Aktuellt

Snyggsport

Ibland gör jag mig lustig över orienteringsmodet. Ni vet det där från 1970 som fortfarande är SÅ rätt. Idag har jag tittat på simtävling utomhus. Modet är förvisso säkerligen av senaste snitt. Våtdräkterna av avancerad teknologi. Men det hjälper inte. Vuxna medelålders män som uppvärmnings-gympar i våtdräkt är en skrattfest av rang. 

Fil 2016-05-28 15 48 53

Kanske är det i rädsla för att se ut som barbapappa som de flesta hoppar över gympan.  Stackars medley-instruktören gympar glatt i sin ensamhet. Nästan. För Fredrik förbarmar sig. Lyfter armar och ben i galen otakt och i en beundransvärd passgång. Jag skäms lite men han är glad.

Så går starten och som publik är jag för ovanlighetens skull inte det minsta avundsjuk. Simma är inte min grej. Det är kallt. Och bara tanken på att korva ner mig i den där dräkten… Kan man ens andas i den?

Fil 2016-05-28 15 49 25

Jag sätter mig på bryggan och hejar istället. Njuter av solen och det faktum att jag redan avverkat min träning. 50 km cykel till tävlingen. I värsta snygga munderingen, tight men inte korvstoppad.  Jag kunde andas, och jag frös inte en enda gång!

Fil 2016-05-28 17 11 59

12 Kommentarer

 • Svara
  caroline
  28 maj, 2016 kl 21:12

  Åhhh underbart! Skulle både vilja cykla o simma idag ju, istället för att avverka 75mil i bilen, men dagens hemresa är åtminstone lätt o glad :) hörs imorgon ?

  • Svara
   Anna
   29 maj, 2016 kl 06:50

   Mil i bilen hade jag tillräckligt förra helgen. Så skönt att få njuta i solen i stället. Men solen ska bli kvar länge. Vi hinner många rundor innan den går i moln. Inte i vattnet dock…

 • Svara
  Ingmarie
  28 maj, 2016 kl 22:47

  haha! Så där tänkte jag med innan. Tills jag provade själv… ;-)

  • Svara
   Anna
   29 maj, 2016 kl 06:53

   Hihi. Jag visste inte om jag skulle våga skriva det här. Jag tänkte att du skulle jaga mig… :)

   • Svara
    Ingmarie
    30 maj, 2016 kl 08:49

    En dag ska du med testa. :-)

 • Svara
  Richard Jack
  28 maj, 2016 kl 23:31

  Innan mina Ironman-starter, så har jag mest stått och tagit in stundens allvar. Traditionell uppvärmning gör man (jag) inte. Kanske rotera lite axlar, that’s it! Men att man ser lite fjantig ut, det har du säkert rätt i. :)

  • Svara
   Anna
   29 maj, 2016 kl 06:55

   Fredrik har en mössa i våtdräktsmaterial också, som ska vara varm. Den behövdes inte igår, men den har liksom band under hakan. Då blir jättebebiskänslan ohanterbar och skrattet vet inga gränser. Tur att det var varmt igår…

   • Svara
    Richard Jack
    29 maj, 2016 kl 16:34

    Ja, neoprenmössan är ju ”ursnygg”. Till den kan man även ha matchande neoprensockar, och vantar. Coco Chanel släng dig i väggen. :)

    • Svara
     Anna
     29 maj, 2016 kl 17:03

     Wow, det finns ingen ände på hur läckert det här kan bli! Väntar med spänning på att alla dessa klädesplagg ska ramla in genom dörren.

 • Svara
  Mari
  29 maj, 2016 kl 19:27

  Haha, ja dessa våtdräkter alltså. Men skön cykling fick du till :)

 • Svara
  Märta
  29 maj, 2016 kl 22:34

  Alltså, ärligt talat är det inte jättelätt att hitta snygga cykelkläder heller ;-) De brukar se ut typ som mammas wct-overall från 80-talet…

  • Svara
   Anna
   30 maj, 2016 kl 12:03

   Fast jag tycker det finns jättemycket fint! Utom de där med sjutusen ton reklam överallt. Om det är snyggt med blöja i baken är en helt annan fråga…. :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.