I min frys finns miljoner bananer. Resterna av Stävie trail plus alla de där bananerna som blir prickiga innan man hunnit blinka. En apa hade älskat min frys medan jag tycker det är lite trist att inte få plats med något annat….
Jag gör mitt bästa för att göra mig av med dem. Skapa utrymme för annat. Använder de frysta bananerna till smoothies och avokado/bananglass men sen tar liksom fantasin slut. Jag behöver recept på saker som förbrukar bananer. I massor. Ge mig dina bästa bananbröd, banankakor, banansmoothies, och allt annat som jag inte kommit på än. Ju konstigare desto roligare. Bästa recept belönas med… en fryst banan. Skickad med post. Eller inte…
27 Kommentarer
Mia
13 juni, 2016 kl 16:45Har du inte hört det senaste – BANANA ISLAND! Då får man bara äta bananer och inget annat… Borde lösa problemet ganska snabbt.. ? Jag skulle lägga ett gäng bananer med god choklad i folie och slänga på grillen. Servera med…eh…bananglass!
Anna
14 juni, 2016 kl 16:32En gång åkte jag hem från italien där jag varit och tågluffat. VI hade ätit spaghetti med olja i tre veckor och det enda jag var sugen på var bananer. Vi delade på 15 st på hemresan…. Bananer på grillen är en klassiker, det var länge sen!
Andreas
13 juni, 2016 kl 17:20Bananpannkaka!
Anna
14 juni, 2016 kl 16:33Gott. Det äter vi varje måndag efter mitt spinningpass. med jordnötssmör eller med kokos. Har du andra bra recept?
anneliten
13 juni, 2016 kl 20:19Men du har väl en dotter som just kommit hem från US… Hon borde snart börja längta efter banan-muffins. Alltför länge sedan för att jag ska minnas receptet. Men det var gott. Och det var pecannötter i också :-)
Anna
14 juni, 2016 kl 16:33Det hade hon inte testat…. Får skicka tillbaka henne igen… eller inte :) Får googla!
anneliten
14 juni, 2016 kl 20:56Va??? Inga banan muffins? På et helt år. Nåja. jag bode i US ett år utan att äta en enda hamburgare :-)
Ingmarie
13 juni, 2016 kl 20:20Eller så behåller du alla och skivar i gröten allt eftersom och ser det positiva i att slippa köpa på länge. ;-) Sen kan du kolla denna med :-) :
http://www.buzzcarrot.com/har-du-atit-bananer-med-flackar-detta-hander-i-din-kropp-herregud/
Anna
14 juni, 2016 kl 16:34Fast de blir så slemmiga när de varit i frysen…..
Ingmarie
14 juni, 2016 kl 22:40Bruna eller slemmig. Same same. ;-)
Marina
13 juni, 2016 kl 20:25http://www.ica.se/recept/frukostpannkaka-263860
Dessa bananpannkakor gör vi gärna till helgfrukosten. Gott med kvarg blandat med frusna eller färska bär till.
Anna
14 juni, 2016 kl 16:35Tack för tips!
Emmi - explorista.se
13 juni, 2016 kl 21:16Sjukt goda choklad-banan-cupcakes kommer här: http://explorista.se/magiskt-goda-bananchoklad-cupcakes/
Anna
14 juni, 2016 kl 16:35Ahhh! Måste testas!
Märta
13 juni, 2016 kl 21:31Mmm mixa halvtinad banan med kakao och honung = glass. Svinbra förutom att det fastnar i mixerstaven så man blir helt tokig på det…
Anna
14 juni, 2016 kl 16:36Det gör vi också! Jättegott!
Marina
14 juni, 2016 kl 07:51En banan ett ägg, blanda, stek, mums!
Anna
14 juni, 2016 kl 16:36Inget mer? Vi kör ofta banan, ägg och kokos eller banan, ägg och jordnötssmör. Gott!
Bodil
14 juni, 2016 kl 15:25Älska att ha banan i all matlagning! Ex i en grönskakswook, i en kvarg o tonfiskröra, steka tsm m halloumi, lägga på pizza, i olika grytor, mosa o koka med i gröten mm. Mellanmåls favvo är halvtindade ärtor som mixas m mogen banan. :)
Anna
14 juni, 2016 kl 16:37Spännande. Har sällan banan i mat. Inte sedan man slutade med flygande jakob :) Fast jag gillar banan i mat. Det ska jag experimentera med! Tack för inspo!
Veronica
15 juni, 2016 kl 11:27Jag älskar bananer och det är nästan pinsamt många som jag kan äta på en dag :) Men vad gör det när de ger mig fina nyttigheter. Jag kom att tänka på nedan recept. Det är ett taget recept som jag hittade för ett bra tag sedan och den godaste banankakan jag ätit. Jag är inte alls förtjust i ”sötsaker” så därför fastnade jag extra mycket för denna.
3 ägg
120 gram keso/kvarg (nästan en liten bytta)
två bananer
två msk kanel
en sträng ekologisk honung
en skvätt vatten
Detta blandas ihop till en smetig smet.
1,5 dl kokosmjöl
4 tsk bakpulver
en skvätt salt
en nypa riktig vanilj
Detta blandas och siktas ner i smeten.
Smöra och bröa en brödform med kokosolja och kokosflingor och hiva ner smeten som blir ganska fast.
Grädda på 170 grader tills den blivit fast och nästan torr.
Anna
16 juni, 2016 kl 08:58Spännande! Det får jag testa!
FREEDOMtravel
15 juni, 2016 kl 16:06Oj hjälp vad svårt att göra av med så mycket bananer! Vi har bananer i yoghurten ibland, men annars äter vi inte så ofta bananer… ;)
Helena FREEDOMtravel
15 juni, 2016 kl 16:07Försvann kommentaren…? Provar utan bloggadressen…
Oj hjälp vad svårt att göra av med så mycket bananer! Vi har bananer i yoghurten ibland, men annars äter vi inte så ofta bananer… ;)
Anna
16 juni, 2016 kl 09:00Bananer i yoghurt är gott, men där kör jag helst färska. De frysta blir lite slajmiga när de tinar och får gärna kamoufleras i något :) Fast frysta skivor kanske funkar?
miriam
15 juni, 2016 kl 22:56(my) banana highlights are all from rens – enjoy to the fullest!
love mousse! http://www.renskroes.com/love-mousse/
banana chia pudding http://www.renskroes.com/chia-pudding-2/
chia banana trifle – http://www.renskroes.com/layeredchiapudding/
Acai bowl – http://www.renskroes.com/american-acai-bowl/
banana bread – http://www.renskroes.com/bananabread/
fruity icecream cake – http://www.renskroes.com/fruityicecreamcake/
Anna
16 juni, 2016 kl 09:00Oj vad många bra tips! Jag får beta av dem allihopa! Tack!