avhandla dem alla med start i nästa vecka. Vissa hopklumpade i svars-inlägg medan några kräver helt egna inlägg.  Det blir blandad kompott men ni kommer får svar allihopa!  

En av frågorna som ni faktiskt inte ställde och som jag själv funderar mycket kring är instagram och VAD som faktiskt inspirerar? Vilka bilder scrollar man förbi, vilka gillar man och vilka förärar man med en kommentar?

Jag är nämligen inte den som gillar allt, bara för att jag själv ska få många gilla. Jag trycker gilla om jag gillar, inte bara helt random. Med det inte sagt att jag inte gillar om ni inte fått en fint hjärta. Jag kan också ha missat. För jag bor inte på instagram.

Medan jag filosoferar vidare på mina frågor låter jag er tänka till lite:

Vad inspireras du av på instagram?

Inspireras du bara, eller kan du få dåligt samvete över att inte ha sprungit den perfekta morgonjoggen. Att din frukost bestod av två rostade mackor och ingen färgglad smoothiebowl?

Är det kul att se en smoothiebowl på bild varje dag?

Och de där löparklockorna med kilometertider och distans? Peppas du?  Inspireras du mer av någon som är jättesnabb eller någon som är ungefär som du?

Naturbilder? 

Flashigt citylife eller osminkad verklighet?

Bilder på skor? Träningskläder? 

Nocco? 

Bilder i spegeln, hiss eller diss? The omklädningsrum-selfie….

Är det viktigt för dig att ha ett ”snyggt flöde”. Eller lägger du upp vad du är sugen på? 

Det här kan jag fundera på i evighet. Men nu var det er tur. Svara på en eller flera frågor. Spåna fritt. Dela med dig. Så får ni mina svar tillsammans med alla andra i den stora svarsveckan nästa vecka…

 

 

22 Kommentarer

 • Svara
  Hanna
  6 april, 2017 kl 10:48

  Jag älskar instagram! Det som jag definitivt inte gillar är klockor med fart och distans. Sen gillar jag inte när det skrivs om tappade kilon hit och dit. Jag blir inte inspirerad av det och känner mig bara pressad. Angående mitt eget flöde så lägger jag mest upp klipp på min stora last i livet: pilates men även löparbilder och en hel rad med…. smoothiebowls. :-P

  • Svara
   Anna
   6 april, 2017 kl 14:08

   Nej tappade kilon alltså! Så himla ointressant! Precis som kaloriräknande och hashtag 4 points….

 • Svara
  Staffan
  6 april, 2017 kl 11:00

  Jag inspireras av människor som bjuder på sig själva i både med-och motgång, av insiktsfulla reflektioner, av personer som delar med sig av erfarenheter, av humor och dråpliga bilder och situationer, av vackra bilder, av människor som befinner sig på ungefär samma nivå som jag. Jag fattar faktiskt inte mycket av det där att man känner sig pressad av t ex klockbilder, jag menar om någon är snabbare än vad jag är, betyder det ju bara att personen tränat för det eller har större talang än jag. Jag är överhuvudtaget inte speciellt drabbad av den ”jämförelsesjuka” som alla verkar så drabbade av, vi lever ju alla olika liv med olika förutsättningar och olika tid till vårt förfogande och jag är inte så ängslig av mig, eller så är jag bara tillräckligt gammal för att vara trygg i mig själv :-)

  Smoothies, bowls, diverse frön tycker jag är skittråkigt och avföljer rätt snart om det är mycket sånt. Gärna naturbilder eller bilder på utrustning eller från lopp, vad tusan är Nocco? Helt oviktigt för mig att ha en snyggt flöde, instagram är 100% spontanitet för mig och jag har noll koll på t ex hur många som slutar följa mig p g a det jag lägger upp, det är inte viktigt för mig.

  • Svara
   Anna
   6 april, 2017 kl 14:10

   Dråpliga situationer! Så himla kul, och de tdär vardagliga som kallas livet, med hög igenkänningsfaktor! Jag blir inte heller stressad av klockor, tycker bara inte det är så himla spännande. Om de inte ligger i förgrunden till någon cool byggnad, natur eller kaffekopp :) Haha, du låter lika spontan som jag . Jag har heller ingen koll!

 • Svara
  Mia
  6 april, 2017 kl 12:46

  Oh Instagram är en jävla djungel… Sådana där fina bilder med långa texter om ”så här ska du leva ditt liv” eller långa livsreflektioner tråkar ut mig något så oerhört. Det verkar ju dock vara väldigt många andra som gillar sånt så då slipper jag orka gilla allt… :) Jag vill ha en skaplig bild, men framför allt en kärnfull och kort text. Såna som jag själv publicerar typ ;) Humor är i vanlig ordning bra. Lite hud här och där kan vara fräsigt, men klockor går bort. Snark… Mitt eget flöde är väldigt mycket jag = varken snyggt eller särskilt genomtänkt. Precis som jag vill ha det! Vissa bilder gillar jag på rutin eftersom jag vet att jag gillar människorna bakom kontona – dem vill jag peppa i alla väder och kläder! :)

  • Svara
   Anna
   6 april, 2017 kl 14:11

   Gillar inte heller uppsatser på insta. Eller pekpinnar. Bara inspo rätt från hjärtat. Gärna med lite glimt i ögat. Gillar personer gör jag också, även om inte bilden är klockren! Men inga taktikgilla liksom!

 • Svara
  Förvånad
  6 april, 2017 kl 16:44

  Varierade instakonton är ju kul. Om man vet att någon alltid sätter upp solnedgångar, är det ju inte sååå inspirerande, även om en fin solnedgång i ett blandat flöde kan vara underbar. Klockor stressar mig inte men instagram är väl avsett för bilder, gärna bra sådana, och en klocka är ett urtråkigt motiv. Och vet ni vad jag är hjärtinnerligt trött på: frukostbilder. Herregud så man får se många frukostar. Det må vara smoothiebowls eller pannkakor eller frallor eller vad som helst. Tråååååkigt (syndade själv med att lägga upp en frukostbild nyligen). Dessutom är de ofta helt totalfejk, för de mest avancerade (och snyggaste) bilderna ser ju ut så att man förstår att någon stått och knåpat i en halv oändlighet bara för att få till en snygg bild för Insta.
  Vackra naturbilder tittar jag gärna på, men bilderna får gärna piggas upp av någon människa ibland, gärna av fotografen själv. Och aktiviteter kan man bli jätteinspirerad av: paddling, långfärdsskrinning etc. Jag misstänker att mitt eget konto är ett sammelsurium av natur, träningsselfies, en snygg fasad, en kul graffiti och något som händer i mitt liv just då.
  Den nya trenden tycks vara att hålla sin blogg på Instagram.Sådana konton är litet jobbiga.

 • Svara
  Mari
  6 april, 2017 kl 18:00

  Jag gillar Instagram – rätt så starkt faktiskt! Jag väljer det jag vill följa, och det är givetvis sådant som inspirerar, sådant som GER mig energi. Älskar bilder på skog, fjäll, löpturer i skogen osv… :)

  • Svara
   Anna
   10 april, 2017 kl 21:53

   ja sånt kan man inte få nog av!

 • Svara
  hopihopi
  6 april, 2017 kl 18:20

  Jag gillar nog mest personer som har en blandning av bilder, vardag, träning, resor, vänner… Blir det för mycket av samma blir jag lätt uttråkad. (säger hon som mest lägger upp kattbilder och runfien :)) Snyggt flöde?! Hahaa, skrattar för mig själv här, inte jag i alla fall.

  • Svara
   Anna
   10 april, 2017 kl 21:54

   och jag är sämst på blandning då jag valt att ha det som träningskonto. Annars hade jag nog velat ha ett privat konto. Familjebilderna hamnar på fejjan….

 • Svara
  Märta
  6 april, 2017 kl 21:46

  Jag blir bara inspirerad av Instagram, inte stressad. Uttråkad kan jag visserligen bli av sjuttielva smoothiebilder på raken, men å andra sidan kör jag ju själv bara typ natur- och kaffebilder, så vem är jag att gnälla över enformighet?

  • Svara
   Anna
   10 april, 2017 kl 21:54

   Förstår inte heller stressgrejen. Blir man stressad måste man ju valt fel konton att följa!

   • Svara
    Märta
    11 april, 2017 kl 18:46

    Precis, bara att avfölja isåfall.

 • Svara
  Cecilia
  7 april, 2017 kl 09:48

  Jag blir inspirerad av instagram eller vill bli inspirerad rätta sagt! Så är det inget som passar mig så plockar jag bort det direkt. Jag gillar blandade bilder och tänker att det får jag från olika människor, det blir en härlig blandning.Men vikt, bara magar och klockor med kilometer är inte min grej… Själv har jag ingen koll på vem som plockar bort mig och det är inte viktigt för jag bestämmer själv vad jag lägger upp och rättar mig inte alls vad som är populärt!

  • Svara
   Anna
   10 april, 2017 kl 21:55

   Vikt och bara magar hamnar i samma kategori som nocco för mig… aptrist!

 • Svara
  Nipe
  7 april, 2017 kl 10:06

  Jag blir inspirerad av olika saker av olika personer. Någons träningsbilder kan trigga mig medan andras inte exv. Skulle mitt dåliga samvete triggas avföljer jag nog, jag använder Insta för att bli glad, inget annat.
  Smoothiebowls är bara störande och ännu värre är det med smoothies som rinner över kanten *rys*. Bilder på klockor säger mig absolut ingenting…och Nocco?! Varför liksom? Jag gillar främst naturbilder men även bra bilder överlag. Ogillar starkt redigerade bilder.
  Ja, för mig är det viktig med ett snyggt flöde som håller en linje, men folk får ju göra precis som de vill i sina. Det har ju att göra med vad man vill uppnå med sitt flöde? I mitt fall är det min kanal för mitt fotointresse, men jag älskar blandningen folk och stilar på Insta.

  • Svara
   Anna
   11 april, 2017 kl 06:33

   Håller med! Insta ska man bli glad av. Annars följer man fel!

 • Svara
  Malin
  8 april, 2017 kl 07:27

  Natur, äventyr, glada människor (och djur <3 ), roliga bilder, peppiga men inte allt för långa texter, mat om den är finurlig, "ny" eller annorlunda. (rena matkonton följer jag inte). Älskar berg, sommar som vinter!

  Mitt flöde vill jag försöka ha snygga bilder men särskilt på vintern kan det bli suddiga klipp från mobilkameran. Försöker ha variation mellan häst, äventyr, träning och hälsa så det i alla fall avspeglar mitt liv litegrann.

  • Svara
   Anna
   10 april, 2017 kl 22:01

   Älskar matkonton. Men det är jobbigt att gå omkring och bli så sugen hela tiden!!

 • Svara
  A-mamman
  10 april, 2017 kl 11:09

  Jag gillar: vacker natur, med eller utan människor på bild, träningsfoton om personen ser någorlunda glad eller pigg eller härlig ut (annars kan jag se mig i spegeln istället), information/fakta om lopp eller träningspass men INTE klockor och massa pulssiffror som gör mig yr i huvudet. Jag blir aldrig oinspirerad av träningsinlägg men orkar ofta inte läsa långa texter på IG. Detaljer är kul på bild, vare sig det är en snygg smoothie, en sko i lera, en cykelhjälm eller kläder. Inser nu att jag kanske inte följer dig? Herrejösses, måste ju göras på stört.

  • Svara
   Anna
   10 april, 2017 kl 22:02

   Ha, då har du missat min allra lerigaste sko! Den som typ drunknade i lera för ett par veckor sedan! Följ på så kan du leta rätt på den :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.