Aktuellt

Korkat

Jag vaknade med en oladdad klocka häromdagen och fick springa klocklöst.  Att springa utan klocka är det svåraste som finns. Ungefär lika svårt som att äta frukost ensam utan att läsa en tidning.

En somrig Tomtom...

Tomtom i sommarskrud. Fotomodell: Ingmarie

Det svåra är inte själva löpningen, det är efterarbetet. Hur reggar man en runda man inte vet varken längd eller tid på? Och vilken ouppfunnen diagnos jag än har så är det noga med siffror…

Den här gången blir det så jobbigt att jag får ta exakt samma runda dagen efter för att mäta. Och liksom förutsätta att jag använt lika mycket tid.

Så otroligt fånigt. Jag reggar ju mest av slentrian. För att få en årsstatistik. Som jag tittar på i väntan på nyårsmiddagen och aldrig mer…

Istället för att njuta av den oklockade rundan tar jag beslutet att sätta igång Runkeeper. Väljer bort njutning och får istället en god portion frustration! Alltså ni som springer med appar, hur gör ni?

Blir arg för att den stänger av sig i fickan och för att den envisas med att tro att jag springer i vattnet. Dessutom störs jag av att det går dyrbar tid från det att jag sätter igång appen tills jag har pillat ner den i Spibeltet, dragit igen dragkedjan och kommit i väg! Som om de där extra sekunderna skulle spela någon roll om hundra år (eller hundra sekunder).

Att reta sig istället för att njuta måste vara höjden av korkat…

7 Kommentarer

 • Svara
  Märta
  28 juli, 2016 kl 22:16

  Haha sådär kan jag också göra – att springa exakt samma runda med klocka ifall jag har råkat springa en runda utan mätning :-)

  • Svara
   Anna
   29 juli, 2016 kl 17:33

   Skönt att jag inte är ensam :)

 • Svara
  Kari
  28 juli, 2016 kl 22:56

  Säg till om någon berättar vad diagnosen är / mvh hon som har gram-bantat hela ryggsäcken och plockat bort rena strumpor, chokladbitar och compeed för att kunna ta med sig externt batteri och laddare till klockan.

  • Svara
   Anna
   29 juli, 2016 kl 17:32

   Haha, solklar prioritering där! Jag hade gjort samma….

 • Svara
  Rund är också en form!
  28 juli, 2016 kl 23:03

  Kolla längd kan man göra på t.ex. jogg.se
  Mäta tid kan man göra på ett UNGEFÄR genom att kolla på en vanligt klocka, kanske bilklockan? ;-)

  //Hälsar hon som nästan alltid springer utan klocka. ;-)
  Kram

  • Svara
   Anna
   29 juli, 2016 kl 17:32

   Fast det är det där med UNGEFÄR som är så jobbigt. Och kollar jag bilklockan så vet jag ju inte hur länge jag ska dra bort för kissepaus, photoshoot, och skoknytning…. ja du ser. Jättejobbigt! :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.