Wings for life

Jag gillar lopp som är lite annorlunda. Som har en idé som inte nödvändigtvis är att ta sig från punkt A till B på snabbast tid. Förra året fick jag upp ögonen för Wings for life som är en rätt cool grej.

image

Loppet startar samtidigt på 35 platser runt om i världen. 30 minuter senare startar en bil som från början håller 15 km/h. Bilens hastighet ökar successivt under loppet, inledningsvis med 30 minuters mellanrum. 35 starter, 35 bilar. När bilen kommer ifatt dig är ditt lopp över. Den som sist bli ikapp-körd av bilen i respektive land blir nationell vinnare. En totalvinnare utses också av den person som springer längst av alla.

En cool idé där man liksom inte riktigt vet på förhand hur långt loppet blir. Är man minsta lilla nördig (eller har lite självbevarelsedrift) räknar man ju lite på det så man har en ungefärligt uppfattning. Det kan ju vara chockartat om det blir marathon när man trodde på en fyrakilometrare…

Loppet är förövrigt ett välgörenhetslopp där 100% av intäkterna går till forskning om ryggmärgsskador.

Den tredje maj smäller det. I Sverige går loppet av stapeln i Kalmar för den som är sugen. Vill man kombinera med lite semester utomlands finns 34 möjligheter till det. Japan, Australien eller Sydafrika är bara några spännande ställen. Danmark kanske inte lika fancy.  Själv väljer jag Zadar i Kroatien, då just detta loppet är en del av Kroatien-resan jag är ledare för.

Vilket ställe hade du valt?

9 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  3 mars, 2015 kl 13:17

  Australien! I Danmark var jag ju förra veckan… En behöver ju lite nytt ibland :)

  • Svara
   Anna
   3 mars, 2015 kl 14:23

   Haha! Jag hade inte heller valt Danmark. Det är ju bara 45 minuter härifrån. Då kan man ju lika gärna välja Teckomatorp… :)

 • Svara
  Kicki
  3 mars, 2015 kl 17:38

  Zadar låter dom ett bra val! Synd att det inte är kring midsommar när jag är där… ;)

  • Svara
   Anna
   3 mars, 2015 kl 22:18

   Attans! Du får hyra någon taxichaffis som kan jaga dig när du springer och göra ditt alldeles eget lopp!

 • Svara
  Nettan
  3 mars, 2015 kl 17:43

  Jag har planerat att anmäla mig till det i Kalmar, men nog finns det mer spännande alternativ..kanske nästa år!!

  • Svara
   Anna
   3 mars, 2015 kl 22:19

   Kalmar är säkert hur bra som helst! Kör på det :)

 • Svara
  Skosulan.com | Löpning ÄR den finaste hobbyn
  3 mars, 2015 kl 18:22

  […] i en grop och ifrågasätter behovsfrågan och tyvärr också min egen motivation. Men så går Orka Mera-bloggen och levererar ett klockrent inlägg om tävlingen Wings of Life, och det slår mig hur viktigt det […]

 • Svara
  Mari
  3 mars, 2015 kl 20:30

  Vad roligt. Detta skulle en ju ha varit med på =)

 • Svara
  Träningsblogga
  3 mars, 2015 kl 22:10

  Så kul grej!!

 • Kommentera