Mina skor

Fick frågan om jag inte kunde skriva om min sko-park och vilka skor som används till vad. Såklart jag kan. Here goes:

Foto 2015-02-05 09 52 32 (1)

Adidas Adizero Boston Boost
Jag överdriver inte när jag säger att dessa skor springer av sig själva. Fjäderlätta och med grym löpkänsla. Neutrala skor men jag har ett inlägg från Footbalance i för att stötta upp min vänstra fot lite. Tills jag tränat upp styrkan att göra det själv…  Fick jag välja skulle jag springa i dessa skor jämt och alltid. Nu vill inte riktigt vädret så. Känns lite hala för vädret som råder just nu. Tyvärr. Heal-toe drop 9,9 mm men det känns mindre.

Asics DS Trainers
Följeslagare som följt med i hur många varianter och årgångar som helst. Lite mer uppbyggd och med pronationsskydd. De här skorna tar jag fram när det är lite halkigt men inte tillräckligt för ICEBUGS. När det är lite terräng men inte nödvändigtvis läge för Inov-8. En sån där sko som alltid ställer upp, men som kanske blir lite utnyttjad. För det är ju aldrig den som jag älskar mest…

Brooks Pure Connect
Mina mockasiner! Det skönaste sköna! Har sprungit i dem sedan 2012 och älskat varje steg. 4 mm drop men känns ändå ombonade och mjuka. Försökte hamstra några par i USA men det verkar som de utgått. Nu har jag ett par som är fallfärdiga. Tår som tittar ut och bortnötta sulor. Men jag kan inte slänga dem. För det finns tillfällen när det är de enda skor som duger. New York Marathon till exempel. Ni kommer ihåg historien?

INOV-8 Xtalon 212
Min bästa trailsko, men jag är inte helt nöjd med passformen. Den känns lite som en båt. Duger absolut men jag hade velat prova någon annan. Tänker Salming

ICEBUGS ANIMA 2-L BUGrip
Helt oustanding i sitt grepp. Fäster på allt från snö till isgata. Man behöver aldrig vara rädd eller onödigt försiktig, det är bara att springa på. Lätt och med drop på 8 mm. Ändå känns den klumpig. Det är för att jag har minst en halv decimeter luft mellan fotrygg och skon. Den är liksom rymlig UPPÅT. Hade aldrig köpt den om det var en vanlig sko, men det där fästet… det förlåter liksom det mesta. 

Fem par skor i bruk. Jag har fler i garderoben, men de används så sällan att de inte borde få stå där. Men jag är som sagt inte nöjd. Jag har cravings efter Salmingskor. Känner att jag behöver både trail, explore, distance och speed. Ja, speed. Så jag får en morot att ta tag i det där…

Är det någon som har provat dem och kan säga att de är jättedåliga? Så jag kan sluta drömma???

23 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  5 februari, 2015 kl 10:24

  Jag använder typ ett par och har max (?) tre…

 • Svara
  Lisa
  5 februari, 2015 kl 11:44

  Jag älskar mina Salming Distance D1 (speciellt nu när jag sprungit in dem) och suktar efter ett par Trail T1. Tyvärr förstår inte sambon att man inte kan ha för många löparskor… :)

  • Svara
   Anna
   5 februari, 2015 kl 16:56

   Fast nu skulle du ju säga att de var dåliga så jag kunde bli av med mina cravings :) Haha, jag måste nog köpa ett par. Så kan du hänvisa till mig när du ska övertala sambon om att man behöver många par….

 • Svara
  Petra
  5 februari, 2015 kl 13:25

  Ja fästet i icebugsen gör att man förlåter resten. Älskar känslan att bara kunna ge järnet trots isbana! Underbar frihetskänsla

 • Svara
  anneliten
  5 februari, 2015 kl 13:41

  Jag har Brooks Connect (min löpbandssko just nu), adidas adizero boston (men inte boost – mina är äldre än så) och har tidigare varit en stor DS-trainer-fantast. Så vi verkar ha lite lika smak. Inov-8 ville jag ha, men köpte av ren otålighet (Inov-8 fanns inte i min storlek just den dagen) en adidas-variant av trail-sko istället som sitter klockrent på foten men som jag inte upplever som så mycket bättre än en vanlig sko när jag är i skogen. Det som skiljer oss åt är att jag tycker att icebugs sitter helt perfekt på foten (inte som brooks connect, men nästan). Men jag har pytho. Har du prövat pytho? De kanske funkar? Eftersom vi tycks ha så lik skosmak menar jag.

  • Svara
   Anna
   5 februari, 2015 kl 16:57

   Har pytho också ståldubb? Det låter ju onekligen som vi har samma skosmak. Får undersöka vidare! Tack för tips!

   • Svara
    Niklas
    6 februari, 2015 kl 21:41

    Jag har Pytho2 och är helnöjd.

   • Svara
    anneliten
    9 februari, 2015 kl 13:12

    Ja pytho har sådana där dubbar som åker in på asfalt och är utfällda på is (i teorin i alla fall – jag gillar inte knäppandet typ ”sten under skon” på hårt underlag så jag undviker asfalt när jag har dem på mig). Nu är jag inte helt nöjd med mina nya – trots att det ska vara samma modell så skaver de på min yttre fotknöl. Men jag ska ge dem ett par rundor till innan jag dömer (ut). Värt att prova för dig i alla fall – de sitter tight på min fot.

 • Svara
  Helena Z
  5 februari, 2015 kl 17:18

  Jag har Salmings Race och Speed. Rekommenderas varmt! :-) Race kör jag på långa intervaller och tävlingar, Speed på distans- och långpass. Sedan har jag ett par trailskor (Sauconys Peregrine), ett par Icebugs som jag inte använder (bra fäste i all ära men när de två yttersta tårna börjar kännas av efter mindre än 10 min och sedan är knallröda och ömma i en vecka får skorna inte vara med…) och 2 par spikskor (ett par för medeldistans och ett för sprint).

  • Svara
   Anna
   5 februari, 2015 kl 21:47

   Jag blir ju inte mindre sugen efter alla era kommentarer… Det här blir dyrt :)

 • Svara
  Marie
  5 februari, 2015 kl 17:45

  Connect finns kvar,http://www.milletsports.co.uk/running/shoes/ladies/brooks-pureconnect-4-ladies-running-shoes/
  Fast jag gillar flow bäst så ser fram att prova ny modell av dem men ligger en säsong efter då jag fastnade för ettan. Men trean är på väg i posten.

  • Svara
   Anna
   5 februari, 2015 kl 21:49

   What? Nu blir kalaset ännu dyrare…. brooks OCH Salming :) Och en ny skohylla….

 • Svara
  Löpning & livet
  5 februari, 2015 kl 18:37

  Adios och Ds trainer är ju några av mina favoriter med! Tror inte att pure connect har utgått, såg dem senast på en clinic förra veckan

  • Svara
   Anna
   5 februari, 2015 kl 21:50

   Det verkar som du har rätt. Då är det väl bara New York-affärerna som inte fattat grejen!

 • Svara
  Staffan
  5 februari, 2015 kl 19:58

  Jag har både Speed och Distance, Speed är snabb och lätt men jag blir lite sliten i hälsenan om jag springer för mycket i dem, trots att jag är van vid 4mm drop från Kinvara t ex och Salming har 5 mm drop tror jag. Speed är tunn men känns ändå inte jättehård/stum i sulan, rekommenderas. Hållbarheten på sulan i version 1 är inte jättebra men den ska ha förbättras nu i version 2 :-)

  • Svara
   Anna
   5 februari, 2015 kl 21:50

   Hälsenaslit låter ju dåligt för mig som just nu brottas lite med just den kroppsdelen. Får du känningar i Distance också?

   • Svara
    Staffan
    6 februari, 2015 kl 12:33

    Inte lika uttalat då den är lite mera dämpad, men om jag enbart springer i Distance, vilket jag gjorde en period i somras så ja, då blev jag lite sliten faktiskt, vilket är konstigt eftersom jag använt Kinvara med 4mm drop som mängdsko innan men den är lite mjukare än vad Salmings skor är.

    • Svara
     Anna
     6 februari, 2015 kl 15:00

     Hmmm. Då kanske jag inte ska testa. Vad bra. Så sparar jag pengar :)

 • Svara
  Emelie
  6 februari, 2015 kl 12:29

  Jag har också crawings efter Salming. Kör med Salomon nu när det gäller trail, men det är ju liksom alltid kul att testa nytt ;)

 • Svara
  Mikael
  7 februari, 2015 kl 14:52

  Jag är precis i USA och ska ta en promenad om en liten stund för att titta på löpskor. Kände att jag behövde något mer än 0 mm drop skor om jag ska köra längre distanser. Har fått lite trevlig input här nu så tusen tack. Funderar lite på purecadence eller pureflow men vi får väl se vad de har i butiken :)

  • Svara
   Anna
   9 februari, 2015 kl 08:55

   Hoppas det gick bra! Rapportera gärna vad du hittade :)

   • Svara
    Mikael
    12 februari, 2015 kl 18:17

    Jag provade lite olika Brooks och saucony men de som kändes bäst även efter lite löpband var adidas adizero adios boost 2 (långt namn). Grymt lätta och sköna även om det är lite för mycket drop för mig egentligen.

    • Svara
     Anna
     13 februari, 2015 kl 11:18

     Hur mycket drop har de? Om de är lika sköna som Boston kommer du inte bli besviken!

  Kommentera