Aktuellt

Inov-8 Rocklite – tyngre än slalompjäxor!

Köpte ett par Inov-8 Roclite 305 till Ultravasan. Tanken var en lite mer dämpad sko för att uthärda de nio milen. Och med utrymme för tio svullna tår. Idag testsprang jag dem…

Redan efter ett par steg påminns jag om the slalompjäxa-feeling, fast det var minst 20 år sedan jag klampade runt i ett par sånna.  Ni vet de där tunga, klumpiga föremålen på fötterna som gör det omöjligt att ens orka lyfta dem.

Jag är van att springa i lätta skor. Van vid känslan att sväva lite ovan jord. Att inte kraschlanda tungt i varje steg. Nio mil i de här pjucksen kommer att bli döden. Jag måste nog tänka om…

När jag kommer hem väger jag skorna. Mina nya favoskor väger 211 g och de här betongbootsen väger 274,5. Kan 63 gram verkligen kännas så tungt? Det måste ju vara typ skillnaden mellan oklippta och nyklippta tånaglar….

Kanske är det inte skorna. Kanske är det Portugalbenen. Fast det känns bättre att skylla på skorna. Även om det problemet är dyrare att åtgärda…

13 Kommentarer

 • Svara
  Mari
  28 mars, 2017 kl 21:25

  Tror nog den viktskillnaden kan göra skillnad, men….kan vara dina Portugalben också =)

  • Svara
   Anna
   29 mars, 2017 kl 08:21

   Fast de andra med portugalben la upp en massa ”sol och lätta ben”-bilder på insta… orättvist ju :) Jag får testa dem i andra skor för att dra en slutsats!

   • Svara
    Mari
    29 mars, 2017 kl 20:29

    Haha, ja det får helt enkelt göra :)

 • Svara
  Trailinspiration
  28 mars, 2017 kl 21:42

  Eller troligen en kombo…? :-)

  • Svara
   Anna
   29 mars, 2017 kl 08:21

   Skulle kunna vara….

 • Svara
  Staffan
  29 mars, 2017 kl 07:47

  Det ÄR stor skillnad och 274 g är ganska mycket. Jag springer inte gärna i skor som väger mer än 250g heller utan föredrar lättare skor.

  Inov8 har ju genomgått en ganska märklig förvandling senaste året, från minimalistiska, tunna skor med bra markkontakt till betydligt tyngre skor med mera dämpning. En konstig och för många, inte så välkommen förändring…

  • Svara
   Anna
   29 mars, 2017 kl 08:18

   Har sprungit länge i xtalon 212 och tycker de har varit jättebra. Men de här skulle vara bra för ultran sas det. Jag tänker mest att tunga skor blir ÄNNU tyngre om man ska kånka på dem i 90 kilometer…

 • Svara
  Mia
  29 mars, 2017 kl 10:09

  Vikt gör massor tycker jag. Det känns redan när en provar skorna i butik om de ska ge känslan av klumpfot. Så ja, det kan bli en dyr historia det här för dig. Tror du ska satsa på något din kropp gillar hela vägen inför din start i UV :)

  • Svara
   Anna
   30 mars, 2017 kl 07:01

   Jag ska ge dem en chans till. Och inte dagen innan jag får ont i halsen… funkar de lika dåligt får jag tänka om!

 • Svara
  A-mamman
  29 mars, 2017 kl 10:49

  Jamen nu måste jag ju genast väga alla mina skor! Jag använder bara 1 par åt gången men har sparat t ex kasserade Asics och kan jämföra mot nuvarande Nike (som lär vara lättare), spana in trailskorna från Salomon som jag fyndade och har börjat använda i mitt nya löparjag. Och inte minst, nya skor som ligger till sig från en USA-resa i vintras. Ett par ljusa Adidas som ska få premiär snart i vårvädret.

  • Svara
   A-mamman
   29 mars, 2017 kl 10:51

   Med ”1 par åt gången” menar jag alltså: jag varvar inte olika skor utan sliter ut ett par (=hål på ovansidan) och köper sedan nya som används till de slitits ut. Annars tror jag nog ingen löpare använder mer än 1 par åt gången liksom…

   • Svara
    Anna
    30 mars, 2017 kl 07:05

    Ibland har jag ett par på händerna också, typ om jag springer till gymmet :)

  • Svara
   Anna
   30 mars, 2017 kl 07:03

   Haha, vad vägde de? Fördelen med ett par åt gången är att man får plats över i garderoben till annat. Typ människoskor. Om man nu skulle ha några sånna :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.