Medaljer

Alltså det där med medaljer. Jag är så kluven. Visst är det kul precis när man får den runt halsen, men sedan hamnar den ju obönhörligen i en låda. Om det inte står New York marathon på den, eller något annat lopp som av olika anledningar betyder lite extra. En medalj från något lokalt 10 km lopp går sällan något creddigt öde till mötes. 

image 

Vissa lopp har nog också insett detta och jag tycker det är coolt att man efter Women’s health halvmarathon istället fick ett halsband. Det kan man ju använda lite mer till vardags.

Göteborgsvarvet hade visst också tänkt till lite extra i år. För nu, ett par dagar senare, inser jag att man kan skruva loss en liten del av medaljen, fästa den i ett band och hänga runt halsen. Som ett halsband. Tycker man det passar bättre fäster man den istället i nyckelringen.

image

Det är den svarta delen till vänster som kan brytas av. Kul tycker jag som är lite av en medaljmotståndare. Hoppas fler tar efter och hittar kreativa lösningar.

15 Kommentarer

 • Svara
  pernillabredolt
  25 maj, 2015 kl 13:32

  Jag älskar medaljer. Däremot alla dessa t-shirts. Onödigt.

  • Svara
   Träningsblogga-Ida
   25 maj, 2015 kl 17:34

   Hehe jag är tvärtom. Medaljerna kan jag klara mig utan, men ge mig t-shirts. Fler t-shirts! :D

 • Svara
  Andreas
  25 maj, 2015 kl 14:47

  De hade omröstning fjol och denna med avtagbar del vann! Verkar som de kör på de konceptet i år igen, fick mejl om att det gick att rösta på fyra kandidater. Här hamnar medaljerna på gardinstången i sovrummet. Fast till skillnad från Pernilla gillar jag tshirts. Däremot vattenflaskor är onödigt att dela ut!

  • Svara
   Anna
   26 maj, 2015 kl 13:44

   Jag gillar t-shirts i funktionsmaterial i rätt storlek och passform (läs tjejtröjor!). Bomullstishor i storlek L har jag inte mycket till övers för. Tyvärr är det ofta fel storlek och fula tröjor som delas ut. Sånna som undantagsvis duger till att sova i. Undantaget Sthlm Marathon, Köpenhamn halmarathon och midnattsloppet som brukar ha fina grejor. Skräcktröjan alla kategorier fick jag på Springtime i Helsingborg för många år sen….

 • Svara
  skosulan
  25 maj, 2015 kl 17:26

  Jag gillar också t-shirts, de är ju användbara. Men inga bomulströjor förstås. Medaljer är på sätt och vis också fina men landar ju nog i den där diverselådan. Men Sthlm marathon medaljen är fin. Lite mera tyngd över det hela.

 • Svara
  Mari
  25 maj, 2015 kl 18:47

  Oh, smart detalj! Men nja, medaljer i allmänhet, mina ligger i en låda i källaren.

 • Svara
  Mia
  25 maj, 2015 kl 18:50

  Medaljer är perfekta leksaker för en tvååring har jag märkt. Och då försvinner då också efter ett tag…

  • Svara
   Anna
   26 maj, 2015 kl 13:47

   Smart tänkt! Synd att jag inte har några tvååringar hemma. Fast jag tänker inte skaffa några… Den är nog mindre jobb att ta hand om medaljen :)

 • Svara
  Saras träningsblogg
  25 maj, 2015 kl 19:37

  Kul grej! jag älskar medaljer och sparar alla! !

 • Svara
  Richard (rundtramp.se)
  25 maj, 2015 kl 21:55

  Jag brukar ge bort medaljerna från mindre lopp till kids ikring målområdet. Så blir de glada, och jag slipper tänka på vad jag ska göra av dem (medaljerna då, inte kidsen). :)
  Finare medaljer hamnar på min medaljtavla.
  Såg att MalmöMilens medalj i år har inbyggd flasköppnare, så den får man nog behålla.

  • Svara
   Anna
   26 maj, 2015 kl 13:48

   Smart! Det ska jag prova. Även på malmömilen för flasköppnare behöver jag inte. Den gången det är ett inbyggt mjölkglas behåller jag den :)

 • Svara
  Lina
  26 maj, 2015 kl 13:15

  Inte bryta av! Skruva loss!

  • Svara
   Anna
   26 maj, 2015 kl 13:49

   Hoppsan så var det kanske. Jag har faktiskt inte testat än. Ändrar i texten så jag inte lurar någon.

 • Svara
  Märta Johansson
  28 maj, 2015 kl 18:13

  Jag tackar ofta nej till medaljer. Skäms nästan ibland eftersom de som gjort medaljerna har gjort dem i onödan, men å andra sidan är det ju lika mycket i onödan om jag tar den och slänger den i soporna där hemma.

  Medaljen från Vansbrosimmet har jag dock sparat, det är nog det lopp jag är stoltast över :-)

 • Kommentera