Aktuellt

Sveriges hemligaste motionsspår

Jag skrev om Sveriges bästa motionsspår tidigare. Om två killar som sedan den 1 juli utforskar motionsspåren i ALLA Sveriges kommuner för att sedan utse de bästa och skriva en bok om äventyret. Idag kliver de över den skånska gränsen…

I inlägget jag skrev hade jag många finfina förslag på rundor. Tyvärr föll alla utanför ramarna för deras kriterier. Det skulle vara utmärkta leder, lätta att följa och gärna med snoffsiga informationskartor. Stävie Trail-spåret fallerar på alla punkter.

Jag hade kommunen på kroken ett tag. Det kändes inom räckhåll att vi skulle få markera upp banan, men det sket sig. Synd förstås, för slingan är grym. Och jag vet många som vill ha den uppmärkt. Det finns till och med folk som anlitar mig för att springa med och visa den.

Hade det inte skitit sig hade vi kanske fått en plats i coolaste boken Sveriges bästa motionsspår.  Nu blir det inte så. Vi får fortsätta med vår hemliga bana som ingen kan komma ihåg. Men det finns ju en charm i det också.

Vill du ha mer inblick i Sveriges hemligaste motionsspår så har Stävie Trail precis blivit med instagramkonto. För dig som vill följa bakom kulisserna i hur det går till att arrangera ett lopp. Du hittar kontot här.

4 Kommentarer

 • Svara
  Mari
  19 september, 2016 kl 20:09

  Men tänka sig så sega kommuner kan vara. Jag bli så trött. Värsta tillfället att få uppmärksamhet ju. Men men…..

  • Svara
   Anna
   20 september, 2016 kl 07:27

   Fast just vår kommun är grym i vanliga fall. Satsar på allt från motionsslingor till utegym och är den största sponsorn till vårt lopp. Som gör det möjligt med elektronisk tidtagning som annars är hur dyrt som helst. Så jag klagar inte på dem. Men det hade varit kul om vi fick ut och måla träd :)

 • Svara
  Rund är också en form!
  20 september, 2016 kl 20:53

  Vad är det som krävs för att få märka upp en slinga…?

  • Svara
   Anna
   21 september, 2016 kl 14:42

   Tillstånd från den som äger marken. I detta fall en kombo av privat ägare och kommunen. Och kommunen har vissa krav på de slingor de väljer att markera, t ex att det ska vara tillgängligt för alla och att man inte ska kunna stuka benen och slå ihjäl sig :) Det är väl det vi faller på….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.