Aktuellt

När tränar man?

Jag har bytt jobb. Fått fasta arbetstider och blivit normal. Efter första dagen på nya jobbet är förvirringen total: när tränar man liksom?

Those were the days…

Kommer hem genom dörren 17.45. Stelfrusen, trött och hungrig. Behovet av återhämtning är större än efter vilket marathon som helst, så jag testar med samma metod: cappuccino, i väntan på maten. Det är mörkt ute och jag gillar inte att springa då.  Inte ensam. Och orka ta sig till gymmet! De roliga passen har dessutom startat för länge sen. Till halv åtta-åttatiden kan jag vara redo, men då är jag ju inte klar förrän läggdags. Och hur ska jag då hinna blogga, packa morgondagens matlåda, pussa på barnen, svara på mail och lägga pussel…?

Måste ha en plan. Annars kommer jag förvandlas till en soffpotatis. Here goes:

Igår: Började med vilodag. Vickade bort mina två pass för att liksom inte chocka systemet fullständigt. Förvandlingen har börjat…. 
Idag: Body Pump planerat till 19.45.  Har laddat mentalt sedan igår för att lyckas ta mig ut i mörkret. Och för att inte somna mitt i marklyftet.  Försöker desperat få med mig alla vänner jag känner, men ingen nappar…  De har ju tränat på dagen! Gör en beställning på en extra cappuccino till 19.00 för att komma ur dvalan.
Onsdag: Har tryckt in en löpcoachning på lunchen. Här tänkte jag faktiskt passa på att ta en extrarunda efteråt när ändå kläderna är på. Värsta bästa chansen till solljus!
Torsdag: Kvällsrunda löpning. Fredrik är tvångskommenderad att hänga med, som livvakt och sällskap. Träning och umgänge måste ju vara bästa flugorna på smällen när tiden är knapp. Till nästa vecka får jag komma på hur jag ska få med barnen också…
Fredag: Om jag packar en väska på torsdagen, någonstans mellan middagen och kvällsrundan, och ställer den med uppfällda handtag innanför dörren, så kanske i den bästa av världar att jag hinner roffa åt mig den när jag kommer hem, på mina tillgängliga 4 minuter innan jag måste cykla vidare till gymmet.

Andas Anna. Andas. Snart är det helg.

20 Kommentarer

 • Svara
  andreas
  29 november, 2016 kl 13:39

  Det är bara att lägga ner och skaffa årskort på netflix och viaplay. Man ska inte ha tid eller ork att träna när man knegar! Hoppas de gick bra på jobbet, trots avsaknad av kaffemaskin!

  • Svara
   Anna
   29 november, 2016 kl 23:01

   Alltså livet är tufft utan kaffemaskin. Te är ju inte alls lika fancy… Netflix och viaplay kan jag inte ens stava till. Och jag skulle aldrig veta vilken fjärrkontroll jag skulle använda. Lika bra att strunta i det och få upp rumpan ur soffan!

 • Svara
  Mia
  29 november, 2016 kl 16:36

  Been there done that… Min räddning var korta rundor i räserfart på morgonkvisten. Inte alltid vad kroppen ville ha…

  • Svara
   Anna
   29 november, 2016 kl 23:02

   Jag är ju inte så värst räser på morgonen alltså… Fast en slörunda måste vara bättre än ingen runda….

 • Svara
  Trail & Inspiration
  29 november, 2016 kl 18:00

  Hehe! Välkommen till min värld. Jag VET ju faktiskt inget annat.
  Men tänka mig att det blir en ”kulturkrock” om man inte är van vid fasta tider… ;-)

  Kram M

  • Svara
   Anna
   29 november, 2016 kl 23:04

   Ja shit alltså. Dagen är ju slut när man kommer hem. Lyckades masa mig iväg på bodypump i alla fall. Därför sitter jag här 23.03 och jobbar med mina privata jobb, och svarar på mail som jag aldrig hinner på dagen nowadays….

 • Svara
  Mari
  29 november, 2016 kl 19:52

  Haha, känner igen det där. Men det GÅR, var så säker. Heja dig och Grattis till nytt jobb :)

  • Svara
   Anna
   29 november, 2016 kl 23:04

   Tack för pepp, jag hoppas du har rätt!

 • Svara
  Magdalena
  29 november, 2016 kl 20:08

  Mellanmål och undvik soffan!

  • Svara
   Anna
   29 november, 2016 kl 23:05

   Låter som en plan!

 • Svara
  Kari
  29 november, 2016 kl 20:17

  Lycka till! För mig har räddningen varit lunchpass (dagsljus!) och transportlöpning.

  • Svara
   Anna
   29 november, 2016 kl 23:06

   Jag testar lunchpass i morgon. Väskan är packad. Jag är redo. Fast när jag skrev det insåg jag att jag glömt packa sportbh:n….

 • Svara
  pernillabredolt
  29 november, 2016 kl 20:37

  Innan eller efter jobbet. Brukar tvinga mig ut och springa en dag i veckan innan, cyklar till jobbet 6:15, lämnar väskan på kontoret 6:30, drar ut och springer en mil och är färdigduschad 7:45. Resterande dagar blir det efter jobbet träning för min del.

  • Svara
   Anna
   29 november, 2016 kl 23:06

   Låter som en bra start på dagen. OM man har preppat allt kvällen innan! Får testa någon gång.

 • Svara
  Viveca
  29 november, 2016 kl 21:06

  Skickar mitt nummer om det kommit bort ;-)
  Var ute och sprang en runda ikväll. Älskar mörkret och att det är så tyst och folktomt mitt i vår stora by….haha :-)

  • Svara
   Anna
   29 november, 2016 kl 23:07

   Det har inte kommit bort. Jag trodde bara inte du gillade body pump. Springa låter najs, ledig på torsdag kväll ?

 • Svara
  Marie
  29 november, 2016 kl 21:24

  Förstår dig precis….när tränar man när man har heltidsjobb….och dagisbarn…
  Inte alltid lätt att få ihop det.

  • Svara
   Anna
   29 november, 2016 kl 23:08

   Jag trodde jag var expert på pussel, men det vetefasen! Vi får se hur det utvecklar sig…

 • Svara
  Hanna
  30 november, 2016 kl 21:57

  Det där är anledningen till att jag inte skulle vilja ha ett måndag-fredag jobb. Jag behöver mina lediga dagar mitt i och variationen.

  • Svara
   Anna
   2 december, 2016 kl 14:53

   Det hade jag aldrig överlevt. Det här jobbet är på 60% för att jag ska kunna rodda mitt eget på övriga 40. Fram till jul blir det tre hela dagar / vecka. Inklusive pendling är jag borta 10 timmar, det är en fet pärs! Efter jul smetar jag ut det på fyra dagar (och får kortare pendling). Då finns det större utrymme för träning :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.