Aktuellt

Semmelinflation!

Jag vet att det här är en träningsblogg, fast nu kan jag inte hålla mig längre. Jag måste sätta ner foten. Vad händer med semlorna? Har Sveriges konditorer blivit helt crazy? Prinsess-semlor och chokladsemlor? Holy banana på en torsdag!

Sveriges fulaste semla står jag själv för. En rawfood semla. Året var 2014 and it won’t happen again…

Först kom semmelwrappen och den låter helt ok i teorin. Den har ju de viktigaste beståndsdelarna kvar även om brödet är utbytt. Har inte provat den men tänker att den skulle kunna funka. Liksom Hemlan. En vetebulle med grädden och mandelmassan blandad och gömd i mitten. Ditt sträcker sig mitt förstånd.

Men när det blir prinsess-semlor och  chokladsemlor får jag frossa. En semla är varken grön eller brun. Finns det ingen EU-regel för sånt?

Där satte jag ner foten. Och det var så mycket träning jag fick idag. I övrigt har jag bara suttit på rumpan. Och konstaterat att träsmak är mycket värre en träningsvärk.  Får åtgärda det i morgon!

16 Kommentarer

  • Svara
    Therése
    26 januari, 2017 kl 21:16

    Håller med! En semla ska vara en semla. Galnast hittills är påhittet här i stan!!!

    http://www.norrteljetidning.se/stockholm/norrtalje-kommun/har-ar-arets-galna-lokala-semmelnyhet-och-sa-smakar-den

    • Svara
      Anna
      27 januari, 2017 kl 07:44

      Nej nu får jag gråa hår! En semla kan aldrig vara ett chips! Vad kommer sen, kladdkakachips och falukorvchips? Dippa i makaronsås… gaaah!

  • Svara
    Mia
    26 januari, 2017 kl 21:42

    Semlor? AVGÅ ALLA SEMLOR! :) Näe, du kan faktiskt få ha några om Anna.

    • Svara
      Anna
      27 januari, 2017 kl 07:44

      Några? Jag vill ha många :)

  • Svara
    hannafialotta
    27 januari, 2017 kl 08:07

    Jag testade chiasemla igår och det var gott men jag kommer inte äta det igen. Varför? Jag mår fortfarande illa idag efter att spungit tuffa intervaller efter intaget av chiasemlan….

    • Svara
      Anna
      27 januari, 2017 kl 20:00

      Var var själva chian. I bullen eller mandelmassan? Fast mår man illa av den kan den kvitta. En vanlig semla springer jag räserfort på, så jag håller mig till den :)

  • Svara
    Mia
    27 januari, 2017 kl 08:44

    Test test… Syns jag nu då? Eller har jag blivit en spamrobot? :O

    • Svara
      Anna
      27 januari, 2017 kl 20:01

      Du syns. Alltså finns du :)

  • Svara
    Märta
    27 januari, 2017 kl 08:47

    Jag är lite tråkigt traditionell här. En semla är ju god nog som den är, varför krångla till det? Har inte ens testat några av de ”nya” semlorna, så jag kan egentligen inte uttala mig, men det känns inte som någon förlust. Jag gillar ju de vanliga :-)

    • Svara
      Anna
      27 januari, 2017 kl 20:01

      Det är inte tråkigt att vara traditionell. NÄr traditionellt är godast är det rent av smart att vara traditionell :)

  • Svara
    Ida (Träningsblogga)
    27 januari, 2017 kl 12:08

    Hear hear! Semla är semla.

    • Svara
      Anna
      27 januari, 2017 kl 20:02

      Du har fattat allt :)

  • Svara
    Marie
    27 januari, 2017 kl 13:24

    Jag håller helt med. En semla är en semla och ska så förbli!
    Dock har jag provat semlewrapen och måste säga att den är god.

    • Svara
      Anna
      27 januari, 2017 kl 20:02

      Det är den enda jag faktiskt skulle kunna tänka mig att testa. Fast nu väntar en vanlig. Semmelfredag!

  • Svara
    lyckorusblog
    27 januari, 2017 kl 13:29

    Nästan på snudd på fängelsestraff för ändring av semlor!! Låt semlan få vara semla ?

    • Svara
      Anna
      27 januari, 2017 kl 20:03

      Den borde trademarkas :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.