Aktuellt

Sarili lodge. Är jag i paradiset?

Jag tror vi precis hamnat i paradiset. Vi befinner oss på världens snyggaste ställe, lever lyxliv och ägnar inte en enda tanke åt Bingolottos uppesittarkväll eller svenska prinskorvar. 

Klockan är strax efter ett när vi anländer till Sarili lodge i Shamwari. Vi bjuds på välkomstdrink medan våra väskor bärs upp på rummen och bilen körs bort och parkeras. Här ska vi tillbringa två dagar, njuta livets goda och åka på safari.

Innan vi får se rummen är det dags för lunch. För att slippa välja bland det enorma tapas-utbudet föreslår servitören att vi tar allihopa. Dagens bästa förslag…

Vi rullar från matbordet fyllda av förväntan att äntligen se rummen. Ingen blir besviken. Speciellt inte barnen som vi försökt lura att vi ska bo i tält. Här finns allt man kan önska för att känna sig bortskämd. Lyxiga hårvårdsprodukter, morgonrockar, och tofflor. Sängen är stor som indiska oceanen och täckena så där fluffiga som de bara är i inredningsmagasin.

Hinner testa poolen en snabbis innan det är dags för den efterlängtade safarin. Det manliga lejonet har inte skådats på fem dagar och oddsen är dåliga. Men det är just honom vi alla mest av allt vill se…

Vi träffar på giraffer, ödlor, zebror, men inget lejon. Tar fikastopp och letar vidare. Solen hinner nästan gå ner, sen ligger han bara där. Fem meter från bilen. Så snygg, så cool och så farlig. Men han bryr sig föga om oss. Vi kan inte ha varit den mat han var sugen på för dagen!

Tre timmar safari suger i kistan och det är helt fantastiskt att komma hem till den trerätters middag som väntar.

Julafton i morgon. Det firar vi med att bli ompysslade i spat, mellan våra två utflykter bland djuren. Någon löpning är inte på tal, annat än den mellan altanen och poolen. Jag kan leva med att inte vara en ”riktig löpare” denna julafton.  En ”riktig livsnjutare” duger gott för mig!

Julafton 2016 har elefanter på önskelistan, jag hoppas tomten levererar!

 

0

6 Kommentarer

 • Svara
  hopihopi
  23 december, 2016 kl 22:06

  Safari i Afrika står på min bucketlist. Härliga bilder!

  0
 • Svara
  Anna
  23 december, 2016 kl 22:13

  Åh vad ni har det härligt, njut

  0
 • Svara
  traningsgladje
  23 december, 2016 kl 22:41

  häftigt, en bättre jul!!

  0
 • Svara
  Märta
  23 december, 2016 kl 23:08

  Lyx! Fast måste erkänna att jag går mer igång på mat- och pool än på safari :-D

  0
 • Svara
  pernillabredolt
  24 december, 2016 kl 09:06

  Sweet! SA is the shit. Ha en fantastisk julafton. Bra att ni skippade tältandet. Jag tältade en natt av tre (två på resort) när jag var på safari i SA. Bland det läskigaste jag gjort i mitt liv.

  0
 • Svara
  Mari
  24 december, 2016 kl 09:40

  Coolt. NJUT och God Jul. <3

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.