15 km bokskog

Jag hittade ett evenemang till slut. Bäste Stigarna himself, Mikael Björk, hade visst ett hela-helgen-evenemang på G, och dagen idag erbjöds 30 km långpass med möjlighet till avhopp efter halva. Med tanke på att jag grottat ner mig i 8 km-träsket senaste tiden lät halva som en bra plan. Kändes faktiskt nästan som ett långpass.

torup

Det är en lyx att springa med Mikael Björk. Han är en mästare på att hitta ett bra tempo och hålla ihop gruppen, oavsett vilka som deltar i den.  Han kan ALLA stigar och man behöver inte bemöda sig med att tänka själv. Bara tassa bakom och följa med. Prata strunt och glömma att man springer. 15 km gick ett kick. Inte en kroppsdel protesterade. Det var tvärtom så, att hela jag ville fortsätta. Känna på en riktig långpanna. Tassa mera skog.

Men jag hade ju varken vätskerygga eller energi med. Och att spontandubbla distansen på en helt vanlig söndag hade varit korkat. Så jag hoppade av enligt plan. Sjukt nöjd över min förnuftighet. Förhoppningsvis belönas jag med ett två kilometer längre långpass nästa helg.

9 Kommentarer

 • Svara
  minatraningstajts
  15 februari, 2015 kl 16:59

  Underbar miljö att springa långt i alltså! Obs allt över typ 12 är långpass för mig. Nej förresten, allt över milen.

 • Svara
  mari
  15 februari, 2015 kl 18:24

  Bra jobbat! Sprang 17 igår, längsta ever. Så sjukt nöjd :)

  • Svara
   Anna
   16 februari, 2015 kl 10:56

   Grattis!

 • Svara
  Mia
  15 februari, 2015 kl 19:09

  Ser ut som en löpardröm! Och bra med förnuft!

 • Svara
  Märta Johansson
  15 februari, 2015 kl 21:54

  Vad trevligt det verkar med såna evenemang :-)
  Jag har aldrig varit med på något sånt tidigare, dels för att jag bor lite off och dels för att jag är lite osocial. Men alldeles nyss anmälde jag mig faktiskt till socialpass inkl lunch på stigarna vid Stenshuvud. Häpp!

  • Svara
   Anna
   16 februari, 2015 kl 10:57

   Låter helt fantastiskt, du kommer inte att ångra dig :) Mat, löpning och sällskap är den bästa kombon!

   • Svara
    Märta Johansson
    16 februari, 2015 kl 21:27

    Ja det blir säkert jättetrevligt. Liiiite utanför den sociala komfortzonen bara, men det ska ju till utmaningar ibland :-)

 • Svara
  Nina
  16 februari, 2015 kl 06:53

  Löpardröm! som Mia skriver här ovan. Särskilt för en som drömmer om barmark.

  • Svara
   Anna
   16 februari, 2015 kl 10:58

   Barmark har vi nästan året om. Har väl haft någon vecka med lite isigt. Gissar att det (förutom precis över jul) är ganska lyxigt :)

  Kommentera