Aktuellt

Inte inspirerad…

Två tidningar i brevlådan. Två omslag. Två löpare. 

Fil 2016-06-07 11 42 31

Jag är svårflörtad när det gäller löpning och vilka bilder som inspirerar mig. Eller svårflörtad är fel ord, släng dit lite vacker natur så är saken biff…

Anyway. Löpning är ute för mig. Det är svett, det är snor, det är ljuvligt, det är ont, det är långt, det är kort, det är fantastiskt. Det är tunga ben och lätta ben, spänst och punktering. Det är rufsigt hår och saltränder i pannan. Det är asfalt och terräng. Men det är aldrig green screen. Eller pink screen.

Vänstra bilden inspirerar. Jag vill ut i naturen. Vem som helst kan se att man blir lycklig av det.

Högra bilden ger mig inget pirr i löparbenen. Tjejen är sminkad för fest och flörtar med kameran. Hon utstrålar gym och inte natur. Hon kan peppa mig till en body pump-klass men inte till löpning.

Fil 2016-06-07 11 42 46

Inne i tidningarna har även den rosa tjejen kommit utomhus. Men det är något i det där poserandet som inte funkar. Jämfört med Miranda som springer på kärlek.

Jag har inget emot Friskis-tidningen, den är faktiskt helt ok. Men nej, jag blir inte löpsugen…

18 Kommentarer

 • Svara
  Mari
  7 juni, 2016 kl 19:12

  Haha, fy vad läskigt. Men jag har just de tidningarna hemma och satt och jämförde just detta innehåll, som du skrivit om igår med en vän :). Men jag håller med dig, den högra bilden gör mig inte alls sugen.

  • Svara
   Anna
   8 juni, 2016 kl 13:51

   Nej, helt oinspirerande! Kul att vi hade samma tanke :)

 • Svara
  Marina
  7 juni, 2016 kl 21:20

  Trots att jag ”jobbar” på Friskis (receptionen) så håller jag helt med dig ;). Springa vill jag göra utomhus!
  I fredags sprang jag och dottern från rastplats Piraten utanför Brösarp till Haväng och tillbaka. Det är långt för oss (12 km). Det nästlängsta jag sprungit och det längsta för dottern. Det var ju SÅ varmt! Dottern orkade bra och var så stark. Jag däremot tog helt slut bara 1 km efter att vi börjat springa tillbaka. Vi hade druckit vatten och resorb men jag var så slut i hela kroppen. Kändes som jag stapplade och det var nästan så det snurrade till i huvudet emellanåt. Du är ju lite mer erfaren än jag. Vad tror du? Vätskebrist? Det kan ju inte bara vara en dålig dagsform så slut som jag blev. Har aldrig varit så trött av löpning faktiskt. Jag hade ätit bra frukost och mellanmål 10.30. Vi sprang kl 13. Mådde bra dagen efter.

  • Svara
   Anna
   8 juni, 2016 kl 13:53

   Var det extremt varmt och soligt? Låter ju som det skulle vara någon form av vätskebrist/värmeslag. Och det är inget som har brutit ut efteråt? Så det var någon infektion i kroppen?

   • Svara
    Marina
    8 juni, 2016 kl 20:36

    Det var 28 grader och sol.
    Nej, frisk som en nötkärna ? .

    • Svara
     Anna
     9 juni, 2016 kl 09:27

     Då var det förmodligen värmen/solen som blev spiken i kistan. Jag är personligen inte så känslig men vet många som har svårt att springa i den temperaturen! Att man börjar frysa ska tydligen vara ett tecken på uttorkning, gjorde du det?

 • Svara
  Rund är också en form!
  7 juni, 2016 kl 21:46

  Det gäller inte bara tidningar, det där med ”fejkade” löpposer.
  Får smått panik när jag läser större bloggar, där man så tydligt ser att personen vill få det att se hur som att h*n springer, fast h*n står still i en konstlad pose. Hur svårt är det att lägga 1 minut extra på att faktiskt ta foton eller film i RÖRELSE…? :-/

  • Svara
   Anna
   8 juni, 2016 kl 13:53

   Det roligaste var ju topploppets reklam för många år sedan där ena löparen har lyft samma arm som ben…. vem springer lopp i passgång liksom?

 • Svara
  Ingmarie
  7 juni, 2016 kl 22:42

  Kanske de kunde tänkt till en smula när de använde bilden inne i Friskistidningen… Vem springer så där med armarna? :-O

  • Svara
   Anna
   8 juni, 2016 kl 13:58

   Tänkte samma sak. Hon på framsidan har också en väldans högtflygande arm. Fast jag ville inte verka besserwisser så jag sa inget….tsssss…. :)

 • Svara
  Joanna S
  8 juni, 2016 kl 08:48

  Håller med till 100% – vem vill ha rosa när man kan få grönt ?
  Miranda verkar väldigt inspirerande – ska bli så kul att få träffa henne på TNT-resan till Kungsleden/Kebnekaise ??

  • Svara
   Anna
   8 juni, 2016 kl 13:58

   Hon är en duracellkanin av rang, du kommer få en fantastisk resa!

 • Svara
  Hanna
  8 juni, 2016 kl 09:56

  Jag leder cirkelfys på Friskis, men springer gör jag ute. Det är inte till Friskis jag vänder mig för löpinspiration, trots att jag är sektmedlem :) De vänder sig till träningsintresserade i största allmänhet, inte till löpare. Och vänder de sig till löpare, så är det för att erbjuda den kompletterande styrkan. Inget konstigt med det!

  • Svara
   Anna
   8 juni, 2016 kl 14:00

   Fast här var det reklam för en löpteknikkurs och då hade jag hellre sett en mindre poserande och onaturlig löpteknik på bild ;)
   I övrigt har inget alls emot varken tidningen eller friskis :)

 • Svara
  Mia
  8 juni, 2016 kl 11:23

  Just nu behöver jag bara se en blånagel för att känna löparinspiration och längtan. Så rosa bakgrunder och taskig armföring spelar nada roll… Återkommer när jag är på banan igen :D

  • Svara
   Anna
   8 juni, 2016 kl 14:00

   Haha. Säg till när du behöver inspo. Jag kan visa en hel arsenal av färgglada tånaglar :)

 • Svara
  Märta
  8 juni, 2016 kl 20:10

  Håller helt med! Åh den där Mirandabilden gör ju att man bara vill kasta sig ut nu, nu, nu!

  • Svara
   Anna
   9 juni, 2016 kl 09:27

   Eller hur! Och så är det cykelvägen till Lomma som väntar… man bor ju liksom på fel ställe :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.