Color run – inte som andra lopp!

Ha! Vilket fenomen. Color run är värsta partyt. Mitt på blanka dagen.

IMG_8933.JPG

När lilla dottern ska välja födelsedagspresent till storasyster blir det en startplats i Color run. Idag var det dags att casha in presenten.

Skillnaderna från gårdagens Malmömil är enorma. Här finns inte en människa med gps-klocka och inga fokuserade blickar.  Ingen värmer upp med löpning eller stegringslopp, och Friskis lyser med sin frånvaro. Här får man upp värmen genom att hoppa i takt till den dunkande partymusiken som om klockan slagit 01.30 en fredagkväll. Färgen sprutar. Ju färggladare ju roligare.

Ingen slåss för att stå långt fram i startfållan och ingen blir arg över att folk går överallt längs banan. Vissa har tights, andra har jeans. De flesta har löparskor men vissa testar lyckan i Converse. Väldigt många har tyllkjol, pannband och solglasögon i glada färger…

IMG_8915.JPG

Första backen kan klassas som ett svagt motlut men den kräver för de flesta en stunds promenad efteråt. Någon konstaterar att man måste gå ett tag som uppvärmning för att orka hela vägen. Det är trots allt FEM kilometer.

Någon röker, någon sms:ar och någon dricker läsk.

I Color run hittar jag inte så många av människorna jag möter i vanliga lopp. I Color run springer alla andra. De som springer för kul och inte prestation. De som tycker 5 km är som ett marathon. Och alla är så sjuhelsikes glada. Det var en rolig fest att bevista!

IMG_8913.JPG

6 Kommentarer

 • Svara
  Träningsblogga-Ida
  14 juni, 2015 kl 21:01

  Haha kul! Kanske måste testa när de kommer till Gbg framåt hösten… :)

  • Svara
   Anna
   15 juni, 2015 kl 08:47

   Ja det var onekligen en fest. Mer fest en löpning men helt klart en grej man kan göra med alla sina vänner, oavsett löpförmåga! Och kladdigt är kul :)

 • Svara
  Cecilia
  15 juni, 2015 kl 04:00

  Så roligt!! Jag blir glad av att läsa din berättelse om loppet!! Det kanske hade passat mig….5 km som ett marathon :)

  • Svara
   Anna
   15 juni, 2015 kl 08:47

   Man blev glad av att vara där! Vem blir inte glad av rosa i håret liksom :)

 • Svara
  Johanna
  15 juni, 2015 kl 15:14

  Jag blir inte klok på om Color run finns i Finland eller inte, men Color obstacle rush finns i alla fall (för det kommer från Finland!). Samma koncept, 5 km med färgpulver, men här ingår också hinder Min lillebror fyller 16 imorgon och ska få en startplats av mig (och ett lopp med mig), men jag tror det är mest för att jag vill ha en orsak att testa den typens lopp.

  • Svara
   Förvånad
   15 juni, 2015 kl 21:52

   Hej Johanna. Color Run finns faktiskt också i Helsingfors. Det är i början av september. Tydligen har de flyttat evenemanget med flera månader så jag antar att det mer eller mindre skulle ha krockat med Color Obstacle Rush.

  Kommentera