Aktuellt

Sagan om en keps

12 september 2015.
Helsingborg marathon.  Har inga planer för loppet men råkar glida in i farthållargänget som tänker springa på 3:30. De har gröna tröjor, gröna ballonger och fina rosa kepsar. I tre mil vilar jag blicken på dessa snygga huvudbonader medan ballongerna boxar mig i huvudet. I min race report från loppet kommenterar jag de ”ascoola” kepsarna,  något som någon helt uppenbarligen lägger märke till…

31 december 2015
Springer Sylvesterloppet i Helsingborg.  Samtidigt lämnar någon annan in en rosa keps i ett kuvert, men det vet jag ingenting om.

4 januari 2016.
Mailkonversation från Simon Wikstrand till Sven Lindeberg:

Hej,
När jag nu har packat upp det mesta av resterna efter Sylvesterloppet så hittar jag ett kuvert med texten 83 Piggelina Mvh/HbgM.
Det innehåller en rosa keps, har ni koll på detta??

14 januari 2016.
Mail från Sven Lindeberg till mig:

Hej  Anna,Orkar du scrolla ner och kolla alla mail?
Vi har en rosa keps, kan det var din??
Mvh/Sven

Jag saknar ingen keps. Men mitt startnummer blev förväxlat i starten och jag vet att det är en annan tjej som sprungit med mitt nummer, startnummer 83. Ber honom kolla med henne. Hon kanske är i sorg pga borttappad rosa keps. Vem hade inte varit det liksom?

Tjejen ifråga saknar dock ingen keps. Jag och Sven kommer överens om att det förmodligen är HBGM som vill förära mig kepsen för att jag skrivit så fint om den. Men i så fall är det ju konstigt att Mr HBGM himself, Simon, inte känner till det…

Vi försöker komma överens om ett sätt att överlämna kepsen men hela konversationen och kepsen faller i glömska…

September 2016.
Som en kommentar på bloggen (eller instagram) frågar en farthållare från förra året om jag fått kepsen som han lämnat på Sylvesterloppet. Jag beslutar mig för att kontakta Sven och se om den finns kvar. Om någon varit så vänlig och tänkt på mig måste jag ju se till att den når hela vägen fram. Risken finns dock att Sven ätit upp den, slängt den eller svettats ner den…

Men kepsen finns kvar och Sven är på väg till Helsingborg. Tio mil t/r  för en keps. Är det värt?

Kollar med min nästintill granne Andreas som jobbar i Helsingborg och av en händelse ska han och Sven på samma löptävling. Jag ser min chans. Kepsen ska snart vara i min ägo. Fast det finns ett problem. Andreas ser ut att gilla kepsen LIIITE för mycket.  Jag får bilder i alla möjliga matchande och omatchande outfits…  Innan han ens hunnit hem från Helsingborg har kepsen sprungit uppvärmning och varit föremål för värsta modelljobbet:

16 september 2016.
Stressar Andreas i hans kaffepaus för att få kepsen levererad. Har bloggtorka och ser kepshistorien som det enda sättet att inte låta dagen bli obloggad. Kepsen i min ägo. Ordningen återställd. Men hur snygg kepsen än är, så har jag aldrig passat i keps. Fast det kan kvitta, har man fått en rosa keps så får man snällt använda den.  Dessutom tror jag det är en tur-keps. Andreas sprang galet fort igår…

 

0

13 Kommentarer

 • Svara
  anneliten
  16 september, 2016 kl 17:08

  Men den är ju skitsnygg ju!

  0
  • Svara
   Anna
   16 september, 2016 kl 23:07

   Kepsen är hur snygg som helst. Det är huvudformen på den nya ägaren som är lite tveksam…

   0
 • Svara
  Mari
  16 september, 2016 kl 17:43

  haha, vilken rolig historia om den fina rosa kepsen. Vilket äventyr =)

  0
  • Svara
   Anna
   16 september, 2016 kl 23:10

   Ja den kepsen har varit med om mycket. Och så hittar jag inte kommentaren från den som lämnat den! Hade ju velat tacka!

   0
 • Svara
  Lifestyle by Cherie
  16 september, 2016 kl 20:07

  Haha vilken historia :) Och vilken galet snygg keps!

  0
  • Svara
   Anna
   16 september, 2016 kl 23:11

   Eller hur! Hur kan man ens vilja släppa en farthållare med sån snygg keps. Det är ett under att jag lyckades :)

   0
 • Svara
  Helena Z
  16 september, 2016 kl 20:47

  Kepsen måste ha trivts på Heden med sin tillfällige bärare. Det var underbart löparväder där igår!

  0
  • Svara
   Anna
   16 september, 2016 kl 23:14

   Värsta bästa stället för en keps! Den trivdes nog som fisken i vattnet :)

   0
 • Svara
  Linda
  17 september, 2016 kl 00:35

  Jag är imponerad över vilken resa kepsen har gjort. Den verkar till och med ha rest i tiden om man ser på datumangivelsen ;-)

  0
  • Svara
   Anna
   17 september, 2016 kl 07:02

   Haha, den kepsen den kan! Men nu har jag ändrat datumet… :)

   0
   • Svara
    Linda
    17 september, 2016 kl 08:13

    Ja, det ena datumet i alla fall :-)

    0
    • Svara
     Anna
     17 september, 2016 kl 08:40

     Ajamen jag döööör!!! Hittar du fler datumfel får du en cappuccino :)

     0
     • Linda
      17 september, 2016 kl 13:11

      Attans, hittar inte fler :-)

      0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.