Jag är inte så mycket för att göra onyttiga saker nyttiga. Att byta smör mot kesella är liksom inte min grej. När jag vill äta onyttigt gör jag det gärna med besked.
Att jag gjorde fredagsmyset vegetariskt hade alltså inget med nyttighet att göra, bara en galen nyfikenhet på allt spännande man kan göra med nötter.
Så här:
Tacofärs på pekannötter, tamari, olivolja, lökpulver, spiskummin, paprikapulver och cayenne.
Salsa på körsbärstomater, rödlök, majskorn, svarta bönor, olivolja, citron och havssalt.
Ångkokt grönkål
Avocado
Cashewdipp av blötlagda cashewnötter, vitlök, vatten, citron och havssalt.
Koriander en masse…
Recept och inspiration hittad i Hello Green av Josefine Jäger.
Tacosallad extra allt alltså. Och hela familjen jublade!
3 Kommentarer
Mia
3 januari, 2015 kl 19:50Där är vi lika. Jag hade ångest på nyårsafton över chokladkakan med kesella, men den blev faktiskt god. Bakad ikapp och gjorde en riktig chokladkaka igår :)
Stina K
3 januari, 2015 kl 21:33Men jösses vad gott det låter. Måste testa! Nötter ftw! :)
Lotta
4 januari, 2015 kl 11:16Låter verkligen spännande och supergott!