Aktuellt

2013 – fortsättningen

Och så fortsättningen. 2013 – part two. Juli-December.

Juli
Tillbringar första veckan i en spansk solstol. Utan röst är bergspassen bara att glömma. Läser böcker med HÖG igenkänningsfaktor och klarar årets formkoll med besked. Tillbaka i Sverige börjar löpningen så smått ta sig och jag springer för första gången en hel runda utan någon som helst känning i vaden. Distansmässigt uppe i 12 km och börjar så sakteliga känna mig som en löpare igen. Två besök till Halmstad hinns med, båda med den gemensamma faktorn: lunch på Spis&Deli. Första gången cyklar jag dit (15 mil). Andra gången kombinerar jag maten med en fantastiskt fin löprunda i gott sällskap. Halmstad i juli… inte dumt alls!

Augusti
Fortsätter att stormtrivas i den bästa svenska sommaren i mannaminne. Bilar till Umeå med pit stop i Högbo för att tanka maskineriet med finmiddag och efterrättsbuffé. I Umeå trailar vi loss, kommer vilse och bevittnar kor som parar sig. I Umeå tappar vi inte bara bort oss själva utan även vår dotter som i valet mellan röd markering och röd markering valt fel röda och fått springa 5 km för långt. Umeå-resan slutar med ett brak när vi kraschar båda cyklarna i taket på ett parkeringshus i Helsingborg. Har aldrig hört Fredrik skrika så högt…

September
Cyklar upp för Skånes Mount Everest – Lotta på Åsen. 13 gånger på raken. En utmaning för kul för att tacka nej till. Sen blir det mest Stockholm på helgerna. Först för att springa Tjejmilen med dottern och sen för att gå löpcoachutbildning steg 1. Roligt är bara förnamnet.

2013-09-04 11.43.09

Oktober
TNT Malmö har premiär och jag är en av ledarna. Vi är ett härligt gäng som ses på tisdagarna och klaffsar rundor i leran. Oktober innebär också slutet på min yogalärarutbildning och i mitten på månaden har jag diplomet i min hand. Några veckor senare firar jag min 40-årsdag genom att springa 40 km i skogen tillsammans med ett gäng löparvänner. En fantastisk upplevelse!

November
Kommer över en restplats till löpcoachutbildningen steg 2 och spontanåker till Stockholm för femtielfte gången detta år. Grottar ner mig i löparskador och träningsupplägg och njuter varje sekund. Blir erbjuden att skriva artiklar för cykeltidningen Cycling Plus och nappar direkt. Besöker Sara för intervju och fotografering till den första artikeln – yoga för cyklister.
IMG_4283

December
Löpvädret är tråkigt. Mörkret är tråkigt. Och någonstans i allt det gråa råkade jag boka mig till Portugal i vår. Tills dess lyser vi upp tillvaron på andra sätt, med reflexlöpning och lucialöpning. Laddar för julbord och julklappar. Och  julaftonslöpning i tomteluva förstås. Det är ju tradition!
IMG_5273

Det var mitt 2013. Hoppas på ett lika bra 2014!

0

7 Kommentarer

 • Svara
  Susanne B
  19 december, 2013 kl 08:58

  Jag är så glad över att jag hittat din blogg. Kollar den varje morgon för att se vad du har skrivit för roligt idag. Du är en väldigt duktig skribent och kul att följa då jag är lika mycket ”träningsnörd” som du är. ;-)

  Tack för trevlig läsning! Och lycka till på nya utmaningar under 2014.

  Syns vi på Lidingö i september? :-)

  0
  • Svara
   Anna (orka mera)
   19 december, 2013 kl 14:55

   Tack snälla för dina fina ord! Är rädd att jag missar Lidingö i år men inget är skrivet i sten. Beror på vad plånboken säger när New York är betalt… Hoppas du får ett fint 2014 med mycket rolig träning!

   0
 • Svara
  Uppochoppa
  19 december, 2013 kl 10:46

  yeah!!!!

  0
 • Svara
  Rund är också en form!
  19 december, 2013 kl 12:29

  Rolig läsning! :-)
  Kram M

  0
 • Svara
  Nina
  19 december, 2013 kl 14:19

  Sprudlande du!

  0
 • Svara
  Ingmarie
  19 december, 2013 kl 21:34

  Vi sa ju redan i slutet på förra året att detta skulle bli ett BRA år och vi fick rätt. Så nu bestämmer vi att 2014 blir MINST lika bra. Ok? :-)

  0
  • Svara
   Anna
   19 december, 2013 kl 23:49

   Jajamensan! Det kommer bli grymt!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.