Aktuellt

Sveriges bästa motionsspår

Alltså det här måste ju vara jordens roligaste påhitt! Att kora Sveriges bästa motionsspår! Oskar Jenssen och Philip Persson gör grejen jag lätt hade gjort om jag inte haft ett hus, ett par barn och lite jobb att sköta. Under 90 dagar ska de kajka runt hela vårt land och hitta det bästa motionsspåret i varje kommun. Med målsättningen att ”bli grymma löpare, upptäcka Sverige och skriva en bok”. Helt klockrent om du frågar mig!

IMG_1159

För att hitta rätt i motionsspårsdjungeln vill de såklart ha insidertips och sitter du på ett grymt spår kan du kontakta killarna här.  OCH såklart kommentera i min blogg för jag orkar inte vänta till boken kommer ut, jag vill ut och testa Sverige redan i sommar!

Här är några av mina personliga favoriter:

Glumslövs backar/Lill-Olas

Österlen, där Österlen Spring Trail går. Från Christinehof, via Hallamölla och Vantalängan. Underbar natur. Älskar också kustbiten och närheten till havet där.

Halmstad/Prinsens stig

Söderåsen. Vackraste vackra. Både höst, vinter, vår och sommar har något helt fantastiskt att erbjuda.

Sträckan Torekov-Båstad. Både via Skåneleden och lite random stigar. Många smultronställen längs vägen och har man möjlighet att övernatta i Torekov för en returlöpning dagen efter är liksom alla drömmar uppfyllda.

Och ska det vara en i varje kommun måste ju Kävlinge också få vara med. Pytteskogen i Stävie it is. Finaste fina.

Där har ni mitt strå till Skånestacken (och Halmstad). Resten av Sverige får ni stå för. Och med Sälen i antågande är jag just nu mest sugen på era bästa Sälentips. Var springer man där? Tell me!

8 Kommentarer

 • Svara
  Richard Jack (RunSweden)
  25 juni, 2016 kl 19:54

  Är man i Sälen, så kan man ju kuta en sväng till Mora. Oj oj oj, vad rolig jag är :)
  Fast jag ska ju i och för sig kuta just den sträckan, i augusti!!

  Annars, hemmavid, är ju Skåneleden kring Romeleklint fin.

  • Svara
   Anna
   25 juni, 2016 kl 20:15

   Tanken har slagit mig. Fast uppdelat på 2-3 dagar…. Beror på hur jag får ihop logistiken för ett sånt äventyr! Romeleklint är fantastiskt. Sträckan Skrylle-Genarp är en klar favorit också. Får nog editera in det inlägget….

 • Svara
  traningsgladje
  25 juni, 2016 kl 20:11

  KUL idé, men genast ställer jag mig frågan – vad är ett motionsspår? var ju i brösarp över midsommar; och där särskiljer man mellan motionsspår och vandringsled. och då blir det klurigt. för jag sprang 8 km kombo av backaled och skåneled och fick till fin rundlöpning – är inte det ett motionsspår då? eller ska det vara med elljus för att vara ett klassiskt motionsspår? funderade just på detta när jag sprang!!

  • Svara
   Anna
   25 juni, 2016 kl 20:19

   Den kombon är jättefin. Den är inkluderad i min Österlenfavorit ovan! Jag vet inte deras definition men för mig är den definitivt giltig som ”motionsspår”. Ska man bara välja elljusspår blir det ju ganska trist. Då platsar inget av mina tips ovan. Men som sagt, vet inte hur de tänker. För mig kan även en strandpromenad på asfalt vara ”motionsspår”. Eller en stenig stig uppför ett berg. Jag vill ha tips på var jag springer vackrast, det behöver inte finnas klubbstuga och elljus…

 • Svara
  Josefine
  25 juni, 2016 kl 21:02

  Skyttis i Örnsköldsvik! Är ju elljusspår så delar är på asfalt, men mesta delen av milspåret är inte på asfalt. Bra med backar!

  • Svara
   Anna
   26 juni, 2016 kl 20:40

   Gott! Det får jag testa någongång när jag har vägarna förbi!

 • Svara
  Oskar Jensen
  29 juni, 2016 kl 21:29

  Hejsan! Kul att du gillar vårt projekt :-) Vi har tagit del av dina rekomenndationer och kompletterat vår lista. Angående definitionen av ett motionsspår är så har vi några kriterier, bland annat ska spåren vara uppmärkta tydligt och start/mål ska vara på samma ställa (det ska vara en runda). Detta går att läsa mer om på vår blogg :-) http://motionsspar.blogspot.se/2016/06/vad-ar-ett-motionsspar.html

 • Svara
  Anna
  30 juni, 2016 kl 10:30

  Ah, den sidan hade jag missat! Låter som en logisk definition av motionsspår men tyvärr faller nog alla mina favoriter utanför ramarna… Tycker hur som helst ert initiativ är toppen och jag ser fram emot att läsa vad ni kommer fram till. Och gärna prova dem allihop :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.